28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μια Κυρία απο το χθες!Κέρδισε το ντέρμπι με την ΑΕΛ σε συγκλονιστική μονομαχία(2-1)

Μια Κυρία απο το χθες!Κέρδισε το ντέρμπι με την ΑΕΛ σε συγκλονιστική μονομαχία(2-1)

By on 16 Ιανουαρίου, 2022 0 444 Views

Σημαντική νίκη με 2-1 πέτυχε η Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και συνεχίζει την ανοδική της πορεία, με στόχο να πλησιάσει στην κορυφή.

Από την άλλη, η νέα ήττα της ΑΕΛ, μεγαλώνει τον προβληματισμό στο «γαλαζοκίτρινο» στρατόπεδο που βλέπουν την ομάδα να παραμένει «κολλημένη» στις τελευταίες θέσεις.H Ανόρθωση ήταν καλύτερη κσι άξιζε τη νίκη.Δέχθηκε την ισοφάριση στο καλό διάστημα της ΑΕΛ αλλά αντέδρασε και πήρε τη νίκη με το πρώτο γκολ του Αραγιούρι ενώ είχε πετύχει ακόμα ένα με τον Μ.Ιωάννου μετσ από έξοχο συνδυασμό αλλά ο VAR το ακύρωσε αν και η κόκκινη γραμμή δεν φαίνεται να δείχνει πιο μπροστά τον Ντέλετιτς από το πόδι υου τελευταίου αμυντικού.

Η Ανόρθωση έχει παράπονα απο το διαιτητή Αντωνίου Μενέλαο στον πειθαρχικό έλεγχο όπου έδειξε ανομοιομορφία.Έδειξε στον Ουάρντα κίτρινη για διαμαρτυρία σε φσουλ που δεν του δόθηκε ενώ είχαν προηγηθεί αρκετά φάουλ στον ίδιο που σήκωναν κάρτα αλλά ο διαιτητής έκανε 4-5 παρατηρήσεις στους αντιπάλους.Ο Ουάρντα θα χάσει είτε τον αγώνα με την ΑΕΚ ή αυτό με την Ομόνοια.

Πολύ καλή η παρουσία του νεαρού Χρυσοστόμου που λαρχισε τον αγώνα ενώ θετικές εντυπώσεις άφησε και ο Νοβότνι που από ατυχία δεν σκόραρε.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα στάδια της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αναγνωρίσουν τον τρόπο ανάπτυξης του αντιπάλου τους.

Μετά το 15λεπτό, όπου η Ανόρθωση είχε μία καλή φάση με τον Ουάρντα να κάνει το σουτ και τον Μέγερι να διώχνει σε κόρνερ, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στο 19’ η «Κυρία» απείλησε ξανά, αλλά η κεφαλιά του Χρυσοστόμου αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα.  Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο  Αμπαρτζουμιάν σέντραρε στην περιοχή, ο Νοβότνι πήρε την κεφαλιά ψαράκι η οποία έφυγε λίγο έξω ξιστά από το δοκάρι.

Η υπεριοχή της Ανόρθωση καρποφόρησε στο 29ο λεπτό, καθώς βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ. Ο Χουσμπάουερ εκτέλεσε το φάουλ στην περιοχή,από πλάγια και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα της της ΑΕΛ ανάμεσα από πολλά πόδια.

Μετά το γκολ η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς να δημιουργεί κάτι αξιόλογο, αλλά ούτε και η Ανόρθωση βρήκε άλλη φάση. Έτσι, το 1-0 για την Ανόρθωση παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΟΧΡΟΝΟ: Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν παρόμοιο με αυτό του πρώτου. Χωρίς φάσεις, παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων. Στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Συγκεκριμένα στο 60’, ο Μπρούνο Σάντος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Τσέποβιτς με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.

Μετά το γκολ της ΑΕΛ, το παιχνίδι πήρε νέα τροπή. Η ομάδα της Λεμεσού προσπαθούσε για να κάνει την ανατροπή και η Ανόρθωση για να πάρει εκ νέου προβάδισμα.

Στο 65ο λεπτό, η «Κυρία» σκοράρει σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Ουάρντα να δίνει στον Ντέλετιτς και αυτός να γυρίζει στον ελεύθερο Ιωάννου, ο οποίος με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε ως οφ σάιτ, μετά από υπόδειξη του VAR.

Στα επόμενα λεπτά, υπήρχαν πολλές διακοπές, με αποτέλεσμα να μην παιχτεί ποδόσφαιρο. Η Ανόρθωση ωστόσο στο 82ο λεπτό βρήκε τον τρόπο να πάρει ξανά προβάδισμα από στημένη μπάλα. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αραγιούρι με κεφαλιά κάνει το 2-1.

Στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης, η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο η Ανόρθωση έκανε σωστή διαχείριση και κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αντωνιάδης, Αραγιούρι, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου (58′ Ιωάννου), Χουσμπάουερ (76′ Χριστοδουλόπουλος), Χριστοφή (58′ Ντέλετιτς), Ουάρντα, Νοβότνι (85′ Κορρέα).
Στον πάγκο: Τζουρ, Ρουσιάς, Χριστοδουλόπουλος, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Μπουσουλάτζιτς, Κορρέα, Μότης, Ιωάννου, Ντέλετιτς.
ΑΕΛ
: Μέγιερι, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Σάντος, Μαζάν, Ζντραβόφσκι (86′ Ριέρα), Μεντόγιεβιτς (23′ Παπαφώτης), Τόρες (73′ Έουλερ), Ανδρέου (46′ Μπαλντέ), Μαρόσα (46′ Μιλιντσεάνου), Τσέποβιτς.
Στον πάγκο: Κεραυνός, Κυριάκου, Ντάφερφελντ, Έουλερ, Ριέρα, Αντωνίου, Παπαφώτης, Αβραάμ, Σωτηρίου, Μιλιντσεάνου, Μαϊντεβατς, Μπαλντέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπαρτζουμιάν, Ουάρντα (3η) / Τσέποβιτς

ΣΚΟΡΕΡ: 30′ Τεϊσέιρα (αυτ.), 82′ Αραγιούρι / 60′ Τσέποβιτς
ΘΕΑΤΕΣ: 4,000 περίπου
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας