17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Βιγιαρεάλ – M.Γιουνάιτεντ 0-2: Κριστιάνο… League και διαβολική πρόκριση

Βιγιαρεάλ – M.Γιουνάιτεντ 0-2: Κριστιάνο… League και διαβολική πρόκριση

By on 23 Νοεμβρίου, 2021 0 575 Views

Η συνήθεια που έγινε λατρεία… Η Γιουνάιτεντ μπορεί να υπέφερε στην έδρα της Βιγιαρεάλ, όμως με τον Ρονάλντο να της δείχνει και πάλι το δρόμο πήρε το διπλό (0-2) και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στις πιο δύσκολες στιγμές της εκείνος είναι πάντα εκεί. Ο Σόλσκιερ έχει αποχωρήσει, η Γιουνάιτεντ μπαίνει σε μια νέα εποχή και όπως λέει η γνωστή θυμοσοφία, κάθε αρχή και δύσκολη… Ακριβώς έτσι ήταν τα πράγματα και στην έδρα της Βιγιαρεάλ, με τους Κόκκινους Διάβολους να υποφέρουν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως τελικά βρήκαν την πανάκεια με τον γνωστό τους ήρωα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χτύπησε και πάλι, σημείωσε το έκτο του γκολ σε πέντε ευρωπαϊκά ματς, κατέγραψε ρεκόρ και οδήγησε την ομάδα του σε νίκη – πρόκριση στην επόμενη φάση κόντρα στο μαχητικό σύνολο του Έμερι. Από κοντά και ο… «Ρόμπιν», Τζέιντον Σάντσο που έσπασε επιτέλους το ρόδι με την κόκκινη φανέλα και σημείωσε το πρώτο του γκολ.

Τίποτα πάντως από όλα αυτά ενδεχομένως να μην είχε συμβεί αν οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν έναν «κέρβερο» κάτω από τα δοκάρια. Εξάλλου η Βιγιαρεάλ μασούσε σίδερα από την αρχή του ματς και άγγιξε το προβάδισμα σε δυο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος (5΄, 27΄), όμως ο Ντε Χέα επενέβη καίρια σε αμφότερες τις περιπτώσεις για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Εκεί πάντως που ο έμπειρος γκολκίπερ έδειξε πραγματικά την κλάση του ήταν στο 59΄όταν εκτινάχθηκε στη βολίδα του Τριγκέρος και αποσόβησε το γκολ με το ένα χέρι. Μέχρι τότε, η Γιουνάιτεντ ήταν απλώς μια καλεσμένη σε ισπανικό πάρτι. Καμία επιθετική πρωτοβουλία, καμία διάθεση για γκολ, καμία κίνηση για το τρίποντο που θα τους έστελνε στην κορυφή του ομίλου.

Οι αλλαγές όμως του Κάρικ (66΄) έδωσαν επιτέλους πνοή στους Κόκκινους Διάβολους, με τους Φερνάντεζ και και Ράσφορντ να κάνουν άνω κάτω την άμυνα των Ισπανών. Η προειδοποιητική βολή έσκασε με τον Σάντσο στο 71΄και επτά λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο πήρε το όπλο του… Από ένα λάθος του Ρούλι, ο Φρεντ έκλεψε τη μπάλα και ο Ρονάλντο την έστειλε με εκπληκτική λόμπα στα δίχτυα, όντας πλέον ο μοναδικός παίκτης αγγλικής ομάδας που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά ευρωπαϊκά ματς. Στις καθυστερήσεις η λύτρωση των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε, με τον Σάντσο να βάζει επιτέλους το πρώτο του γκολ στο σύλλογο με εκπληκτικό τελείωμα και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 2-0, αποτέλεσμα που έστειλε τους Άγγλους στην κορυφή του ομίλου και συνάμα το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» στα χέρια τους.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν (79΄Ράμπα), Καπού, Παρέχο, Τριγκέρος (73΄Τσουκουέζε), Γκόμεζ (85΄Ντιά), Πίνο (73΄Μορένο), Νταντζούμα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μάικλ Κάρικ): Ντε Χέα, Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τέλες, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Φαν Ντε Μπέεκ (66΄Μπρούνο Φερνάντες), Σάντσο (90+3΄Μάτα), Μαρσιάλ (66΄Ράσφορντ), Ρονάλντο (90+2΄Μάτιτς)