9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Η ψυχή όλης της ομάδας, ο Χρυσοστόμου και ο Ουάρντα …

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Η ψυχή όλης της ομάδας, ο Χρυσοστόμου και ο Ουάρντα …

By on 11 Φεβρουαρίου, 2022 0 4452 Views

Για την Ανόρθωση ο αγώνας με τον Άρη ήταν σαν τελικός για την είσοδο της στην πρώτη εξάδα και δεν είχε περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Την πήρε πανάξια αλλά δεν είναι μόνο το τρίποντο το κέρδος της.

Οι πολλές απουσίες και τα προβλήματα που προέκυψαν με τους Αραγιούρι και Ιωάννου(ήταν πολύ καλός μέχρι τον τραυματισμό του), η επιστροφή παικτών που είχαν προβλήματα και έκαναν ελάχιστες προπονήσεις έκαναν δύσκολη την δουλειά του Τιμουρ Κετσπάγια, ο οποίος ωστόσο βρήκε λύσεις. Τόσο στο ξεκίνημα όσο και στην διάρκεια του αγώνα με τις εξωτερικές αλλαγές και τις εσωτερικές μετακινήσεις.

Ο Χριστοφή στην κορυφή της επίθεσης διάπρεψε και στο τέλος κάλυψε και την δεξιά αμυντική γραμμή! Ο Καλτσάς έδωσε όσες  δυνάμεις είχε με λίγες προπονήσεις στα πόδια του. Ο Αντωνιάδης προερχόμενος από τραυματισμό και 2-3 προπονήσεις κλήθηκε στο 9΄να πάρει την θέση του Αραγιούρι και ήταν εξαιρετικός. Με πρόβλημα αγωνίστηκε και ο Αρτυματάς ενώ ο Λάζαρος γύρισε μετά την ασθένεια του και βοήθησε με την εμπειρία του. Ο Αβραάμ μπήκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και κάλυψε τον εξαιρετικό Κορέια που πέρασε στην μεσαία γραμμή!

Αυτός που έλαμψε πιο πολύ ήταν  ο νεαρός Χρυσοστόμου που πήρε την θέση του Πόποβιτς και διέπρεψε με ασταμάτητο τρέξιμο, κλεψίματα, δημιουργία και το τρίτο γκολ με κίνηση έξυπνου, πολύπειρου φορ!

Οι Κορρέα και Αμπαρτζουνιάμ(Άλλη μια ασίστ) έδωσαν τις δικές τους μάχες όπως και ο Λόρια κάτω από τα δοκάρια.

Ο Ουάρντα έδειξε γιατί είναι ο αγαπημένος όλων στην Ανόρθωση. Πάθος, καρδιά, ψυχή, ποιότητα γκολ! Έφαγε πάλι αρκετό ξύλο! Πέρασαν 6-7 φάουλ μέχρι να αντικρύσει ένας αντίπαλος του κίτρινη την στιγμή που αυτός παρά το φάουλ που δέχθηκε συνέχιζε την προσπάθεια του και μπορούσε να τον αφήσει ο διαιτητής να τελειώσει την προσπάθεια του και μετά να δείξει την κίτρινη. Του έγιναν και 2-3 φάουλ πέραν των 10 που δόθηκαν και το ερώτημα των Ανορθωσιατών είναι πότε θα τύχη προστασίας αυτός ο ποδοσφαιριστής. Τον παίζουν με χέρια -πόδια 1-2-3 αντίπαλοι και οι διαιτητές δεν εφαρμόζουν τον πειθαρχικό έλεγχο. Ο Ουάρντα όμως αντέχει και δίνει τα πάντα στο γήπεδο.

Το τελικό 3-1 κάτω από τις συνθήκες που ήρθε, και με το πνεύμα που έβγαλε η Ανόρθωση, το πάθος όλων των παικτών της είναι η βάση για την συνέχεια.

Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι άλλος ένας τελικός. Η νίκη θα σφραγίσει την είσοδο στην εξάδα και μετά θα σκεφτεί τα ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα στο φινάλε της Α΄ φάσης. Πρώτα όμως είναι ο Ολυμπιακός την Δευτέρα. Ο Κετσπάγια μετρά επιστροφές. Οι τρεις νεοφερμένοι (Νόβοτνι,Βερχόβετς,Εσκοβάλ)θα είναι στην διάθεση του ενώ πιο έτοιμοι θα είναι  οι Αρτυματάς, Αντωνιάδης,Λάζαρος,Χριστοφή,Καλτσάς,ενώ επιστρέφει και ο Χουσμπάουερ που εξέτισε την ποινή του και πήρε ανάσες.

Σήμερα θα φανεί αν θα είναι σε θέση να προπονηθούν Αραγιούρι και Ιωάννου . Εκτός πλάνου για την Δευτέρα οι Ρισβάνης και Ντέλετιτς. Στο πλευρό της η Ανόρθωση θα έχει και τον 12ο παίκτη της που στον αγώνα με τον Άρη έκανε αισθητή την παρουσία του τόσο με τον όγκο όσο και με τον παλμό του.