28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με 10 η Πάφος κράτησε το 1-1 με την Ανόρθωση που δεν είχε επιλογές στην επίθεση

Με 10 η Πάφος κράτησε το 1-1 με την Ανόρθωση που δεν είχε επιλογές στην επίθεση

By on 6 Φεβρουαρίου, 2022 0 457 Views

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν στο «Στέλιος Κυριακίδης», Πάφος FC και Ανόρθωση. Σε ένα παιχνίδι που τα είχε… όλα για ένα ημίχρονο, όμως μετά την ανάπαυλα έπεσε πολύ ο ρυθμός, οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό και τους γηπεδούχους να είναι σαφώς πιο ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Ο λόγος ήταν πως η Πάφος FC αγωνίστηκε για 70’ λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Βαλακάρι.

Η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ με τον Ντέλετιτς στο 11’ με τους γηπεδούχος να φέρνουν το ματς στα ίσα με πέναλτι του Βαλακάρι στο 19′.

 Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που άξιζε περισσότερο τη νίκη αφού στο δεύτερο ημίχρονο είχε σαφέστατη υπεροχή και αρκετές φάσεις που μπορούσαν να της φέρουν το δεύτερο γκολ.

Ο Τιμουρ Κετσπάγια δεν είχε στον πάγκο έτοιμο επιθετικό και είχε την ατυχία να χάσει τον Ντέλετιτς ο οποίος σκόραρε αλλά μετά από λίγο έφυγε με πρόβλημα στο γόνατο. Τελευταία στιγμή έμεινε εκτός και ο Αρτυματάς οπότε οι επιλογές του περιορίστηκαν ωστόσο κυριάρχησε στο β΄ ημίχρονο.

Ο διαιτητής Μ. Αντωνίου προκάλεσε αρκετές διαμαρτυρίες.  Πρώτα με το πέναλτι που έδωσε στην Πάφο με αρκετή ευκολία και χωρίς οι κάμερες να ξεκαθαρίζουν αν έγινε παράβαση. Η αποβολή του Βαλακάρι προκάλεσε διαμαρτυρίες αλλά ήταν απόλυτα σωστή αφού με τις τάπες κτύπησε στο πρόσωπο τον Βερχόβετς ενώ θα συζητηθεί η δάση στο 78΄όταν ο Ουάρντα βρέθηκε κάτω από μαρκάρισμα αντιπάλου και η Ανόρθωση ζήτησε πέναλτι αλλά δεν της δόθηκε. Πολύ λίγες οι καθυστερήσεις που πρόσθεσε (4΄) και δεν τις κράτησε αφού υπήρξε καθυστέρηση για 2΄σχεδόν σε τραυματισμό και δεν πρόσεθεσε όταν σε άλλο αγώνα που ήταν διαιτητής αγώνα τη Ανόρθωσης πρόσθεσε συνολικά 13 λεπτά και οι Ανόρθωση διαμαρτυέρεται για την αντιφατική του διαιτησία .

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Με αρκετή ένταση κύλησε το πρώτο ημίχρονο στο «Στέλιος Κυριακίδης». Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με στόχο να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα.

Με την πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι, η Ανόρθωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ντέλετιτς στο 10ο λεπτό. Ο Κορέιρα άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ουάρντα, ο Βραζιλιάνος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Σέρβος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η Πάφος μετά το γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να αντιδράσει και στο 14’ είχε μια καλή φάση με τον Σεμέδο, αλλά το σουτ έφυγε λίγο έξω. Στο 17ο λεπτό, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χουσμπάουερ στον Πάνιτς. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Βαλακάρι, ο οποίος ήταν εύστοχος.

Στο 21ο λεπτό ωστόσο ο Φιλιανδός άσος της Πάφου αποβλήθηκε σωστά για επικίνδυνο φάουλ στον Βερχόβετς, καθώς τον βρήκε στο πρόσωπο με τις τάπες. Μετά την αποβολή και το αριθμητικό πλεονέκτημα η Ανόρθωση πήρε τα ινία στο παιχνίδι.

Στο 27ο λεπτό η Κυρία έχασε μεγάλη φάση με το πλασέ του Ντέλετιτς να αποκρούει ο Ρούτκο. Ενώ, πριν από το τέλος του ημιχρόνου έχασε ακόμα δύο φάσεις στο 36΄ με σουτ του Ουάρντα και του Κορέια στο 43’ έφυγαν και τα δύο έξω.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Η ίδια εικόνα και στα πρώτα στάδια του δεύτερου ημιχρόνου, με την Ανόρθωση να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να πιέσει την εστία της Πάφου. Στο 49’ ο Κορέιρα σέντραρε από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Νοβότνι έφυγε λίγο έξω.

Στο 53ο λεπτό είχαμε καλή προϋπόθεση για την Ανόρθωση με τον Χουσμπάουερ να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Ρούτκο.

Στο 56’ ήταν η σειρά της Πάφου να χάσει την δική της ευκαιρία, με τον Ζάιρο να κάνει το σουτ από τα δεξιά και η μπάλα να φεύγει έξω. Ένα λεπτό αργότερα ο  Αμπαρτζουμιάν σέντραρε, αλλά η κεφαλιά του Ουάρντα έφυγε έξω.

Στο 58’ ο Κορέια έκανε την σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Αμπαρτζουμιάν έφυγε και πάλι έξω. Ενώ, στο 62 είχαμε κλασική ευκαιρία για την Κυρία με τον Χουσμπάουερ να κάνει το σουτ και τον Κβίτα να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Στην συνέχεια, η Ανόρθωση είχε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να απειλήσει με διάφορους τρόπους, αλλά χωρίς να τα καταφέρει να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ.

Πάφος FC (Σ. Γκάισερ): Ρούτκο, Κβίντα, Σεμέδο (85′ Κοβάσεβιτς), Ζάιρο (90+4′ Αλ Γκαντιουί), Ντάγκλας Αουρέλιο (46′ Φουρ), Βαλακάρι, Ταλίς, Πάνιτς (79′ Ντράγκομιρ), Μπάιριτς, Πάντσεον (79′ Χότσκο), Τόμετσακ

Στον πάγκο: Πέτρου, Παλάσιος, Χότσκο, Λέιτε, Αμντουσαλάμοφ, Φυλακτού, Μιχαήλ, Πάγιτς

Ανόρθωση (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Βερχόβετς (63′ Χρυσοστόμου), Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιόυρι, Χουσμπάουερ, Κορρέα, Ιωάννου (78′ Αβραάμ), Ντέλετιτς (32′ Πόποβιτς), Ουάρντα, Νοβότνι

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Αρτυματάς, Ρουσιάς, Καλτσάς, Ρισβάνης, Εσκοβάλ, Χατζημιτσής, Μότης, Χριστοφή

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπάιριτς, Σεμέδο, Ταλίς, Χότσκο / Αραγιούρι, Ντέλετιτς, Αμπαρτζουμιάν, Αβραάμ, Κορρέα (3η)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Βαλακάρι(23΄)

ΘΕΑΤΕΣ: 3.000 περίπου

ΣΚΟΡΕΡ: Βαλακάρι (19′) / Ντέλετιτς (11′)

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Φουρ, Πάνιτς (8), Ντράγκομιρ (5), Μπάιριτς, Πάγιτς / Κορέια, Πόποβιτς, Ρισβάνης (5), Κορρέα, Ιωάννου

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος

4ος: Νεοκλέους Νικόλας

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας