21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024

Το τρίποντο στο ΑΠΟΕΛ,τα μπράβο στην ΠΑΕΕΚ(1-3)

By on 9 Φεβρουαρίου, 2022 0 672 Views

Νέα νίκη για το ΑΠΟΕΛ το οποίο επικράτησε με 3-1 επί της ΠΑΕΕΚ και ουσιαστικά κλειδώνει θέση στην εξάδα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 με τέρματα των Μάγκλιτσα και Οκριασβίλι, με τον Βαρέλα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με φοβερό γκολ να μειώνει σε 2-1.

Το 3-1 πέτυχε στην επανάληψη ο Γαβριήλ, με την ΠΑΕΕΚ να ολοκληρώνει το παιγνίδι με τρεις τερματοφύλακες στην εντεκάδα καθώς στον πάγκο είχε μόνο δύο τερματοφύλακες!

Με την αποψινή του νίκη, το ΑΠΟΕΛ πήγε στους 33 βαθμούς και μείωσε στο πλην 8 από τον πρώτο Απόλλωνα σε ίσο αριθμό αγώνων, με την ομάδα της Λεμεσού να αντιμετωπίζει αύριο την ΑΕΛ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την αποψινή ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, το ΑΠΟΕΛ πλησίασε μόλις στους 3 βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ και μάλιστα με παιγνίδι λιγότερο.

Mε τα δεδομένα του αγώνα και τα πολλά προβλήματα της ΠΑΕΕΚ που είχε μια 11αδα ανάγκης και δύο τερματοφύλακες μόνο στον πάγκο η νίκη του ΑΠΟΕΛ ήταν σίγουρη.Οώτως ή άλλως είναι ανώτερη ομάδα και μόνο με αυτοκτονία δεν θα κέρδιζε.Η βροχή και το χαλάζι,η σιγουριά της νίκης ,το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ,και ο σεβασμός στους γηπεδούχους κράτησαν το ΑΠΟΕΛ σε χαλαρό ρυθμό και ασφαλώς δίκαια κέρδισε.Η ΠΑΕΕΚ όμως κέρδισε τα μπράβο με το όμορφο γκολ που πέτυχε ο Βαρέλα και μελιωσε σε 2-1 και την φιλότιμη και μαχητική παρουσία της απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο ενώ έγραψε ιστορία ,ίσως σε παγκόσμιο επίπεδο αφού έρριξε στον αγώνα σαν αλλαγές στα τελευταία λεπτά δύο τερματοφύλακες αφού δεν είχε άλλους παίκτες διαθέσιμους.

Αυτοί που δεν έδειξαν σεβασμό στην ΠΑΕΕΚ ήταν ο Λ.Σωτηρίου και ο Γ.Νικολάου.Όχι πως θα άλλαζε κάτι στο τελικό αποτέλεσμα αλλά στο ξεκίνημα της φάσης του τρίτου γκολ του ΑΠΟΕΛ ο Κβιλιτάια έκανε φάουλ που δεν δόθηκε ενώ λίγο πριν σε παρόμοια φάση σε αντεπίθεση της ΠΑΕΕΚ ο Ενόχ αντίκρυσε κίτρινη κάρτα .Ο Σωτηρίου περίμενε την απόφαση του βαρίστα,του Γ.Νικολάου ο οποίος δεν πρόσεξε καλά τα ριπλέι και το χέρι του Κβιλιτάια που βρήκε στο γύρισμα του τον Κούρο και το άφησε να περάσει.

Το παιγνίδι

Ο αγώνας ξεκίνησε με το ΑΠΟΕΛ όπως ήταν αναμενόμενο να έχει τον έλεγχο και να βάζει πίεση στην άμυνα της ΠΑΕΕΚ.

Μάλιστα στην πρώτη του φάση στο παιγνίδι κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Μάγκλιτσα ο οποίος διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας έχοντας σκοράρει σε τρίτο συνεχόμενο παιγνίδι πρωταθλήματος.

Ήταν η κάθετη πάσα του Εφραίμ στον Κροάτη στο 8’, με τον Μάγκλιτσα απέναντι στον Πρόσεκ να είναι εύστοχος και να δίνει το σημαντικό γρήγορο προβάδισμα στην ομάδα του.

