27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024

Δεν ήθελαν Χ αλλά το έφεραν Ανόρθωση-Ομόνοια

By on 29 Ιανουαρίου, 2022 0 594 Views

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μεταξύ Ανόρθωσης και Ομόνοιας  στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta.

Το τελικό αποτέλεσμα (1-1)διαμορφώθηκε από τα γκολ που επιτεύχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λέζιακς άνοιξε το σκορ στο 25’  με εντυπωσιακό μακρινό σουτ, με τον Βερχόβετς να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 37 ’ με κεφαλιά μετά από έξοχο συνδυασμό Ουάρντα-Κορέια και αριστερού μπακ της Ανόρθωσης

Στην επανάληψη η Ομόνοια είχε τη μεγαλύτερη ευκαρία του αγώνα, όταν ο Λοίζου με πολύ δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια.

Ήταν ένα παιγνίδι που δεν είχε τις πολλές ευκαιρίες αλλά είχε καλό ρυθμό και ένταση, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.Η Ανόρθωση είχε την κατοχή της μπάλας και άσκησε πίεση αλλά η Ομόνοια ήταν κσλά οργανωμένη στην άμυνα και επθκίνδυνη στις αντεπιθέσεις.Το 1-1 δεν τι ήθελαν οι ομάδες αλλά με την συνολική εικόνα του αγώνα είναι δίκαιο.

Το παιγνίδι

Η Ανόρθωση μπήκε με διάθεση να πιέσει από πολύ νωρίς και με αρκετή επιθετικότητα στα πρώτα λεπτά, με τους παίστες της Ομόνοιας να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα στα αρχικά στάδια.

Πρώτο σουτ στο παιγνίδι ήταν για την Ανόρθωση στο 5’ με τον Χουσμπάουερ μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τη μπάλα να χτυπάει στον Ψάλτη ενώ είχε πορεία προς το τέρμα.

Η Ομόνοια απάντησε στις φάσεις ένα λεπτό αργότερα και μάλιστα με ακόμη πιο μεγάλη φάση. Η μπάλα έφθασε στον Λοίζου ο οποίος από εξαιρετικό σημείο μέσα στην περιοχή, δεν βρήκε καλά τη μπάλα με αποτέλεσμα να φύγει έξω.

Γενικότερα από το πρώτο λεπτό το παιγνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και δυνατά μαρκαρίσματα από τους παίκτες των δύο ομάδων και μέχρι το 20λεπτο καμία ομάδα δεν είχε επιβάλει το ρυθμό της.

Στο 25’ όμως η Ομόνοια πήρε προβάδισμα στο σκορ με ένα μαγικό γκολ από τον Λέζιακς. Ο αριστερός μπακ της Ομόνοιας πήρε τη μπάλα πολύ μακριά έξω από την περιοχή, έκανε το εκπληκτικό διαγώνιο σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Η Ανόρθωση αδυνατούσε να βγάλει αντίδραση αλλά παραλίγο να ισοφαρίσει από το τίποτα στο 30’. Συγκεριμένα, ο Φαμπιάνο άργησε να διώξει τη μπάλα η οποία χτύπησε στα πόδια του Νοβότνι που τον πίεσε, αλλά πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στην πρώτη της όμως οργανωμένη επίθεση, η ομάδα της Αμμοχώστου ισοφάρισε σε 1-1 με τον Βερχόβετς! Στο 37’ είχαμε την πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια από τους παίκτης της Ανόρθωσης, ο Κορέια έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο ανενόχλητος Βερχόβετς με κεφαλιά ισοφάρισε το παιγνίδι.

Στο 42’ ο Κακουλλής έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Λόρια ο οποίος βρισκόταν στη σωστή θέση. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Καλτσά να απειλήσει μέσα από την περιοχή αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τα όσα είδαμε στην αρχή του αγώνα, με την Ομόνοια να προσπαθεί να κρατήσει περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της και την Ανόρθωση να δυσκολεύεται να οργανώσει παιγνίδι.

Είναι ενδεικτικό ότι στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, η Ανόρθωση μόνο με στημένες φάσεις μπορούσε να φέρει τη μπάλα στην περιοχή της Ομόνοιας.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη ήρθε στο 65’ για την Ομόνοια. Ο Λοίζου μπήκε στην περιοχή της Ανόρθωσης από τα δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα αρχικά να χτυπάει σε αμυντικό της Ανόρθωσης και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι του Λόρια.

Μετά την ευκαιρία της Ομόνοιας, η Ανόρθωση σταδιακά κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ανεβάζοντας περισσότερους παίκτες στην περιοχή των φιλοξενουμένων.Η είσοδος των Πόποβιτς και Ντέλετιτς βοήθηε στην πίεση που άσκησε η Αμόρθωση αλλά δεν έφεραν ευκαιρίες και το νικητήριο γκολ

Όμως η επόμενη σπουδαία ευκαιρία του αγώνα ήταν και πάλι για την Ομόνοια. Ο Λέζιακς στο 77’ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο επερχόμενος Μποτεάκ έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε με αποτέλεσμα να περάσει πολύ μακριά από την εστία του Λόρια.

Η πρώτη φάση για την Ανόρθωση στην επανάληψη ήρθε στο 80΄ όταν ο Ντέλετις από τη γνωία της επανορθωτικής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες της Ανόρθωσης έπαιξαν γρήγορα από τα αριστερά, η μπάλα έφθασε στον Νοβότνι αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ άστοχο.

Στο 87΄ήταν η σειρά της Ομόνοιας να απειλήσει, με τον Κακουλλή να κλέβει μπάλα, να μπαίνει στην περιοχή της Ανόρθωσης αλλά το σουτ του να φεύγει πάνω από την εστία του Λόρια.

Στο 90’ ο Ασάντε μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή της Ανόρθωσης, έκανε το πλασέ αλλά έβγαλε σε κόρνερ ο Λόρια.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1

Με την ισοπαλία, η Ομόνοια  έφτασε στους 28 βαθμούς, έχοντας 19 ματς, με την Ανόρθωση  να έχει 27 βαθμούς σε 17 ματς. Οι δύο ομάδες μάχονται να μπουν στην 6άδα

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Αραγιούρι, Κορέια, Αρτυματάς, Βερχόβετς (64′  Πόποβιτς), Χουσμπάουερ (84′  Ιωάννου), Καλτσάς (59′  Ντέλετιτς), Ουάρντα, Νοβότνι
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Αβραάμ, Μπουσουλάτζιτς, Ρισβάνης, Χριστοφή, Χρυσοστόμου
ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Ψάλτης (74′  Μπασιρού), Γιούστε, Παναγιώτου, Λέζιακς, Γκόμεθ, Ντίσκερουντ, Μποτεάκ (88′  Κίκο), Λοΐζου, Τσέποβιτς (57′  Παπουλής), Κακουλλής (88′  Ασάντε)
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Ζαχαρίου, Χαραλάμπους, Ασημένος, Χρίστου

ΣΚΟΡΕΡ: 37′  Βερχόβετς / 25′  Λέζιακς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
 Ιωάννου, Κορέια / Μποτεάκ

ΓΗΠΕΔΟ: Αντώνης Παπαδόπουλος
ΘΕΑΤΕΣ: 4.500

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Di Paolo Aleandro
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης