3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΑΤΑΛΑ:Είναι μεγάλη πρόκληση και πρέπει να είμαστε λιοντάρια μέσα στο γήπεδο

ΚΑΤΑΛΑ:Είναι μεγάλη πρόκληση και πρέπει να είμαστε λιοντάρια μέσα στο γήπεδο

By on 12 Φεβρουαρίου, 2022 0 3425 Views

Δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει του ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΚ Νταβίντ Καταλά.

Οι τοποθετησεις του:

Το αρχικό του σχόλιο: “Πολύ μεγάλο παιχνίδι κόντρα στο ΑΠΟΕΛ. Θα είναι ωραίο για εμάς να βγάλουμε μια ανταγωνιστική εικόνα. Παίζουμε ένα αντίπαλο που έχει αυτοπεποίθηση αλλά πάμε και εμείς, με ακόμη περισσότερη. Πάμε για να τα δώσουμε όλα στο συγκεκριμένο ντέρμπι”.

Για το αν αποδίδει καλύτερα ως κλασικός σέντερ φορ ο Τρισκόφσκι: “Η θέση που επιλέγουμε αυτή του δεύτερου επιθετικού, είναι μια θέση που έχει και πάλι ξεκάθαρες ευκαιρίες. Στον πρώτο γύρο είχε 8 αγώνες και 8 γκολ. Δεν είναι θέμα θέσης, είναι παίκτης που φτάνει στις ευκαιρίες και στο γκολ. Στην επίθεση μας λείπει η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητα. Ο Ιβάν θα επανέλθει στο γκολ. Στα τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε μαζί μας τις μικρές λεπτομέρειες”.

Για το αν είναι καθοριστικό το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ: “Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε την Δευτέρα και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Αν κερδίσουμε δεν θα είναι κάτι εκπληκτικό, αν δεν κερδίσουμε δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Είναι μεγάλη πρόκληση, θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και σαν λιοντάρια μέσα στο γήπεδο”.

Για το πώς μπορεί να υπάρξει βελτίωση: “Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Πρέπει να κάνεις κάτι για να βρίσκεις λύσεις. Δεν είναι θέμα συστήματος και παιχνιδιού, είναι περισσότερο θέμα δικό μας. Εμείς να βελτιωθούμε, να βρούμε άλλο δρόμο για να φτάσουμε στο γκολ”.

Για το αν νιώθει πίεση για την θέση του: “Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Εμένα η δουλειά μου είναι να σκέφτομαι τα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Το μόνο που με απασχολεί είναι το επόμενο παιχνίδι”. 

Για το κλειδί ενόψει ΑΠΟΕΛ: “Το κλειδί είναι να είμαστε γενναίοι. Να έχουμε πίστη στην ομάδα μας και να το δείξουμε αυτό. Να δείξουμε από την αρχή ότι ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη”.

Για το ότι και το Καλοκαίρι είχε παρόμοιο πρόβλημα με συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς γκολ: “Πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα όπως και στο ξεκίνημα της σεζόν. Να είμαστε πιο επιθετικοί πιο γρήγοροι και πιο αποφασιστικοί. Στο τελευταίο διάστημα δεν φτιάχνουμε τόσο πολλές ευκαιρίες σε σχέση με προηγουμένως. Αυτό που πρέπει, είναι οι παίκτες να είναι περισσότερο killers, επειδή διαθέτουν την ποιότητα”. 

Για το ότι το ΑΠΟΕΛ έχει σκοράρει 10 γκολ στα τελευταία 3 ματς και η ΑΕΚ κανένα: “Είναι σε καλή πορεία. Είναι το καλύτερο παιχνίδι που μπορούσαμε να έχουμε. Ναι μεν δεν έχουμε σκοράρει αλλά είμαστε δυνατοί στην άμυνα. Δεν θα είναι εύκολοι γι’ αυτούς. Θα πρέπει να επιτεθούμε και να φτιάξουμε ευκαιρίες αλλά να προσέξουμε πολύ στη άμυνα, την ατομική και ομαδική ποιότητα του αντίπαλου”.

Για τα αγωνιστικά νέα: “Έχουμε κάποιους παίκτες που έχουν κάποια θέματα αλλά θα περιμένουμε την αυριανή προπόνηση για να δούμε αν θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν με το ΑΠΟΕΛ”.