10 Μαΐου, 2024
  • 10 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1:Της αρέσουν…οι ανατροπές.Νίκη από την άμυνα και τον Λάζαρο

ΑΝΟΡΘΩΣΗ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1:Της αρέσουν…οι ανατροπές.Νίκη από την άμυνα και τον Λάζαρο

By on 14 Φεβρουαρίου, 2022 0 523 Views

Με εντός έδρας νίκη 3-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, η Ανόρθωση έφτασε τους 34 βαθμούς και κλείδωσε την συμμετοχή της στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και πλέον βλέπει το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ.

Η Ανόρθωση για άλλη μια φορά δέχθηκε γκολ νωρίς και έτρεχε για την ανατροπή.Μπήκε φορτσάτα στο β’ημίχρονο και με δύο κεφαλιές αμυντικών της,του Κορρέα και του Αμπαρτζουμιάν γύρισαν το σκορ ενώ προγήθηκε δοκάρι του Χρυσοστόμου.Την ώρα που η κούραση φάνηκε ο Λάζαρος μπήκε στο παιχνίδι κράτησε μπάλα και δημιούργησε.Σφράγισε και τη νίκη με πέναλτι όταν δόθηκε παράβαση σε καθαρό χέρι του Μανρίκε.Μετά το 2-1 ο Ολυμπιακός με τον Κα προσπάθησε να απειλήσει τον Λόρια ωστόσο η Ανόρθωση κράτησε τη νίκη.Πήρε την ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου με 3-2 ακριβώς όπως το έκανε και με τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 18′ με τον Πεχλιβάνη με την Ανόρθωση να απαντά με τους Κορέα, Αμπαρτζουμιάν και Λάζαρο στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Ανόρθωση μπήκε καλύτερα στον αγώνα και προσπάθησε να βρει τις προϋποθέσεις για γκολ, χωρίς όμως να το πετύχει.

Στο 17′ μετά από κόρνερ της Ανόρθωσης ο Ολυμπιακός έφυγε στην αντεπίθεση μετά απι λάθος των παικτών της Κυρίας,με 3 ποδοσφαιριστές κόντρα σε 1 της Ανόρθωσης, ο Τιάγκο την κατάλληλη στιγμή έδωσε την μπάλα στον Πεχλιβάνη που με πλασέ νίκησε τον Λόρια για το 1-0.

Η πρώτη αντίδραση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 30′ με το διαγώνιο σουτ του Χρυσοστόμου μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα να φεύγει άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κορέια έκανε την σέντρα από τα αριστερά με τον Νόβοτνι να μην μπορεί να πάρει την κεφαλιά από καλή θέση.

Το ημίχρονο έκλεισε με το μονοκόμματο σουτ του Μακρή μετά από κόρνερ να καταλήγει σε νέο κόρνερ μετά την παρέμβαση του Λόρια.

Β’ ημίχρονο

Ότι δεν έκανε σε όλο το πρώτο ημίχρονο το έκανε δύο φορές σε 6 λεπτά στην επανάληψη η Ανόρθωση, φτάνοντας σε δύο γκολ και την ανατροπή.

Στο 48′ μετά από την σέντρα του Χουσμπάουερ ο Παύλος Κορέα σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Μολ για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και στο 51′ ο Χρυσοστόμου σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μολ από κοντινή απόσταση. Από την εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Κορέια στα αριστερά, αυτό έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Αμπαρτζουμιάν με κεφαλιά έβαλε μπροστά την Ανόρθωση.

Ο Κορέια στο 77′ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μολ μετά την μπαλιά του Ουάρντα, το τελείωμα του όμως ήταν απογοητευτικό με την μπάλα να καταλήγει στην κερκίδα.

Η Ανόρθωση στο 85′ κλείδωσε το τρίποντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου για το τελικό 3-1.

Ο Λάζαρος λίγο αργότερα προσπάθησε για το 4-1 αλλά κόντραρε σε αμυντικό η μπάλα και έφυγε κόρνερ.

Στο 90′ ο Κονφέ με σουτ απείλησε για το 3-2 όμως ο Λόρια ήταν σε ετοιμότητα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Αντωνιάδης, Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Χρυσοστόμου (58′  Χριστοδουλόπουλος), Ουάρντα, Χριστοφή (66′  Βερχόβετς), Νοβότνι (73′  Καλτσάς)
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Εσκοβάλ, Χταζημιτσής, Μότης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λούκας Αλκαράθ): Μολ, Μποβέδα, Σαμπίνια, Μουκτάρης, Κυριάκου, Νάνι (65′  Μανρίκε), Κονφέ, Μακρής (65′  Γκουστάβο), Πεχλιβάνης (65′  Χαραλάμπους), Τιάγκο (83′  Χριστοδούλου), Μανιάς (55′  Κα)
Στον πάγκο: Κόβατς, Τσούπιτς, Φώτη, Ανδρονίκου,  Ευτυχίδης, Πηλαβάς

ΣΚΟΡΕΡ: 48′  Κορρέα, 51′  Αμπαρτζουμιάν, 85′  πεν. Χριστοδουλόπουλος 18′  Πεχλιβάνης 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ
: Αρτυματάς / Μουκτάρης

ΓΗΠΕΔΟ
: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
ΘΕΑΤΕΣ: 3.500

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Σωκράτους Κυριάκος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος