8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αλύγιστη η Κυρία.Πήρε Χ στην Αρένα με σημαντικές απουσίες.Η ΑΕΚ προηγήθηκε αλλά μετά το 1-1 μπορούσε να χάσει

Αλύγιστη η Κυρία.Πήρε Χ στην Αρένα με σημαντικές απουσίες.Η ΑΕΚ προηγήθηκε αλλά μετά το 1-1 μπορούσε να χάσει

By on 24 Ιανουαρίου, 2022 0 714 Views

24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2022

ΑΕΚ και Ανόρθωση έμειναν στην ισοπαλία 1-1 σε ένα αγώνα με πάθος και δύναμη, και μοιράστηκαν από ένα βαθμό, για την 18η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 52′ με τον Τρσκόφσκι, απάντησαν στο 70′ με τον Νοβότνι οι φιλοξενούμενοι.

Δίκαιο σε τελική ανάλυση το αποτέλεσμα .Στο Α΄ημίχρονο υπήρχε πάθος ένταση μονομαχίες με ελάχιστες φάσεις.Στο β΄ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε σε μια στημένη φάση με την άμυνα της Ανόρθωσης να δείχνει αδράνεια.Μετά το 1-0 ο Κετσπάγια έκανε αλλαγές που βοήθησαν την Ανόρθωση που βγήκε μπροστά ,ισοφάρισε με τον Νοβότνι που πέτυχε το πρώτο του γκολ,απείλησε με δεύτερο και δεν επέτρεψεσ την ΑΕΚ να απειλήσει μετά το 1-1 .Το Χ όπως εξελίχυηκε ο αγώνας και με τις συνθήκες που άρχισε με τις σημαντικές απουσίες της Ανόρθωσης (Ουάρντα,Χουσμπάουερ,Αραγιούρι) και τον γρήγορο τραυματισμό του Αντωνιάδη δεν μπορεί να αφήνει παραπονούμενη την Ανόρθωση αν και έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία με τον Καλτσά για να κάνει το 1-2. Το Χ δεν ιακανοποιεί την ΑΕΚ αλλά με την απόδοση της στο τελευταίο ημίωρο δεν μπορεί να έχει παράπονο

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ έφτασε τους 33 βαθμούς και είναι στο -2 από την κορυφή. Αγωνιά όμως για την απόφαση του αθλητικού δικαστή στην ένσταση του Απόλλωνα. Στους 26 βαθμούς η Ανόρθωση που υποχώρησε στην 5η θέση με δύο αγώνες λιγότερους από την Ομόνοια που είναι 4η..

Ο αγώνας:

Η πρώτη τελική του αγώνα ήταν στο 3′ για την ΑΕΚ, με την κεφαλιά του Ρόμο να καταλήγει στην αγκαλιά του Λόρια.

Στο 20′ μετά από φάουλ του Λέδες ο Τάντι έπιασε την πισινή κεφαλιά και ανάγκασε τον Λόρια σε ασταθείς απόκρουση, ο Τρισκόφσκι προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα όμως ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης μπλόκαρε.

Οι φιλοξενούμενοι στο 23′ είχαν την πρώτη τους τελική, όμως η κεφαλιά του Ντέλιτιτς ήταν άστοχη.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αμπαρτζουμιάν υπέπεσε σε λάθος, ο Ρόμο έκλεψε την μπάλα στην τελική γραμμή, γύρισε την μεγάλη περιοχή, όμως δεν υπήρχε κάποιος συμπαίκτης του να απειλήσει.

Β΄ημίχρονο

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ αφού στο 52′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ιβαν Τρισκόφσκι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και στον Ακοράν, αυτός γύρισε για τον Σκοπιανό, που από κοντά νίκησε τον Λόρια για το 1-0.

Η Ανόρθωση απάντησε στο 70′ και την πρώτη της τελική προσπάθεια στον στόχο. Ο Αμπαρτζουμιάν έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Νοβότνι έβαλε το κεφάλι και νίκησε τον Τούμπα για το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τάντι έκανε την σέντρα, ο Τρισκόφσκι τελείωσε την φάση όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Λόρια.

Στο 82′ ο Καλτσάς έκλεψε την μπάλα στην άμυνα της ΑΕΚ, απέφυγε και τον Τούμπα όμως το πλασέ του από πλάγια θέση σε άδεια εστία, κατέληξε άουτ σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΣ ΑΓΩΝΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 6-6 (3-3)
ΚΟΡΝΕΡ: 6-5
ΚΑΤΟΧΗ: 53-47%

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
AEK:Τούμπας, Τάντι, Γκαρσία, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Λουΐς Γκουστάβο, Μάμας (90+3΄’ Γκονζάλεθ), Ακοράν (67′ Φαράζ), Εσπινόσα (76′ Ναούμ), Τρισκόφσκι (90+3 Ολατούντζι), Ρόμο (76′ Νταρμπισάιαρ).
Στον πάγκο: Μαρτίνεθ, Άμπραχαμ, Φαράζ, Γκονζάλεθ, Ολατούντζι, Αναστασίου, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Νταρμπισάιαρ, Ναούμ, Μακρής, Τιάγκο.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Αντωνιάδης (20′ Ρισβάνης), Κορρέα, Αρτυματάς, Βερχόβετς (78′ Ιωάννου), Χρυσοστόμου (59′ Πόποβιτς), Χριστοδουλόπουλος (78′ Καλτσάς), Ντέλετιτς (59′ Χριστοφή), Νοβότνι.
Στον πάγκο: Τζουρ, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Χουσμπάουερ, Ρισβάνης, Ιωάννου, Χριστοφή. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάμας (8η) / Νοβότνι, Ρισβάνης, Χριστοφή

ΣΚΟΡΕΡ: Τρισκόφσκι (52′) / Νοβότνι (70′)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2500
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Carvalho Nobre Antonio Emanuel
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης