1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άξια της μοίρας της η Ανόρθωση.Έχασε 3-2 από την ΠΑΕΕΚ με τραγικά λάθη στην άμυνα

Άξια της μοίρας της η Ανόρθωση.Έχασε 3-2 από την ΠΑΕΕΚ με τραγικά λάθη στην άμυνα

By on 4 Δεκεμβρίου, 2021 0 2448 Views

Η ΠΑΕΕΚ πέτυχε την σπουδαία και τεράστια νίκη της 12ης αγωνιστικής! Πέρασε νικηφόρα από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 3-2 εκμεταλλευόμενη τα πολλά αμυντικά κενά των γηπεδούχων και έδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι ομάδα που δεν την ξεγράφεις τόσο εύκολα.

Έστω κι αν τα γκολ των Νάντο και Ενόχ μέσα σε οκτώ λεπτά, κατάφερε να τα ισοφαρίσει η βαρωσιώτικη ομάδα με τους Κορέια στο 45’ και Αμπαρτζουμιάν στο 62’. Ο Έσελινγκ με κοντινή προβολή στο 72’ έδωσε τεράστια νίκη στην ομάδα της Κερύνειας που ανεβαίνει στους 11 βαθμούς. Η Ανόρθωση  γνωρίζει την έκτη ήττα στον φετινό μαραθώνιο και παραμένει για άλλο ένα παιχνίδι χωρίς νίκη και «κολλημένη» στους 13 βαθμούς. Σε τρείς σένρρες στην περιοχή της δέχθηκε εύκολα τρία γκολ με αμυντικούς για κλάματα ενώ στην επίθεση πέτυχε δυο γκολ,είχε δοκάρι ,χαμένες ευκαιρίες.Όταν δεχεται όμως τρια γκολ στην έδρα της σπό την ΠΑΕΕΚ είναι άξια της μοιρας της.

ο παιγνίδι

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα έφυγε χωρίς κάποια φάση για τις δύο ομάδες, όμως μετά ο Λάζαρος τις βρήκε… μαζεμένες.

Στο 12’ ο Ελλαδίτης με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, στο 16΄ πάλι με φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω και στο 17΄ μετά από φάουλ του Πόποβιτς, με κεφαλιά εξ επαφής νικήθηκε από τον Πρόσεκ.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες ευκαιρίες της Ανόρθωσης για αρκετή ώρα, καθώς είχε την υπεροχή στην κατοχή μπάλας αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στο ανοιχτό γήπεδο.

Και αφού δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες που βρήκε, το έκανε η ΠΑΕΕΚ μόλις στην πρώτη της φάση! Συγκεκριμένα στο 34’ ο Δημητρίου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Νάντο με πολύ ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Όχι μόνο αυτό, αλλά στο 41΄ στη δεύτερη της φάση η ΠΑΕΕΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα! Ξανά ο Δημητρίου τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ενόχ με κοντινό πλασέ νίκησε τον Λόρια και έκανε το 0-2, με την άμυνα της Ανόρθωσης για δεύτερη φορά να μην μπορεί να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Προσπάθησε η Ανόρθωση να βγάλει αντίδραση άμεσα ώστε να μην πάει στην ανάπαυλα με δύο τέρματα πίσω στο σκορ και το κατάφερε στο 45’. Ο Λάζαρος πέρασε ωραία στον Ουάρντα ο οποίος φάτσα με τον Πρόσεκ έκανε το πλασέ όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της ΠΑΕΕΚ. Στο ριμπάουντ όμως ο Κορέια σε κενή εστία μείωσε σε 1-2, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ανόρθωση στην επανάληψη μπήκε με διάθεση να πιέσει από πολύ ψηλά αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν αρκετοί κενοί χώροι πίσω. Στο 49’ είχαμε την σωτήρια παρέμβαση Αντωνιάδη ο οποίος γλύτωσε την Ανόρθωση από το 1-3. Τρεις παίχτες της ΠΑΕΕΚ εναντίον δύο της Ανόρθωσης στην αντεπίθεση, η μπάλα στον Νάντο ο οποίος ετοιμάστηκε να σουτάρει αλλά με σωτήριο τάκλιν ο Ανωνιάδης απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 58’ η Ανόρθωση είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Λάζαρο να κάνει το κοντινό πλασέ όμως να αποκρούεται στη γραμμή από αντίπαλο αμυντικό. Ζήτησαν τέρμα στην Ανόρθωση αλλά μετά την εξέταση της φάσης δεν άλλαξε κάτι.

Στο 62΄ όμως η πίεση της Ανόρθωσης έφερε αποτέλεσμα. Ήταν η σέντρα του Ουάρντα από τα αριστερά, κεφαλιά του Χριστοφή και απόκρουση του Πρόσεκ, στην επαναφορά όμως ο Αμπαρτζουμιάν ισοφάρισε σε 2-2!

Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα ο Ουάρντα είχε την ευκαιρία για την ολική ανατροπή αλλά η κεφαλιά του μετά από φάουλ του Λάζαρου, πέρασε έξω.

Η ΠΑΕΕΚ όμως δεν τα έβαλε κάτω και στο 72’ πέτυχε και τρίτο τέρμα, αυτή την φορά με τον Έσελινγκ! Ήταν η φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι μετά από πλασέ, απομάκρυνε ο Αντωνιάδης και ο παίχτης της ΠΑΕΕΚ από κοντά έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του!

Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι παίχτες της δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις φάσεις που χρειαζόταν για να ισοφαρίσει.

Στο 87΄ ο Λάζαρος είχε νέα εκτέλεση φάουλ, από πολύ καλό σημείο, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πρόσεκ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ:(Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Αντωνιάδης, Ρισβάνης, Κορέια, Ιωάννου (83′ Ρουσιάς), Χουσμπάουερ, Πόποβιτς (46′ Κατσαράβα), Ουάρντα, Χριστοφή (62′ Ντέλετιτς), Λάζαρος
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Αβραάμ, Καλτσάς, Μπουσουλάτζιτς, Αραγιούρι, Κορρέα, Χρυσοστόμου

ΠΑΕΕΚ (Μ. Σεργίδης): Πρόσεκ, Μασέντο, Έσελινγκ, Ντίας, Σουμαόρο, Δημητρίου, Νάντο (80′ Τίμερμανς), Ενόχ (80′ Χαραλάμπους), Αριστοτέλους, Γιάνσεν (60′ Καπαρτής), Κούρος (69′ Α. Νεοφύτου)
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Μαυρομούστακος, Ορ, Μπάμπιτς, Κωμοδίκης, Νεοφύτου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιωάννου, Ρισβάνη / Δημητρίου, Ντίας, Πρόσεκ, Νεοφύτου

ΘΕΑΤΕΣ: 3.000 περίπου
ΣΚΟΡΕΡ: Κορέια (45′), Αμπαρτζουμιάν (62′) / Νάντο (34′), Ενόχ (42′), Έσελινγκ (72′)
Διαιτητής: Aργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός: 
Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός: 
Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος: 
Χρίστου Κωνσταντίνος
VAR: 
Νικολάου Γιώργος
AVAR: 
Μαρίνου Μιχάλης
Παρατηρητής: 
Τσαγγάρης Μάριος