1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024

Η ΑΕΛ κέρδισε ένα σπουδαίο ντέρμπι(2-1)

By on 31 Ιανουαρίου, 2022 0 3933 Views

Τεράστια νίκη για την ΑΕΛ, η οποία απέναντι στον Άρη έβγαλε ένα άλλο πρόσωπο και με τα νέα αποκτήματα σε κέφια επικράτησε με 1-2!

Στο 20ο λεπτό ο Μαρόσα άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ, ενώ στο 31ο λεπτό ο Μιλιτσεάνου έκανε το 0-2. Στο 66ο λεπτό ο Σπόλιαριτς μείωσε για τον Άρη σε 1-2.

Μετά από αυτή την νίκη, ο Άρης έμεινε στους 34 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ ανέβηκε στους 21.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 5ο λεπτό η ΑΕΛ είχε τις προϋποθέσεις για μια καλή φάση, αλλά ο Μαρόσα δεν έκανε καλή τελική πάσα και χάθηκε η ευκαιρία. Στο 14ο λεπτό, ο Άρης έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Καζού γύρισε στον Στεπίνσκι, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Μέγερι του είπε όχι. 2 λεπτά μετά ο Σπόλιαριτς έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Στο 20ο λεπτό ο Μαρόσα, πάτησε περιοχή άδειασε τον Σίλντενφελντ, πλάσαρε σωστά τον Άλβες και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ.

Μάλιστα στο 28ο λεπτό ο Έουλερ, πάτησε περιοχή μετά από πάσα του Μπαλντέ, έκανε το σουτ και σημάδεψε το δοκάρι χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Στο 30΄ο Μαρόσα έκανε το σουτ, αλλά  η μπάλα έφυγε αρκετά έξω.

Η ΑΕΛ έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 31ο λεπτό με τον Μιλιτσεάνου, ο οποίος μετά από πάσα του Έουλερ, πάτησε περιοχή και έκανε το πλασέ σωστά για το 0-2.

Στο 35 ο Μανού Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μέγερι είδε την μπάλα να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια. Στο 41ο λεπτό ο Μαρόσα είχε άλλη μια καλή στιγμή για την ΑΕΛ με το σουτ του υπό πίεση να φεύγει έξω.

2 λεπτά μετά ο Γκαρσία έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία, με τον Μέγιερι να του λέει όχι σε μια κεφαλιά του Ισπανού. Έκανε σπουδαία απόκρουση σε αυτή την φάση ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 57ο λεπτό ο Μέγερι έκανε άλλη μια σπουδαία επέμβαση, όταν από κοντά ο Στεπίνσκι έκανε το πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ είπε όχι. Στο 59ο λεπτό ο Μπαμπίκα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα αλλά ήταν καθαρό οφσάιντ και σωστά ακυρώθηκε το γκολ.

Στο 66ο λεπτό ο Σπόλιαριτς μείωσε για τον Άρη σε 1-2, όταν από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα μετά από σέντρα του Σιμιόν. Βρέθηκε πίσω από την άμυνα και κατάφερε να μειώσει.

Ο Στεπίνσκι έπιασε το σουτ στο 80ο λεπτό από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ, μετά από παρέμβαση της άμυνας της ΑΕΛ. Στο 83ο λεπτό ο Μέγιερι έκανε νέα επέμβαση σε προσπάθεια του Άρη με τον Σίλντενφελντ. 3 λεπτά μετά, ο Γιαμπλόνσκι έπιασε ένα ευθύβολο σουτ από απόσταση, αλλά ο Μέγερι μάζεψε εύκολα.

Ο Μέγερι έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στο κοντινό σουτ του Μπρόρσον στο 89ο λεπτό και κράτησε το προβάδισμα για την ΑΕΛ.

Στο τέλος ο Τσέποβιτς είχε ένα άστοχο σουτ απο καλή θέση.

ΑΡΗΣ (Λιάσος Λουκά): Βανά, Ρονγκάλια (46′  Φράγκος) (81′  Μπράουν), Σίλντενφελντ, Μπρόρσον, Καζού, Γκαρσία, Σιμιόν (76′  Σικόρσκι), Σπόλιαριτς,  Κβασούκ (46′  Ντελμίρο), Μπαμπίκα (81′  Μπράουν), Στεπίνσκι
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Παπαστυλιανού, Ανδρέου, Ελευθερίου, Ματθαίου, Κορόμα
ΑΕΛ(Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Σάντος, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν, Ζντραβκόφσκι, Παπαφώτης (62′  Ρέινολντς), Έουλερ (82′  Αντωνίου), Μπαλντέ (70′  Σωτηρίου), Μιλιντσεάνου (82′  Τσέποβιτς), Μαρόσα
Στον πάγκο: 
Κεραυνός, Εβόρα, Φραντζής, Ντάφερφελντ, Ριέρα, Ανδρέου, Μαΐντεβατς

ΣΚΟΡΕΡ: 65′  Σπόλιαριτς / 20′  Μαρόσα, 31′  Μιλιντσεάνου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 
Γκαρσία, Σπόλιαριτς (6η), Ντελμίρο / Έουλερ, Σάντος

ΓΗΠΕΔΟ: 
Τσίρειο
ΘΕΑΤΕΣ: 700