Λίγα λεπτά αργότερα είχαμε την προσωρινή διακοπή του αγώνα λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης που ξεκίνησε ξαφνικά, με τον Λούκα Σωτηρίου να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Μετά από περίπου 10 λεπτά και αφού σταμάτησε η χαλαζόπτωση, ο Λούκας Σωτηρίου επανάρχισε το παιγνίδι.

Στο 28΄ και λίγα λεπτά μετά που επανάρχισε το παιγνίδι το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ενόχ στον Γουίλερ, στο οποίο ευστόχησε στο 30’ ο Οκριασβίλι διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 36΄ το ΑΠΟΕΛ είχε πολύ καλή ευκαιρία για το 3-0 με τον Γαβριήλ να μπαίνει στην περιοχή της ΠΑΕΕΚ αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρηση να φεύγει λίγο έξω.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το ΑΠΟΕΛ μπροστά στο σκορ με 2-0, ήρθε ο Βαρέλα στο 45+9’ με ένα καταπληκτικό σουτ στα όρια της περιοχής να μειώνει σε 2-1 και να δίνει νέο ενδιαφέρον στο παιγνίδι.

Τρία λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Καρώ για να δώσει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε μετά από σέντρα του Εφραίμ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πρόσεκ, στην τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σπουδαία ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ για να κάνει τρία τα τέρματά του. Ο Γαβριήλ έδωσε την πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Κβιλιτάια, ο Γεωργιανός από πλάγια θέση έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο Πρόσεκ.

Γενικότερα το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο επιθετικά στην επανάληψη με την ΠΑΕΕΚ να έχει περισσότερο παθητικό ρόλο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στον πάγκο είχε για αλλαγή μόνο τους δύο αναπληρωματικούς τερματοφύλακες!

Πάντως παρά το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή, πέραν της μεγάλης φάσης με τον Κβιλιτάια στην έναρξη της επανάληψης, δεν μπορούσε να δημιουργήσει άλλες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Πρόσεκ.

Ενδεικτικό είναι ότι η επόμενη καλή φάση για το ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 77’, με τον Γαβριήλνα κάνει το μακρινό σουτ αλλά ο Πρόσεκ έβγαλε σε κόρνερ.

Όμως η τρίτη ήταν… και η φαρμακερή καθώς τρία λεπτά αργότερα, ο Γαβριήλ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στο ΑΠΟΕΛ και κάπου εκεί τελείωσε το παιγνίδι. Ο Ντιαβαρά έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Πρόσεκ δεν μπλόκαρε σταθερά και σε κενή εστία ο Γαβριήλ έκανε το 3-1 παρά τις διαμρτυρίες των παικτών της ΠΑΕΕΚ για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης

ΠΑΕΕΚ (Πανίκος Σάκκης): Πρόσεκ, Άντρις Νεοφύτου, Τσόσιτς, Φραγκέσκου, Χαραλάμπους, Κούρος (89′  Μαυρομούστακος), Κωμοδίκης, Βαρέλα, Νάντο, Ενόχ (88′  Παναγιώτου), Ανδρέας Νεοφύτου
Στον πάγκο:Παναγιώτου,Μαυρομουστακος

ΑΠΟΕΛ(Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Τσεμπάκ, Καρώ, Βινίσιους, Γουίλερ, Σόουζα (46′  Νταουσβίλι), Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (67′  Ντιαβαρά), Γαβριήλ (84′  Κούτσακος), Οκριασβίλι (46′  Κβιλιτάια), Μάγκλιτσα (84′  Πολυκάρπου)
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλιγγίρης, Βρόντης, Χαραλάμπους, Φενερίδης

ΣΚΟΡΕΡ: 45′ +9 Βαρέλα / 8′  Μάγκλιτσα, 30′  πεν. Οκριασβίλι .80΄Γαβριήλ 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
 Ενόχ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: 
Μακάρειο
ΘΕΑΤΕΣ: 1.788 εισιτήρια