18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ταρακούνημα ξύπνησε το πάθος της Ανόρθωσης.Kέρδος και δύο νεαροί

Το ταρακούνημα ξύπνησε το πάθος της Ανόρθωσης.Kέρδος και δύο νεαροί

By on 26 Νοεμβρίου, 2021 0 3086 Views

Η Ανόρθωση δεν κέρδισε απλά την Γάνδη και πήρε τρεις βαθμούς και 500 χιλ ευρώ από την ΟΥΕΦΑ καθώς και ελπίδες για πρόκριση δίνοντας σημασία στον τελευταίο της αγώνα στο Βελιγράδι. Η Παρτιζάν δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος  όπως δεν ήταν και η Γάνδη. Και η Φλόρα τελικά απέδειξε πως δεν ήταν  τόσο εύκολη όσο την θεωρούσαμε. Το γεγονός ‘ότι προηγήθηκε 2-0 και στα δυο παιχνίδια η Ανόρθωση και τελικά τέλειωσαν 2-2 προκάλεσε απογοήτευση ωστόσο η ομάδα της Εσθονίας έδειξε ότι δεν είναι αδύνατη ομάδα.

Πέραν λοιπόν από τη νίκη και το μπόνους η Ανόρθωση κέρδισε πολύ περισσότερα .Επιβεβαίωσε ότι στα δύσκολα βρίσκει τις ψυχικές δυνάμεις να αντιδράσει και όσοι μπορούν και αντέχουν συνεχίζουν. Όσοι δεν μπορούν και  δεν έχουν διάθεση να δώσουν την ψυχή  τους για την ομάδα δεν μένουν.

Κετσπάγια και παίκτες έδωσαν την καλύτερη απάντηση στο γήπεδο. Η  ένταση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν ένα γερό ταρακούνημα που ξύπνησε τον εγωισμό προπονητή και παικτών. Η άμυνα της Ανόρθωσης για πρώτη φορά ήταν τόσο συμπαγής και σχεδόν αλάνθαστη με πολλή πάθος και αλληλοκάλυψη. Ο Αραγιούρι  ανέλαβε τον ηγετικό του ρόλο και ο Ρισβάνης στα αμυντικά του καθήκοντα αρίστευσε ενώ είναι αυτός που με σωστή άμυνα έδωσε την πάσα στον Λάζαρο στην φάση του εκπληκτικού τέρματος.

Για την ποιότητα των Ουάρντα και Λάζαρου είναι  περιττό να κάνουμε ανάλυση. Θετική ήταν  και η παρουσία του Ντέλετιτς ενώ ο Πόποβιτς είχε διάθεση όσο έπαιξε και συνέβαλε στην επιτυχία. Ο Χουσμπάουερ στην απουσία του Αρτυματά  ανέλαβε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και στο κέντρο είχε ηγετικό ρόλο. Έτρεξε  πολύ, κάλυψε χώρους ,ανέκοψε επιθέσεις του αντίπαλου και έδωσε ηρεμία και στήριγμα στο νεαρό Μ. Ιωάννου ο οποίος αυτή την φορά πήρε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Είχε άλλες 2-3 ευκαιρίες φέτος αλλά στο ΓΣΠ την Πέμπτη το βράδυ ήταν εξαιρετικός και έδειξε για πρώτη φορά φέτος το ταλέντο του. Έτρεξε ακατάπαυστα έδωσε ψυχή και διακρίθηκε σε δύσκολες εξετάσεις. Την ώρα που έβραζε το σίδερο μπήκε στο παιχνίδι και άλλος νεαρός, ο Χρσυσοστόμου και ακολούθησε τον Ιωάννου στις εντυπώσεις, Έδειξε ποδοσφαιρικό θράσος και ετοιμότητα να βοηθήσει την ομάδα όταν του ζητηθεί από τον προπονητή του. Ιωάννου και Χρυσσοστόμου είναι το επιπρόσθετο κέρδος της Ανόρθωσης αφού έδειξαν  ότι είναι καλές επιλογές στον πάγκο. Σημαντικό είναι ότι  πήραν την ευκαιρία σε αγώνα που ήταν καλή όλη η ομάδα και είχαν την βοήθεια των έμπειρων συμπαικτών τους.

Σε αυτούς αξίζει η ιδιαίτερη μνεία αφού για τους υπόλοιπους η αξία τους είναι γνωστή και οι πλείστοι  την επιβεβαίωσαν με την καλύτερη τους εμφάνιση.

 Φυσικά θα πρέπει να υπάρξει και σταθερή συνέχεια για να μπει η ομάδα στην πορεία των στόχων της στο πρωτάθλημα. Ο αγώνας με τον Απόλλωνα την Δευτέρα είναι μια άλλη δοκιμασία για την Ανόρθωση και η πρόκληση μεγάλη αφού με νίκη θα κρατήσει επαφή με τις πρώτες θέσεις και θα αποκτήσει νέα δυναμική..

Το ευχάριστο είναι ότι η εμφάνιση και η νίκη επί της Γάνδης έφερε ηρεμία και αυτοπεποίθηση στην ομάδα και στον κόσμο οπότε την Δευτέρα παρά την εργάσιμη μέρα και ώρα θα έχεις το πλευρό της τον κόσμο της η Ανόρθωση που είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει χωρίς τον Λάφερτι. Η μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο είναι δεδομένη και τα έσοδα της Ευρώπης βοηθούν την διοίκηση να υλοποιήσει τις επιλογές του προπονητή αφού οι ανάγκες ενίσχυσης είναι δεδομένες.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια συνεχίζει την δουλειά του με τους παίκτες του και σε συνεργασία  με  την διοίκηση με στόχο την βελτίωση της ομάδας για να μπει σε μια σταθερή πορεία.