3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο τέλος ο Γκόμεθ έσωσε τον βαθμό για την Ομόνοια!Η Πάφος με 10 λύγισε στο φινάλε 1-1(Φωνές για την διαιτησία )

Στο τέλος ο Γκόμεθ έσωσε τον βαθμό για την Ομόνοια!Η Πάφος με 10 λύγισε στο φινάλε 1-1(Φωνές για την διαιτησία )

By on 5 Ιανουαρίου, 2022 0 715 Views

Το γκολ του Τζόρντι Γκόμεθ στο τελευταίο λεπτό χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Ομόνοια στην έδρα της Πάφου που προηγήθηκε με τον Όνι Βαλακάρι στο 18΄. Με δέκα παίκτες από το 38΄οι γηπεδούχοι μετά την κόκκινη στον Κβίντα που ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχουςπου θεωρούν ότι με την απόφαση του ο Γ.Νικολάου να αποβάλει τον αμυντικό τους λανθασμένα,ανέτρεψε τις ισσορροπιες και μαζί με άλλα λάθη του επηρέασε την εικόνα του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα. Με πολλές απουσίες οι ομάδες λόγω τραυματισμών,κορονοϊού,κόπα άφρικα πάλεψαν για τη νίκη.Η Πάφος ήταν καλύτερη στο Α΄ημίχρονο μετά το πρώτο 10λεπτο όπου προηγήθηκε ωστόσο στο β΄ημίχρονο με 10 και χωρίς πολλές επιλογές στον πάγκο οπισθοχώρησε και η Ομόνοια,αν και δεν είχε επιλογές από τον πάγκο πίεσε την εστία του Ρούτκο χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να έρθει τελικά το 1-1 στην τελυταία φάση του αγώνα.

Α’ ημίχρονο:

Με ευκαιρίες εκατέρωθεν ξεκίνησε ο αγώνας. Μόλις στο 1ο λεπτό η κεφαλιά του Κακουλή κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρούτκο. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 4΄με το σουτ του Φουρ να αποκρούεται από τον Φαμπιάνο σε κόρνερ.

Στο 17΄ο Ντίσκερουντ βρήκε τον Παπουλή στην περιοχή, αυτός επιχείρησε το πλασέ από πλάγια θέση, ο Ρούτκο απομάκρυνε, ο Ατιέμγουεν πρόλαβε να πλασάρει στο άδειο τέρμα όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

Το επόμενο λεπτό η Πάφος άνοιξε το σκορ, με τον Όνι Βαλακάρι να νικάει τον Φαμπιάνο με σουτ εκτός περιοχής και να σημειώνει το 8ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 38΄ο Κβίντα είδε την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κακουλή, αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή και με άλλο αμυντικό κοντά.Ο διαιτητπής θεώρησε την φάση ως καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος κάτι που σηκώνει συζήτηση και αμφισβήτηση. Η κίτρινη θα ήταν αρκετή.

Ο Αμντουσαλάμοφ στο 40΄απείλησε με μακρινό σουτ την εστία του Φαμπιάνο, με τον Βραζιλιάνο να αποκρούει ασταθώς και ο Κίκο να διώχνει την μπάλα.

Β’ ημίχρονο:

Στο 56΄η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στο Β΄ ημίχρονο, το σουτ του Ντίσκερουντ κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι του Ρούτκο, σε κόρνερ.

Η Ομόνοια είχε την κατοχή, δημιουργούσε προϋποθέσεις και στο 66′ ο Ατιέμγουεν έπιασε ένα δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση, η μπάλα κτύπησε στον Ρούτκο, έπεσε στον Πάπουλή που αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λοίζου με ατομική ενέργεια βρήκε τον Κακουλή στην μικρή περιοχή, ο επιθετικός της Ομόνοιας προσπάθησε να νικήσει τον Ρούτκο με τακουνάκι, ο Ουκρανός απέκρουσε, ο Κακουλής πήρε μπάλα και από πλάγια θέση πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα της Πάφου.

Στο 71΄μετά από κόρνερ, ο Ρούτκο έπιασε αέρα, η μπάλα στρώθηκε στον Παπουλή που πλάσαρε όμως η μπάλα κτύπησε σε κορμιά αμυντικών και απομακρύνθηκε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λέζιακς έκανε την μπαλιά από τα αριστερά και πριν ο Κακουλής στείλει την μπάλα στα δίκτυα, έδιωξαν οι αμυντικοί της Πάφου.

Στο τελευταία φάση του αγώνα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζόρντι Γκόμεθ με κεφαλιά ισοφάρισε για το τελικό 1-1 μετά από έξυπνη σέντρα του Κίκο.

ΠΑΦΟΣ FC: Ρούτκο, Κβίντα, Ζάιρο (80′ Μπεριγκό), Αμπντουσαλάμοφ (46′ Παλάσιος), Αουρέλιο (89′ Μιχαήλ), Βαλακάρι, Φουρ (72′ Κοβάσεβιτς), Πάνιτς, Πάγιτς, Μπάιριτς, Ντράγκομιρ
Στον πάγκο: Πέτρου, Αντός, Αντωνίου,Ντ. Αουρέλιο, Μπαπαγιάν, Πάντσεον

OMONOIA: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Παναγιώτου, Κίκο, Λέζιακς, Γκόμεθ, Ντίσκερουντ, Ατιέμγουεν (78′ Ζαχααρίου, 83′ Σάββα), Λοΐζου, Παπουλής, Κακουλλής
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Χοράτσκα, Ψάλτης, Λαός, Γιούστε, Χαραλάμπους, Ασημένος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πάνιτς / Κίκο
KOKKINEΣ: Κβίντα (απευθείας)
ΣΚΟΡΕΡ: 19′ Βαλακάρι
ΘΕΑΤΕΣ: 2.700 (περίπου)
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος