2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με ανατροπή άλωσε το Τσίρειο!Η ΑΕΛ έβαλε δύσκολα στο Α΄ημίχρονο αλλά μέτρησε η ποιότητα στην επίθεση του ΑΠΟΕΛ(2-3)

Με ανατροπή άλωσε το Τσίρειο!Η ΑΕΛ έβαλε δύσκολα στο Α΄ημίχρονο αλλά μέτρησε η ποιότητα στην επίθεση του ΑΠΟΕΛ(2-3)

By on 6 Φεβρουαρίου, 2022 0 963 Views

Το ΑΠΟΕΛ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές, πέτυχε σπουδαία νίκη μέσα στο «Τσίρειο» κόντρα στην ΑΕΛ με 2-3, έφτασε τους 30 βαθμούς και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ο Κβιλιτάϊα 2 και ο Μάγκλιτσα 1 τα γκολ για τους «πορτοκαλί». Μπαλτέ και Μιλιτσιάνου οι σκόρερ της ΑΕΛ που έμεινε στους 21 βαθμούς.Η ΑΕΛ έχασε και πέναλτι στο 0-0 όταν την κάκιστη εκτέλεση του απέκροιυσε εύκολα ο Σκουφέτ.

Η ΑΕΛ ήταν πολύ καλή στο Α΄ημίχρονο όπου προηγήθηκε δύο φορές ,έχασε και πέναλτι και ήταν ισάξια αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ.Στο β΄ημίχρονο οι δύα αναγκαστικές αλλαγές της ΑΕΛ)Έουλερ,Μιλιτσιάνου)αποδυναλμωσαν τους γηπεδούχους την ώρα που ο Σωφρόνηςν έρριξε στον αγώνα ποιοτικούς παίκτες από τον πάγκο που μπήκαν και ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα με τον Μάγκλιτσα να σκοράρει για τρίτο παιχνίδι και τον Κβιλιτάια να αφηνιάζει όταν έχασε μια απίστευτη ευκαιρία και στην επόμενη φάση πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι μετά το 2-2 με τον Μάγκιτσα το ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε πλήρως με την ποιήτατα του και στρίμωξε την ΑΕΛ που έμεινε από δυνάμεις και επιλογές.

Α’ ημίχρονο:

Το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία όταν στο 5ο λεπτό ο Πέρδο έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Κβιλιτάϊα προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας όμως δεν την βρήκε σωστά και έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μέγερι.

Στο 12′ η ΑΕΛ επιτέθηκε από τα δεξιά με τον Μιλιντσεάνου να πατά περιοχή και να ανατρέπεται από τον Βινίσιους. Ο διαιτητής του αγώνα Γιώργος Νικολάου έδειξε την άσπρη βούλα με τον Έουλερ να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Σκουφέτ όμως έπεσε σωστά στην δεξιά μεριά και απέκρουσε το πέναλτι του Βραζιλιάνου, που ομολογουμένως ήταν κακό.

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με δυνατό σουτ του Μπαλτε στο 18′, και αφού η μπάλα κόντραρε στον Νταουσβίλι, κατέληξε στα δίκτυα του Σκουφέτ. Τα πανηγύρια για τους «κίτρινους» κράτησαν μόλις 3 λεπτά αφού στο 21′ ο Κβιλιτάϊα μετά από κόρνερ και διαδοχικές κεφαλιές μέσα στην περιοχή του Μέγιερι, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1.

Στο 36′ η ΑΕΛ επιτέθηκε από τα δεξιά , ο Μαρόσα έδωσε στον Μιλιτσιάνου, αυτός μπήκε στην περιοχή, πάτησε την μπάλα, άδειασε τον Καρώ και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ νίκησε το Σκουφέτ για το 2-1.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Οκριασβίλι να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μέγιερι από ευνοϊκή θέση και να σπαταλά καλή ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ.

Β’ ημίχρονο:

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο έφερε και την ισοφάριση για το ΑΠΟΕΛ. Ο Ζαμπάλα έκανε την σέντρα στην περιοχή, ο Σόουζα με κεφαλιά έστρωσε την μπάλα στον Μάγκλιτσα που από κοντά νίκησε τον Μέγιερι για το 2-2.

Στο 74΄ο Σαρφό με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Κβιλιτάϊα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, ο Γεωργιανός κατέβασε, πέρασε και από τον Μέγερι όμως το πλασέ του ήταν άστοχο από ένα μέτρο σε κενή εστία σε μία απίστευτη ευκαιρία για το 2-3.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κβιλιτάϊα πήρε ασίστ από τον Θεοδώρου και με πλασέ μέσα από την περιοχή σκόραρε και έγραψε το 2-3.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος και το ΑΠΟΕΛ πήρε σπουδαίο τρίποντο.


AEΛ(Σάββας Παντελίδης):
 Μέγιερι, Σάντος, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν, Ζντραβκόφσκι (72′  Ρέινολντς), Παπαφώτης (76′  Ριέρα), Μπαλντέ (86′  Μαΐντεβατς),  Έουλερ (46′  Αντωνίου), Μιλιντσεάνου (46′  Τσέποβιτς), Μαρόσα
Στον πάγκο: Κεραυνός, Εβόρα, Φραντζής, Ντάφερφελντ, Ανδρέου, Σωτηρίου
ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Πέδρο, Καρώ, Βινίσιους, Σαμπάλα, Νταουσβίλι (65′  Σαρφό), Σόουζα, Ντε Βινσέντι (65′  Θεοδώρου), Εφραίμ (46′  Μάγκλιτσα), Νατέλ (26′  Οκριασβίλι), Κβιλιτάια(90΄Έσελινγκ)
Στον πάγκο: 
Μιχαήλ, Έσελινγκ, Γαβριήλ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου

ΣΚΟΡΕΡ: 18′  αυτ. Νταουσβίλι, 35′  Μιλιντσεάνου / 21′, 75′   Κβιλιτάια, 65′  Μάγκλιτσα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 
Παπαφώτης (3η), Μέγιερι, Μπαλντέ / Κβιλιτάια, Πέδρο, Σαμπάλα
ΓΗΠΕΔΟ: 
Τσίρειο
ΘΕΑΤΕΣ:  3.200 (διατέθηκαν 1926 εισιτήρια από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ )

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Fabbri Michael
AVAR: Σωκράτους Κυριάκος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος