1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο φινάλε 1-1 Άρης-ΑΠΟΕΛ.Ντέρμπι με ένταση,φωνές.Ο Βινίσιους στο 96΄ισοφάρισε και κατέβασε τον Άρη από την κορυφή

Στο φινάλε 1-1 Άρης-ΑΠΟΕΛ.Ντέρμπι με ένταση,φωνές.Ο Βινίσιους στο 96΄ισοφάρισε και κατέβασε τον Άρη από την κορυφή

By on 23 Ιανουαρίου, 2022 0 1141 Views

To γκολ του Βινίσιους στο 96′ έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Άρη (1-1), και αύξησε το αήττητο του ΑΠΟΕΛ στους 12 αγώνες.Ο Μπαμπίκα στο 44΄άνοιξε το σκορ για την «ελαφρά ταξιαρχία».

O αγώνας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με πάθος , ένταση τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στους πάγκους των δύο ομάδων με αντιπαραθέσεις ενώ σε κάποια στιγμή ο προπονητής του Άρη δέχθηκε αντικείμενα από την κερκίδα. Ο διαιτητής Κ. Χριστοδούλου σε ένα παιχνίδι με ένταση και νεύρα  ήταν σωστός στις περισσότερες φάσεις και στις κάρτες που έδειξε. Το ΑΠΟΕΛ δε 2-3 περιπτώσεις ζήτησε πέναλτι αλλά η κάμερες και το VAR δικαίωσαν τον διαιτητή. Ο Άρης διαμαρτυρήθηκε έντονα για το φάουλ που δόθηκε στο ΑΠΟΕΛ και ήρθε η ισοφάριση και όντως είναι μια αμφισβητούμενη φάση που σηκώνει συζήτηση .

Με τον βαθμό το ΑΠΟΕΛ συνέχισε το αήττητο του σερί που κρατά από τον Οκτώβριο και ανέβηκε στους 24 βαθμούς. Στους 34 ο Άρης, έναν λιγότερο πλέον από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα.

Ο αγώνας:

Το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που είχε την διάθεση για δημιουργία και στο 11′ απείλησε με την σέντρα-σουτ του Ντοαγκαλά να σταματά στον Άλβες ο οποίος έδιωξε με γροθιά, η μπάλα κατέλεξε στον Νατέλ ο οποίος δοκίμασε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ μετά την παρέμβαση του Άλβες.

Από την εκτέλεση του Κόρνερ ο Σόουζα έπιασε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε ασταθώς και ο Μπρόνσον έδιωξε τον κίνδυνο.

Ο Άρης είχε την πρώτη του ευκαιρία για γκολ στο 24′ με την κεφαλιά του Στεπίνσκι να σταματάει στον Σκουφέτ που πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ντε Βινσέντι έκανε το γέμισμα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και λίγο έλειψε να καταλήξει στο πλεχτό των φιλοξενούμενων.

Στο 36΄ η μπάλα μετά από καραμπόλα κατέληξε στον Ντογκαλά που ήταν κοντά στην εστία του Άλβες αλλά με πλάτυ στο τέρμα και δεν κατάφερε να τελειώσει την φάση.

Ένα λεπτό πριν τα 45΄ ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ με σουτ του Μπαμπίκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Β΄ ημίχρονο:

Στον ίδιο ρυθμό και ένταση ήταν και το δεύτερο ημίχρονο, όμως έλειπαν οι μαζεμένες ευκαιρίες.

Το ΑΠΟΕΛ έφτασε στο 71′ για να δημιουργήσει φάση με το διαγώνιο σουτ του Νατέλ να καταλήγει κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μάγκλιτσα έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τον Άλβες εκτός θέσης, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 84΄ η μπάλα κατέλεξε στον Οκριαβίλι που ήταν μόνος στο δεύτερο δοκάρι όμως για ακόμη μία φορά δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση.

Στο 90+4 ο Βινίσιους με κεφαλιά ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

AΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Θεοδώρου (62΄’ Τσεπάκ), Σαμπάλα, Σάβιτς, Βινίσιους, Λουντέμο (62′ Μάγκλιτσα), Σόουζα, Ντε Βινσέντι (67′ Σατσιάς), Ντονγκαλά (67′ Οκριασβίλι), Νατέλ (85′ Εφραίμ), Κβιλιτάια.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Καρώ, Εφραίμ, Μάγκλιτσα, Οκριασβίλι, Σατσιάς, Έσελινγκ, Γαβριήλ, Τσεπάκ, Πολυκάρπου, Γουΐλερ, Ντανίλο. 
ΑΡΗΣ: Βανά Άλβες, Σίλντενφελντ, Μπρόρσον, Ρονγκάλια, Καζού, Σιμιόν, Μανού Γκαρσία (89′ Ιωσηφίδης), Σπόλιαριτς (57′ Φράγκος), Πακέ (78′ Ραντούτ), Μπαμπίκα (89′ Σικόρσκι), Στεπίνσκι.
Στον πάγκο: Στυλιανού, Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Ραντούτ, Μπράουν, Σικόρσκι, Φράγκος, Ελευθερίου, Ματθαίου, Κορόμα, Ιωσηφίδης. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νατέλ, Λούκας Σόουζα, Βινίσιους (3η), Τσεπάκ (3η), Καρώ / Σίλντενφελντ, Ρονγκάλια, Μπρόρσον.

ΣΚΟΡΕΡ: 90+6′ Βινίσιους / Μπαμπίκα (44′)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 5500
Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
VAR: Carvalho Nobre Antonio Emanuel
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης