2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κυρία με μαγικό Ουάρντα στο Δασάκι(2-0 με δυο γκολ του Αιγύπτιου)

Κυρία με μαγικό Ουάρντα στο Δασάκι(2-0 με δυο γκολ του Αιγύπτιου)

By on 18 Δεκεμβρίου, 2021 0 503 Views

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμρ Ουάρντα, που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο 58΄ και στο 71΄, η Ανόρθωση πέρασε από το Δασάκι της Άχνας, επικρατώντας του Εθνικού με 2-0, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Τις ασίστ έδωσαν οι πρώτες αλλαγές του Τιμούρ Κετσπάγια στο παιχνίδι, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Δημήτρης Χριστοφή. Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 55΄ με τον Κωστάκη Αρτυματά.

Η Ανόρθωση μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε στα πρώτα λεπτά τον αντίπαλό της, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση. Με την πάροδο του χρόνου οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και η μπάλα ανεβοκατέβαινε, αλλά από φάσεις τίποτα, ούτε από τους μεν ούτε από τους δε.

Με εξαίρεση ένα «κλέψιμο» του Μάριου Ηλία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από βεβιασμένη εκτέλεση πλάγιου άουτ από τον Ουάρντα προς τα πίσω, με τον Κύπριο φορ να κάνει το γύρισμα στην περιοχή και τον Αμπαρτζουμιάν να απομακρύνει… τον κίνδυνο, τίποτα άλλα αξιόλογο δεν καταγράφηκε.

Έτσι, το 0-0 του πρώτου μέρους μόνο έκπληξη δεν αποτέλεσε…

Όπως ξεκίνησε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο, με την Ανόρθωση ωστόσο να είναι πιο εύστοχη αυτή τη φορά. Αφού «άγγιξε» το γκολ στο 55΄, όταν μετά απο εκπληκτικό  σουτ του Αρτυματά, η μπάλα… χτύπησε στο δοκάρι κι «έφυγε» έξω, τρία λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ. Μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ο Ουάρντα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Ακολούθως, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έλεγξε το παιχνίδι και στο 71΄ ο δεύτερος παίκτης που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, ο Δημήτρης Χριστοφή, μοίρασε και αυτός ασίστ όπως και ο Λάζαρος. Σκόρερ και πάλι ο Ουάρντα, ο οποίος έφυγε και πάλι στην πλάτη της άμυνας και μετουσίσωσε σε γκολ την εκπληκτική κάθετη πάσα του «Τζίμη», διπλασίαζοντας με σουτ τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του.

Πανέμορφα και έξυπνα τα γκολ της Ουάρντα και κινήσεις στις αλλαγές από τον Κετσπάγια που αντικατέστησε τον αρνητικό Κατσαράβα με τον Λάζαρο και πέρασε τον Ουάρντα σε ρόλο κρυφού επιθετικού κορυφής και τρύπησε την άμυνα του Εθνικού. Θετική ήταν και η παρουσία του νεαρού Χρυσοστόμου σαν αλλαγή ενώ η άμυνα δεν δέχθηκε γκολ ούτε επέτρεψε δημιουργία ευκαιριών από τον αντίπαλο με θετική παρουσία του Αντωνιάδη δίπλα στον ανεβασμένο Αραγιούρι. Δύο σερί νίκες με 2-0 χωρίς να δεχθεί γκολ είναι δείγμα βελτίωσης που δίνει δυναμική και ψυχολογία.

Από εκεί και πέρα και με την τύχη του αγώνα να έχει κριθεί, οι δύο ομάδες… έριξαν στροφές. Έτσι, το 2-0 για την Ανόρθωση δεν έμελλε να αλλάξει. Μετά από αυτή της τη νίκη η «Κυρία» έφτασε τους 19 βαθμούς και ανέβηκε στην 4η θέση, ( έχει και τον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ στις 22/12)ενώ ο Εθνικός παρέμεινε στους 8 και στην τελευταία θέση.

Εθνικός (Ντ. Μπαντία): Χριστοδούλου, Πηλέας, Κ. Ηλία (66′ Μωϋσέως), Μ. Ηλία (82′ Σαββίδης), Καρασάουκς (54′ Ζάκπα), Ντόλεζαλ (66′ Περατικός), Κουντόμπιακ, Γκόρουπετς, Ταράσοφς, Χολ, Ελουντού (66′ Ασούμπρε)
Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Κοβαλεούσκι, Άδωνη, Περατικός, Κυπριανού, Κουμής

ANOΡΘΩΣΗ (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Αντωνιάδης, Αραγιούρι, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Χουσμπάουερ, Αρτυματάς, Πόποβιτς (68′ Χρυσοστόμου), Ουάρντα (85′ Κορρέα), Ντέλετιτς (60′ Χριστοφή), Κατσαράβα (46′ Χριστοδουλόπουλος)
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Αβραάμ, Καλτσάς, Μπουσουλάτζιτς, Ρισβάνης, Ιωάννου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Nτόλεζαλ / Κατσαράβα, Χουσμπάουερ (3η)

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Γκόρουπετς (5), Μπογκατίνοφ, Πηλέας, Ασούμπρε, Χολ / Χουσμπάουερ, Κορρέα, Ντέλετιτς, Ουάρντα
ΘΕΑΤΕΣ: 700 (περίπου)
ΣΚΟΡΕΡ: 58′, 71′ Ουάρντα
Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός: Ηροδότου Ξένια
4ος: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Χρίστου Ε. Χρίστος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης