3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τζόκοβιτς: Ακύρωσαν τη βίζα του και του έδειξαν την «έξοδο» από την Αυστραλία

Τζόκοβιτς: Ακύρωσαν τη βίζα του και του έδειξαν την «έξοδο» από την Αυστραλία

By on 6 Ιανουαρίου, 2022 0 2745 Views

Οι αρχές της Αυστραλίας ακύρωσαν τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα. Θα ασκήσει έφεση ο Σέρβος σταρ.

Επειτα από τη «μαραθώνια» ανάκριση οι αρχές της Αυστραλίας ενημέρωσαν τον Σέρβο σταρ πως η βίζα του δεν έγινε αποδεκτή, δείχνοντάς του το δρόμο της επιστροφής!(δεν έκανε εμβόλιο κατά του Covid o Tζόκοβιτς γιαυτό του απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα) Τα ξημερώματα της Πέμπτης (6/1) κι έπειτα από επτά ώρες ανάκρισης, ο Τζόκοβιτς ενημερώθηκε ότι του απορρίφθηκε η βίζα και του ζητήθηκε να φύγει από τη χώρα.

Η Αυστραλιανή αρμόδια υπηρεσία είπε ότι ο Σέρβος τενίστας δεν είχε παράσχει τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα και ότι η βίζα του ακυρώθηκε «Η ABF μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Τζόκοβιτς απέτυχε να παράσχει τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις εισόδου στην Αυστραλία και η βίζα του ακυρώθηκε στη συνέχεια. Οι πολίτες που δεν διαθέτουν έγκυρη βίζα κατά την είσοδο ή των οποίων η βίζα ακυρώθηκε θα κρατούνται και θα απομακρύνονται από την Αυστραλία», τονίζεται σε δήλωση της υπηρεσίας.

Πάντως, δεν είναι σαφές εάν ο Τζόκοβιτς θα φύγει από την Αυστραλία ή αν θα παραμείνει στη χώρα, καθώς οι δικηγόροι του προσπαθούν να ανατρέψουν την απόφαση. Εν τω μεταξύ, ενδέχεται να τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης μέχρι να ολοκληρωθεί το τεράστιο θέμα που έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση στον χώρο του τένις και όχι μόνο.

Ο Νο1 τενίστας, ανακρίθηκε από αξιωματούχους σε ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, με τον πατέρα του Σέρβου σταρ να μιλά για… αιχμαλωσία. Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς επικοινώνησε με τον Νόλε και του μετέφερε όλες τις ενέργειες που έγιναν, όπως ήταν η επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρέσβη της Αυστραλίας. «Σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, η Σερβία θα αγωνιστεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Κατά τα άλλα, ο Νόβακ είναι δυνατός, όπως τον ξέρουμε όλοι» τόνισε ο ισχυρός άνδρας της χώρας.

Πηγή του «Tennis Australia» ισχυρίστηκε ότι η κίνηση αυτή ήταν ένα διαφημιστικό κόλπο που στόχευε αποκλειστικά τον Τζόκοβιτς και όχι άλλους παίκτες που είχαν ήδη πάρει την ιατρική εξαίρεση.

Δεν αλλάζει στάση ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον επέμεινε για το θέμα τονίζοντας πως οι κανονισμοί είναι για όλους και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.