2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Εφτάψυχο το ΑΠΟΕΛ! Με πολλές απουσίες κέρδισε 4-2 την Ομόνοια. Τρύπια η άμυνα του Μπεργκ

Εφτάψυχο το ΑΠΟΕΛ! Με πολλές απουσίες κέρδισε 4-2 την Ομόνοια. Τρύπια η άμυνα του Μπεργκ

By on 26 Δεκεμβρίου, 2021 0 1576 Views

Μεγάλη νίκη απέναντι στην Ομόνοια με 4-2 πέτυχε το ΑΠΟΕΛ.

Mε πολλές απουσίες το ΑΠΟΕΛ και τρεις αναγκαστικές αλλαγές στην έναρξη της συνέχειας του ντέρμπι αιφνιδίασε την Ομόνοια στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων και έφθασε την μεγάλη νίκη καταθέτοντας ψυχή και πάθος με τον νεαρό Σατσιά να είναι πρωταγωνιστής με ένα όμορφο γκολ και ένα κεδισμένο πέναλτι αλλά και εξαιρετικό τον Ντογκαλά.Στην άλλη πλευρά η άμυνα της Ομόνοια εκτέθηκε και ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Σέχου είχε πολλά προβλήματα εξού και τα 4 γκολ ενώ στην επίθεση ο Παπουλής μόνος του δεν ήταν αρκετός αφού οι υπόλοιποι δεν φάνηκαν.Γενικά η Ομόνοια ήταν καλή μετά το 1-0 μέχρι το τέλος του Α΄ημιχρόνου ενώ μετά το 2-1 στην έναρξη του β΄ημιχρόνου ήταν άφαντη…εκτός από κάποιες ατομικές στιγμές

Ο Λανγκ με αυτογκόλ έβαλε το ΑΠΟΕΛ μπροστά στο σκορ στο 21ο λεπτό, ενώ στο 39ο λεπτό ο Παπουλής έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Σατσιάς στο 47ο λεπτό έκανε το 2-1 για το ΑΠΟΕΛ. Ο Κβιλιτάια στο 58ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-1. Ο Λανγκ στο 65ο λεπτό μείωσε σε 3-2 για την Ομόνοια. Στο 75ο λεπτό ο Νατέλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 4-2 για το ΑΠΟΕΛ.

Το ΑΠΟΕΛ μετά από αυτή την νίκη έπιασε την Ομόνοια στους 20 βαθμούς και είναι πλέον στην 6η θέση.Και οι δυο εννέα βαθμούς πίσω από την κμορυφή.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι συνεχίστηκε από το σημείο που είχε σταματήσει, με την Ομόνοια να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 20ο λεπτό όταν ο Τσεπάκ πρόλαβε την μπάλα πριν φτάσει στον Λέζιακς που ήταν έτοιμος να την σπρώξει στα δίκτυα. Στην αντεπίθεση, ο Θεοδώρου μπήκε στην περιοχή, έκανε την σέντρα με τον Λανγκ να σπρώχνει την μπάλα στα δίκτυα του Ουζόχο και να σημειώνει αυτογκόλ στο 21ο λεπτό.

Στο 27ο λεπτό, η Ομόνοια έχασε νέα ευκαιρία μετά από εκτέλεση κόρνερ, όταν η μπάλα λίγο έλειψε να περάσει την γραμμή. Στο 32ο λεπτό ο Παπουλής σημάδεψε το δοκάρι με αριστερό δυνατό σουτ.

Στο 37ο λεπτό ο Σέχου που τραυματίστηκε έδωσε την θέση του στον Ψάλτη.

Η Ομόνοια στο 39ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Παπουλή, όταν Λέζιακς, Τζιωνής και Παπουλής έκρυψαν την μπάλα.

Στο 40ο λεπτό ένα σουτ του Τσέποβιτς σταμάτησε εύκολα στον Σκουφέτ. Στο 44ο λεπτό το σουτ του Νταουσβίλι σταμάτησε στον Ουζόχο.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 47ο λεπτό ο Σατσίας με ένα εξαιρετικό σουτ έβαλε ξανά το ΑΠΟΕΛ μπροστά στο σκορ, μετά από όμορφη ενέργεια του Κβιλιτάια.

. Στο 58ο λεπτό ο Κβιλιτάια εκτέλεσε πέναλτι το οποίο ο ίδιος κέρδισε μέσω VAR και έκανε το 3-1 για τους γαλαζοκίτρινους.

Στο 65ο λεπτό ο Λανγκ με κεφαλιά μείωσε σε 3-2 μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκόμεθ.

Στο 73ο λεπτό ο Ουζόχο ανέτρεψε τον Σατσία με τον Βασίλη Δημητρίου να δείχνει το σημείο του πέναλτι. O Νατέλ στο 75ο λεπτό εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 4-2 για το ΑΠΟΕΛ.

Στο 84ο λεπτό ο Λέζιακς εκτέλεσε ένα φάουλ αλλά ο Σκουφέτ μάζεψε εύκολα. Στο 90+7 ο Ντογκαλά έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

20′  Παράλληλη μπαλιά του Λοΐζου, έδιωξε ο Τσεμπάκ, μπροστά από τον Τζιωνή.

21′  ΓΚΟΛ 1-0 Ο Θεοδώρου έφυγε ταχύτατα από τη δεξιά πλευρά, έκανε το γύρισμα με τον Λανγκ να προσπαθεί να διώξει και να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

27′  Φάση διαρκείας στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, οι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή τέρματος.

32′  Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Παπουλής έκανε το πλασέ με την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι.

37′  Αναγκαστική αλλαγή για την Ομόνοια. Έξω ο Σέχου, μέσα ο Ψάλτης.

39′  ΓΚΟΛ 1-1 Εξαιρετικός συνδυασμός με τους Λέζιακς, Γκόμεθ, Τζιωνή και Παπουλή, με τον τελευταίο να σκοράρει με ωραίο πλασέ.

44′  Πέναλτι ζήτησε το ΑΠΟΕΛ σε χέρι του Χούμποτσαν. Η μπάλα βρίσκει στο χέρι του αμυντικού της Ομόνοιας, όμως δεν θεωρήθηκε ως παράβαση.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Με γκολ από τα αποδυτήρια μπήκε στο ντέρμπι το ΑΠΟΕΛ. Τέσσερα λεπτά μετά το σφύριγμα της επανέναρξης, στο 21’  οι «γαλαζοκίτρινοι» άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Λανγκ.

Ακολούθησε αντίδραση από την Ομόνοια που κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 39΄ με εξαιρετικό γκολ από ομαδική προσπάθεια και εκτελεστή τον Παπουλή.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Μια αλλαγή για την Ομόνοια. Μέσα ο Κακουλλής, έξω ο Τσέποβιτς.

47′  ΓΚΟΛ 2-1 Ο Σατσιάς δίνει ξανά προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ. Ο Ντογκαλά έκανε ωραία ενέργεια, αυτός έδωσε στον Κβιλιτάια που μπήκε στον περιοχή και έστρωσε στον Σατσιά, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

54′  Πέναλτι ζήτησε το ΑΠΟΕΛ για ανατροπή του Κβιλιτάια από τον Χούμποτσαν. Ο VAR ενημερώνει τον Βασίλη Δημητρίου για on field review.

56′  Η απόφαση είναι πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ.

58′  ΓΚΟΛ 3-1 Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κβιλιτάια.

65′  ΓΚΟΛ 3-2 Φάουλ του Γκόμεθ, μόνος ο Λανγκ, έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

67′  Ο VAR ενημέρωσε τον διαιτητή για να ελέγξει φάση για κόκκινη στον Σαμπάλα σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Λοΐζου. Η απόφαση του διαιτητή ήταν κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του ΑΠΟΕΛ.Ο Σαμπάλα έδιωξε μπάλα και χωρίς άλλη κίνηση ενώ δεν είχε ούτε χρόνο έκανε το φάουλ στον Λοίζου

68′  Αποβλήθηκε ο Σίμος Ταραπουλούζης για έντονες διαμαρτυρίες.

72′  Πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ για μαρκάρισμα του Ουζόχο στον Σατσιά.

74′  ΓΚΟΛ 4-2 Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νατέλ!

ΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Καρώ, (17′ Θεοδώρου), Σάβιτς, Βινίσιους, Τσεμπάκ, Σαμπάλα, (91΄Γουίλερ)Λουντέμο, (17′ Νταουσβίλι) Σατσιάς, Οκριασβίλι, (17′ Ντογκαλά) Νατέλ,(90΄Ντιαβαρά) Κβιλιτάια.

Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλινγκίρης, Εφραίμ, Κατσαντώνης, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου. Γουΐλερ, Ντανίλο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Σέχου (37′  Ψάλτης) (76′  Κίκο), Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Γκόμεθ, Ντίσκερουντ (17′  Παναγιώτου), Λοΐζου (76′  Μποτεάκ), Τζιωνής, Παπουλής, Τσέποβιτς (46′  Κακουλλής)

Στον πάγκο: Παναγή, Κυριακίδης, Ασημένος, Χαραλάμπους, Ατιέμγουεν, Ζαχαρίου, Ντούρις

ΣΚΟΡΕΡ: Λανγκ (21′  αυτ.), Σατσιάς (47′), Κβιλιτάια (πεν. 58′), Νατέλ (πεν. 74΄) / Παπουλής (39′), Λανγκ (65′)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντογκαλά (3η), Θεοδώρου (3η), Σαμπάλα (3η), Σατσιάς (3η)Νταουσβίλι / Γκόμεθ (3η), Παναγιώτου, Ουζόχο, Παπουλής,Xoύμποτσαν.

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ

ΘΕΑΤΕΣ: 9.000 (7.300 από το ΑΠΟΕΛ και 1.700 από την Ομόνοια)

Στον αγώνα που διακόπηκε είχαν διατεθεί 9.500 εισιτήρια. 7.800 από το ΑΠΟΕΛ και 1.700 από την Ομόνοια. 

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Lopes Martins Tiago Bruno

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης