18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κυρία με καρδιά και ψυχή!Με ανατροπή 3-1 τον Άρη.(δαιμόνιος ο μικρός Χρυσοστόμου άλλαξε την τροπή του αγώνα)

Κυρία με καρδιά και ψυχή!Με ανατροπή 3-1 τον Άρη.(δαιμόνιος ο μικρός Χρυσοστόμου άλλαξε την τροπή του αγώνα)

By on 10 Φεβρουαρίου, 2022 0 1376 Views

Μεγάλη νίκη για την Ανόρθωση με ανατροπή κόντρα στον Άρη με 3-1. Η βαρωσιώτικη ομάδα επέστρεψε στα επιτυχημένα αποτελέσματα, παίρνοντας τους τρεις από τους έξι βαθμούς που χρειάζεται για να εξασφαλίσει μαθηματικά την είσοδό της στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας.Η Ανόρθωση με πολλές απουσίες και επιστροφές παικτών με ελάχιστες προπονήσεις ,έχασε νωρίς τον Αραγιούρι ενώ στο β’ ημίχρονο έχασε και τον Ιωάννου αλλά ο Κετσπάγια βρήκε τρόπο με άψογο κοουτσάρισμα και εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές να βοηθήσει την ομάδα του.Με ψυχή και καρδιά όσοι αγωνίστηκαν επιβλήθηκαν του Άρη έστω και αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.Ο μικρός Χρυσοστόμου μπήκε αλλαγή και ήταν δαιμόνιος.Έτρεχε,έκοβε,έδινε…Δημιούργησε το δεύτερο γκολ με κλέψιμο και πέτυχε το λυτρωτικό 3-1 με κεφαλιά ανάμεσα από αρκετούς αμυντικούς.

Ο Ουάρντα έφαγε πάλι πολύ ξύλο…αλλά ήταν ξεχωριστός και πάλι.Πέτυχε το δεύτερο γκολ ενώ άλλο ένα δεν μέτρησε αφού ήταν σε θέση οφσάιντ.
Το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν κυρίαρχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και άφησε πίσω το γκολ του Πακέ στο 13′ που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Λιάσου Λουκά. Από τη στιγμή που ισοφάρισε όμως με τον Χριστοφή στο 23′ ήταν καλύτερη.

Έστω κι αν είχε την αναγκαστική αλλαγή με τον Αραγιούρι, η «Κυρία» προσαρμόστηκε και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της με το γκολ του Ουάρντα στο 48′. Η αλλαγή με τον Χρυσοστόμου της έδωσε τρεξίματα στο χώρο του κέντρου. Ο Άρης παρά την προσπάθειά του δεν δημιούργησε κάτι καλό στο β’ ημίχρονο, μέχρι που ο Χρυσοστόμου πέτυχε το 3-1 στο 73′. Ο Λιάσος Λουκά είχε προχωρήσει σε αλλαγές ψάχνοντας ένα γκολ που θα έβαζε την ομάδα του ξανά στο ματς, όμως αυτό το γκολ δεν ήρθε με τον Άρη να παραμένει στους 35 βαθμούς. Ανεβαίνει στους 31 η Ανόρθωση  και την 5η θέση.

Το παιχνίδι:

O αγώνας ξεκίνησε με δύο μακρινά σουτ από τον Χριστοφή, χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Άλβες ενώ μόλις στο 7ο λεπτό ο Αραγιούρι έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Αντωνιάδη να παίρνει την θέση του.

Στο 13′ ο Άρης έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μπαμπίκα έκανε το γύρισμα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από Στεπίνσκι και αμυντικούς, κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Πακέ ανενόχλητος άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Μέχρι το 20′ η ομάδα του Λιάσου Λουκά είχε την υπεροχή και απείλησε για δεύτερο γκολ με τους Μανού Γκαρσία με προσπάθεια μέσα από την περιοχή αλλά και την κεφαλιά του Στεπίνσκι να σταματά στον Λόρια.

Στο 23′ η Ανόρθωση έφερε το ματς στα ίσα με τον Δημήτρη Χριστοφή να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Αμπαρτζουμιάν στην καρδιά της άμυνας του Άρη, και με προβολή να νικά τον Άλβες για το 1-1.

Τελευταία απειλή για το ημίχρονο ήταν το πλασέ του Σπόλιαριτς στο 29′, με τον Λόρια να αποκρούει.

Β’ ημίχρονο:

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε η Ανόρθωση στην επανάληψη αφού στο 48′ ο Χρυσοστόμου έκλεψε την μπάλα, γύρισε στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Καλτσά που πλάσαρε τον Άλβες, αυτός απέκρουσε ασταθώς και από κοντά ο Ουάρντα έβαλε την Ανόρθωση μπροστά στο σκορ με 2-1.

Ο Μανού Γκαρσία στο 65′ απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι στο 72′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κορέια έφτασαν στο 3-1 με την κεφαλιά του Χρυσοστόμου που τρύπωσε έξυπνα ανάμεσα στους αμυντικούς, κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ουάρντα πάτησε περιοχή, χόρεψε τους αμυντικούς, γύρισε στον Λάζαρο όμως το τελείωμα του δεύτερου ήταν απογοητευτικό, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για τέταρτο γκολ.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος με την Ανόρθωση να φτάνει στην νίκη.

Ανόρθωση (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Κορρέα, Αραγιούρι (9′ Αντωνιάδης), Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς, Ιωάννου (63′ Αβραάμ), Πόποβιτς (46′ Χρυσοστόμου), Καλτσάς (76′ Χριστοδουλόπουλος), Χριστοφή, Ουάρντα
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Αβραάμ, Χατζημιτσής, Μότης

Άρης (Λ. Λουκά): Βανά, Μανού Γκαρσία, Σπόλιαριτς (57′ Σικόρσκι), Στεπίνσκι (78′ Ιωσηφίδης), Καζού, Πακέ (78′ Κορομά), Σίλντενφελντ, Μπρόρσον, Ρονκάλια, Παμπίκα (88′ Μπράουν), Σιμιόν (57′ Φράγκος)
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σωφρόνίου, Ανδρέου, Κβάσουκ, Ελευθερίου, Μουσούντα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρονκάλια

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Κορέια, Αβραάμ, Πόποβιτς, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Ιωάννου / Σικόρσκι, Στεπίνσκι, Καζού, Σίλντενφελντ
ΘΕΑΤΕΣ: 3.200 περίπου (100 οι φιλοξενούμενοι)
ΣΚΟΡΕΡ: Χριστοφή (23′), Ουάρντα (48′), Χρυσοστόμου (73′) / Πακέ (13)
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος
4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος