3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μεγάλη νίκη (3-1)της Πάφου στην Αρένα και άνοδος στην τετράδα. Έχασε την ευκαιρία για κορυφή η ΑΕΚ

Μεγάλη νίκη (3-1)της Πάφου στην Αρένα και άνοδος στην τετράδα. Έχασε την ευκαιρία για κορυφή η ΑΕΚ

By on 20 Δεκεμβρίου, 2021 0 1274 Views

Σπουδαία εμφάνιση από την Πάφος FC στην Λάρνακα και μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ με 3-1. Η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, υποχρεώνοντας στην πρώτη εντός έδρας ήττα την ομάδα της ΑΕΚ και αφήνοντας… τον Απόλλωνα στην κορυφή της βαθμολογίας. H ΑΕΚ που μετά το γκολ που πέτυχε έμοιαζε… χαμένη μέσα στο γήπεδο, έμεινε στους 28 βαθμούς με την Πάφος FC να ανεβαίνει στους 21 και να ανεβαίνει στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ με τον Τάντι στο 12’. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεση απάντηση με τον Αμπντουσαλάμοφ. Οι γραμμές της ΑΕΚ είχαν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα η Πάφος FC να βγαίνει με πολλές αξιώσεις στην κόντρα επίθεση. Στο 36’ σε μία επέλαση του Σεμέδο από τα αριστερά, μετά από το γύρισμά του έφτασε στον Βαλακάρι που νίκησε τον Τούμπα. Ο Πάνιτς δύο λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ καθώς δεν βγήκαν τα μαρκαρίσματα και πέτυχε και τρίτο γκολ.

Ο Νταβίντ Καταλά προχώρησε σε διπλή κίνηση με την έναρξη του β’ ημιχρόνου περνώντας στο γήπεδο τους Άμπραχαμ και Τιάγκο, αλλάζοντας και τον σχηματισμό σε 3-5-2. Μπορεί να «έδεσε» το κέντρο με αυτή την κίνηση, όμως επιθετικά η ΑΕΚ είχε πρόβλημα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν άψογη διαχείριση του αγώνα και όλα… τέλειωσαν στο γκολ που πέτυχε ο Φαράζ στο 80’ και ακυρώθηκε μέσω του VAR καθώς ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων ήταν ελαφρώς πιο μπροστά.

ΑΕΚ (Ντ. Καταλά): Τούμπας, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς (46′ Άμπραχαμ), Τάντι (46′ Τιάγκο), Ροσάλες, Γκουστάβο, Εσπινόσα (74′ Αναστασίου), Τρισκόφσκι, Γκιούρτσο, Ακοράν (57′ Φαράζ), Ντάρμπισαϊαρ (57′ Ρομό)

Στον πάγκο: Λεάλ, Μαρτίνες, Γκονζάλεθ, Ολατούντζι, Μακρής, Ναούμ, Χριστοφόρου

Πάφος FC (Nτ. Μίλανιτς): Ρούτκο, Πάγιτς (82′ Αΐλτον), Μπάιριτς, Κβίντα, Αουρέλιο, Φουρ (82′ Μπαμπαγιάν), Πάνιτς (82′ Παλάσιος), Βαλακάρι (82′ Χότσκο), Σεμέδο, Ντράγκομιρ, Αμπντουσαλάμοφ (57′ Κοβάσεβιτς)

Στον πάγκο: Πέτρου, Άντος, Ν. Αουρέλιο, Λέιτε, Φυλακτού, Μιχαήλ, Πάντσεον

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τούμπας, Ροσάλες (3η) / Ζ. Αουρέλιο, Σεμέδο (3η), Φουρ, Πάνιτς, Χότσκο

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Ακοράν, Μιλίτσεβιτς, Τάντι, Ροσάλες / Σεμέδο, Μπάιριτς, Πάντσεον, Πάγιτς

ΘΕΑΤΕΣ: 2.500 περίπου

ΣΚΟΡΕΡ: 12′ Τάντι / 16′ Αμπντουσαλάμοφ, 36′ Βαλακάρι, 38′ Πάνιτς

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

4ος: Κουμή Δημήτρης

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος

Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος