30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ:Αποστολή στο Τσίρειο μόνο για νίκη

By on 28 Νοεμβρίου, 2021 0 1243 Views

H αποστολή στη Λεμεσό έχει έναν και μόνο σκοπό για την ΑΕΚ: να επιστρέψει στη Λάρνακα με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της. Αυτό είναι το ζητούμενο ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με την ΑΕΛ στο Τσίρειο (19:00 Cytavision), αφενός για να επανέλθει στις επιτυχίες μετά από δύο σερί παιχνίδια χωρίς νίκη, αφετέρου για να εκμεταλλευτεί τα οποιαδήποτε αποτελέσματα στα άλλα δύο ντέρμπι της Δευτέρας.

Θα είναι μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ να τα καταφέρει. Να αρχίσει με το δεξί τη σειρά των τριών συνεχόμενων αγώνων μακριά από τη Λάρνακα. Για να το πετύχει, χρειάζονται δύο και μόνο πράγματα: να επαναλάβει το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το ΑΠΟΕΛ κι αν είναι δυνατόν να έχει μεγαλύτερη διάρκεια (όσο δύσκολο κι αν είναι να διατηρείσαι σε ένα τέτοιο ψηλό επίπεδο απόδοσης για μεγάλο διάστημα) κι ασφαλώς, να είναι αποτελεσματική. Αυτό δηλαδή (το μόνο!) που της έλειψε στο ματς της περασμένης Δευτέρας.

Είτε είναι καλύτερη είτε χειρότερη σε σχέση με το ΑΠΟΕΛ, το ζητούμενο είναι να πάρει τους τρεις βαθμούς! Με τον Απόλλωνα, για παράδειγμα, στο ίδιο γήπεδο, δεν ήταν καλύτερη σε σχέση με το ματς με την ομάδα της Λευκωσίας, αλλά είχε προηγηθεί με 2-0. Συνεπώς, το σημαντικότερο απ’ όλα να κάνει αυτά που πρέπει για να πετύχει τον σκοπό της.

Στα της ενδεκάδας, ο Τούμπας θα βρίσκεται στο τέρμα, με τους Μιλίτσεβιτς-Τόμοβιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας μπακ τους Ροσάλες και Γκαρσία. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση οι Λουΐς Γκουστάβο και Μάμας, ενώ τις δύο θέσεις των άκρων διεκδικούν οι Εσπινόσα, Γκιούρτσο και Ακοράν.

Στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Τρισκόφσκι και Ρόμο, με τον Νταρμπισάιαρ να έχει λιγότερες πιθανότητες .