5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Συγκλονιστική Κυρία στο Βελιγράδι.Μέχρι την τελευταία φάση πάλευε για την πρόκριση(1-1 με την Παρτιζάν)

Συγκλονιστική Κυρία στο Βελιγράδι.Μέχρι την τελευταία φάση πάλευε για την πρόκριση(1-1 με την Παρτιζάν)

By on 9 Δεκεμβρίου, 2021 0 737 Views

Δεν τα κατάφερε η Ανόρθωση να κερδίσει την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και έμεινε στο 1-1, που ισοδυναμεί με αποκλεισμό

αλλά φεύγει από την Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά.Πάλεψε γαι την πρόκριση μέσα στο Βελιγράδι κάτω από βροχή.Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελέυταίο λεπτό έδωσε συγκλονιστική μάχη για τη νίκη.Έζχασε πρώτη μεγάλη ευκαιρία,δέχθηκε γκολ αλλα΄αντέβρασε και ισοφάρισε και είχε ευκαιρία διπλή στο 44΄για να πάρει το προβάδισμα.Έχασε ευκαιρία νωρίς στο β΄ημίχρονο και στην τελευταία φάση του αγώνα. Σίγουρα δεν είχε τύχη αλλά είχε ψυχή και πάλεψε απέναντι στην Παρτιζάν και άξιζε να φθάσει στον άθλο.Ωστόσο η Ανόρθωση πήρε βαθμό, για την ίδια και την Κύπροο,θα βάλει στο ταμείο 166 χιλιάδες και πλέον θα προσηλωθεί στο πρωτάθλημα δείχνοντας ότι έχει τις δυνάμεις και θέληση να επιστρέψει και στο ρπωτάθλημα στις λκαλές εμφανίσεις.

Στα πλην η αδυναμία των Κατσαράβα και Πόποβιτς να βοηθήσουν την ομάδα όταν μπήκαν στο παιχνίδι σε αντίθεση με τον Χριστοφή που βοήθησε και στο φινάλε λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Η Παρτιζάν μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να παίξει παιχνίδι κατοχής και να πιέσει την ομάδα της Αμμοχώστου. Στο 9ο λεπτό, οι Σέρβοι έχασαν την πρώτη τους καλή φάση στο παιχνίδι. Έγινε μία σέντρα από αριστερά, ο Μιλοβάνοβιτς ήταν εντελώς μόνος, αλλά η κεφαλιά που έπιασε έφυγε έξω, Στο 15ο λεπτό ήταν η σειρά της Ανόρθωσης να χάσει μία καλή ευκαιρία, όταν το σουτ του Ντέλετιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πόποβιτς. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ της Παρτιζάν σε ένα ανύποπτο σημείο. Έγινε η σέντρα από αριστερά από τον Γιόγιτς στην περιοχή και ο Μιλοβάνοβιτς με κεφαλιά κάνει το 1-0. Μετά το γκολ η Παρτιζάν προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να πιέσει περισσότερο, χωρίς να καταφέρει να πετύχει κάτι ιδιαίτερο. Στο 32’ η Ανόρθωση κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Ντέλετιτς από τον τερματοφ΄θλακα μετά από μαγική μπαλιά του Μ.Ιωάννου.. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ήταν εύστοχος, κάνοντας το 1-1. Μετά το γκολ η «Κυρία» ισορρόπησε το παιχνίδι, και στο 44 δημιούργησε διπλή φάση για γκολ που δεν ήρθε και την Παρτιζάν να χάνει στο 45΄μεγάλη ευκαιρία μετά από λάθος του Ιωάννου αλλά έκανε μεγάλη επέμβαση ο Τζουρ στο πλασέ του Ουρόσεβιτς εντός περιοχής και κράτησε το 1-1..

Η εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν παρόμοια με αυτή του πρώτου. Ωστόσο οι φάσεις που δημιουργήθηκαν ήταν ελάχιστες. Περισσότερο κάποιες καλές προϋποθέσεις υπήρχαν, παρά καλές στιγμές στο παιχνίδι. Στο 61ο λεπτό, έγινε μία μακρινή μπαλιά προς την άμυνα της Ανόρθωσης, αλλά ο Κορέια πρόλαβε τον Γιόγιτς πρώτου πλασάρει και αποσόβησε τον κίνδυνο. Σιγά, σιγά, η Παρτιζάν έκλεινε πίσω στην άμυνα, δίνοντας χώρο στην Ανόρθωση και προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Η «Κυρία» από την πλευρά της, προσπαθούσε να βάλει πίεση, αλλά δεν κατάφερε φτιάξει ευκαιρίες , παρά μόνο από κάποιες στημένες φάσεις. Στο 81’ ο Πόποβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά, η οποία πέρασε άουτ. Στις καθυστερήσεις η Ανόρθωση έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη, όταν μετά από κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Χριστοφή, που έκανε το σουτ, αλλά αυτή κτύπησε στον Ουάρντα και έφυγε έξω μόλις έξω.

Στο τέλος οι φίλοι της Ανόρθωσης χειροκρότησαν την ομάδα τους για την μεγάλη προσπάθεια και οι Παρτιζάνοι πανηγύρριζαν την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Αλ. Στανόγεβιτς): Πόποβιτς, Βούγιασιτς, Μιλίκοβιτς, Σανιτσάνιν, Ουρόσεβιτς (89′ Ζίβκοβιτς), Γιόγιτς (89′ Μίλετιτς), Ζντίελαρ, Πάβλοβιτς (46′ Σκέκιτς), Γιόβιτς (62′ Χόλεντερ), Μένινγκ (62′ Λούντοβατς), Μιλοβάνοβιτς
Στον πάγκο: Στεβάνοβιτς, Μπάζνταρ, Όστοιτς, Στούλιτς, Τέρζιτς,  Σμίλιανιτς

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Τζουρ, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αντωνιάδης (78′ Κορρέα), Αραγιούρι, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Ουάρντα, Ντέλετιτς (71′ Χριστοφή), Ιωάννου (46′ Πόποβιτς), Χριστοδουλόπουλος (68′ Κασταράβα)
Στον πάγκο: Λόρια, Ρουσιάς, Αβραάμ,  Μπουσουλάτζιτς,  Χρυσοστόμου

ΣΚΟΡΕΡ: 20′ Μιλοβάνοβιτς/33′ Χριστοδουλόπουλος (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκέκιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Λεβάν Βαραμισβίλι (Γεωργία)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Ζάζα Πίπια (Γεωργία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Νταβίντ Χαριτονασβίλι (Γεωργία)