3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Νίκη χρυσάφι για την Ομόνοια.Με πέναλτι του Παπουλή και με 6 Κύπριους στην 11αδα

Νίκη χρυσάφι για την Ομόνοια.Με πέναλτι του Παπουλή και με 6 Κύπριους στην 11αδα

By on 10 Ιανουαρίου, 2022 0 613 Views

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε απόψε η Ομόνοια απέναντι στον Ολυμπιακό με 1-0, με τέρμα του Παπουλή στο πρώτο ημίχρονο από το σημείο του πέναλτι.

Καλύτερη η ομάδα της Λευκωσίας στο πρώτο ημίχρονο είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα κυρίως στα τελευταία στάδια του αγώνα.στις αντεπιθέσεις.

Σπουδαίες ευκαιρίες όμως είχε και ο Ολυμπιακός με μεγαλύτερη το δοκάρι του Γκουστάβο μετά από σπουδαία απόκρουση του Φαμπιάνο.

Με την αποψινή της νίκη, η Ομόνοια έφθασε τους 24 βαθμούς και πέρασε στην τέταρτη θέση, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 16 βαθμούς και την ένατη θέση.

Με εντεκάδα ανάγκης και με 6 νεαρούς Κύπριους παράταξε την Ομόνοια ο Χένινγκ Μπεργκ λόγω των πολλών απουσιών που είχε να αντιμετωπίσει.

Το παιγνίδι

Η Ομόνοια ξεκίνησε με σαφώς μεγαλύτερη διάθεση από τον Ολυμπιακό για να επιτεθεί, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αμυνθούν σωστά στο δικό τους μισό αλλά να μην μπορούν να βγουν σωστά μπροστά.

Την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα είχε όμως ο Ολυμπιακός μόλις στο 2’ όταν το σουτ που επιχείρησε ο Πεχλιβάνης, απόκρουσε σε κόρνερ ο Φαμπιάνο.

Ήταν όμως οι παίχτες της Ομόνοιας που πατούσαν περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή και κυρίως δεξιά με τον Λοΐζου ο οποίος δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις όταν είχε τη μπάλα στα πόδια του αλλά δεν είχε σωστές επιλογές στην τελική πάσα.

Η πρώτη καλή τελική για την Ομόνοια ήρθε στο 21’ με κεφαλιά του Παπουλή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κίκο, όμως ο επιθετικός των γηπεδούχων δεν βρήκε όσο καλά ήθελε τη μπάλα με αποτέλεσμα να φύγει πάνω από τα δοκάρια.

Επτά λεπτά αργότερα η Ομόνοια είχε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Χαραλάμπους έδωσε την πάσα στον Παπουλή, ο οποίος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού γύρισε το κορμί του και με ένα ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μολ.

Στην επόμενη φάση όμως του αγώνα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει. Ο Κα δοκίμασε το διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Στο 38΄ ο Κακουλλής έφυγε μόνος, ο Μολ βγήκε αρκετά έξω για να τον προλάβει αλλά στην προσπάθειά του να τον ανακόψει τον ανέτρεψε με την Ομόνοια να κερδίζει πέναλτι.Παράβαση έγινε ωστόσο θα γίνει συζήτηση αν η παράβαση ήταν εντός ή εκτός περιοχής καιμ αν το εξέτσε ο VAR.

Ένα πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φώτης Παπουλή ανοίγοντας το σκορ για την Ομόνοια που στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο επιθετική και πιο απαιτητική στο παιγνίδι.

Πάντως ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου είχε ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά ο Φαμπιάνο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σάλι.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη διάθεση να επιτεθεί με τις ομάδες της γραμμές να είναι πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 58΄ ο Σάλι μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή της Ομόνοιας αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν πολύ κακό με τον Φαμπιάνο να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Στο 66’ ήταν η σειρά της Ομόνοιας να απειλήσει αλλά το σουτ του Λέζιακς έξω από την περιοχή με το δεξί, πέρασε αρκετά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μολ.

Το παιγνίδι όσο περνούσε η ώρα αποκτούσε ένα πολύ γρήγορο ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει από τη μία περιοχή στην άλλη, χωρίς όμως στα πρώτα στάδια της επανάληψης να έχουμε τις πολύ σπουδαίες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για γκολ από τις δύο ομάδες.

Στο 71΄ είχαμε τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Γκουστάβο δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Φαμπιάνο απέκρουσε αρχικά τη μπάλα η οποία στη συνέχεια χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και πήγε παράλληλα με τη γραμμή τέρματος, χωρίς να προλαβαίνει κάποιος παίχτης του Ολυμπιακού από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 78΄ ήταν η σειρά της Ομόνοιας να πλησιάσει στο τέρμα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Ο Παπουλής γύρισε παράλληλα τη μπάλα στον Κακουλή ο οποίος ήταν μόνος απέναντι στον Μολ, όμως το πλασέ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μολ είχε νέα απόκρουση, στο σουτ του Τζιωνή μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του μεσοεπιθετικού της Ομόνοιας.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με την Ομόνοια να επανέρχεται στις νίκες και να παίρνει τρεις σημαντικούς βαθμούς ενόψει της συνέχειας.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Κίκο, Λέζιακς, Παναγιώτου, Χούμποτσαν, Ασημένος (81′ Ψάλτης), Χαραλάμπους (87΄’ Γιούστε), Τζιωνή, Λοΐζου, Παπουλής (79′ Ατιέμγουεν), Κακουλλής (87΄΄’ Τσέποβιτς).
Στον πάγκοΧοράτσκα, Κυριακίδης, Ψάλτης, Γιούστε, Ατιέμγουεν, Τσέποβιτς, Λαός, Ασάντε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Σαμπίνια, Ντιανέ, Μποβέδα (61′ Κονφέ), Κυριάκου, Νάνι, Σαρφό (32′ Γκουστάβο), Πεχλιβάνης (61′ Μανρίκε), Σάλι, Κα (79′ Χριστοδούλου), Γουΐλσον.
Στον πάγκοΤσούπιτς, Μάρκου, Μουκτάρης, Ανδρονίκου, Μιχαήλ, Γκουστάβο, Μανρίκε, Χριστοδούλου, Πηλαβάς, Καραγιάννης, Κονφέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χούμποτσαν, Παπουλής / Μολ, Γουΐλσον, Χριστοδούλου.

ΣΚΟΡΕΡ: 40′ Παπουλής(πέναλτι)
ΘΕΑΤΕΣ: 2500
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Νικολαΐδης Χρίστος