5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το Χάρηκε η ΑΕΚ.Σε δυο λεπτά το 1-1 στο ντέρμπι του ΓΣΠ.(Η Ομόνοια δεν κατάφερε να καλύψει έδαφος)

Το Χάρηκε η ΑΕΚ.Σε δυο λεπτά το 1-1 στο ντέρμπι του ΓΣΠ.(Η Ομόνοια δεν κατάφερε να καλύψει έδαφος)

By on 13 Δεκεμβρίου, 2021 0 928 Views

Το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος δεν ανέδειξε νικήτρια, αλλά σίγουρα η μία εκ των δύο ομάδων αποχώρησε ασφαλώς πιο ικανοποιημένη. Ομόνοια και ΑΕΚ έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο ΓΣΠ, αποτέλεσμα το οποίο χαροποιεί περισσότερο την ομάδα της Λάρνακας, που αφενός διατήρησε το +11 από τους «πράσινους», αφετέρου ανέβηκε στην κορυφή, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τον Απόλλωνα.
Για μεγάλο διάστημα δεν υπήρξαν πολλές ευκαιρίες (στο 26’ δοκάρι ο Γκόμεθ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, στο 34’ μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ με Τρισκόφσκι-Τόμοβιτς), όμως όλα τα λεφτά του αγώνα ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο και… κάτι. Ο Μάμας άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ στο 78’, όμως η χαρά των «κιτρινοπράσινων» κράτησε παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα, αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παπουλής έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Η Ομόνοια απέκτησε ψυχολογία με την άμεση ισοφάρισή της και δημιούργησε άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια με τον Τζιωνή (82’, 85’), αλλά στην πρώτη ο Τούμπας πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα και στη δεύτερη η μπάλα πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία στο 86’ για το «διπλό» και πάλι με τον Μάμα, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Το «Χ» βρίσκει πιο ικανοποιημένη την ΑΕΚ που ανέβηκε στην κορυφή με 28 βαθμούς, η Ομόνοια είδε το νικηφόρο σερί της να τερματίζεται και να φτάνει τους 17 βαθμούς, έχοντας και δύο παιχνίδια λιγότερα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Λανγκ, Χούμποτσαν, Σέχου, Λέζιακς, Γκόμεθ (89′ Μπασιρού), Ντίσκερουντ, Τζιωνής, Λοΐζου (89′ Μποτεάκ), Παπουλής, Τσέποβιτς (71′ Κακουλλής).
Στον πάγκο: Παναγή, Χοράτσκα, Κίκο, Ψάλτης, Παναγιώτου, Μπασιρού, Χαραλάμπους, Ατιέμγουεν, Μποτεάκ, Ζαχαρίου, Ντούρις, Κακουλλής. 
ΑΕΚ :Τούμπας, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Ροσάλες, Τάντι (72′ Χριστοφόρου), Λουΐς Γκουστάβο, Μάμας, Ακοράν (62′ Φαράζ), Γκιούρτσο (72′ Εσπινόσα), Τρισκόφσκι (85′ Άμπραχαμ), Νταρμπισάιαρ (72′ Ρόμο).
Στον πάγκο: Λεάλ, Άμπραχαμ, Ρόμο, Φαράζ, Γκονζάλεθ, Ολατούντζι, Αναστασίου, Εσπινόσα, Χριστοφόρου, Ναούμ, Μακρής, Τιάγκο. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπουλής (3η), Λανγκ (3η), Ντίσκερουντ / Ακοράν, Ροσάλες, Μάμας (6η)

ΣΚΟΡΕΡ: 79′ Παπουλής / 78′ Μάμας
ΘΕΑΤΕΣ: 7500
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Δημητρίου Αντρέας