3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • VAR-βάτη νίκη!Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε και ξεπέρασε την ΑΕΚ.Με πέναλτι το γκολ της νίκης στο 45΄.Δοκάρι του Ακοράν λίγο πριν το τέλος

VAR-βάτη νίκη!Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε και ξεπέρασε την ΑΕΚ.Με πέναλτι το γκολ της νίκης στο 45΄.Δοκάρι του Ακοράν λίγο πριν το τέλος

By on 14 Φεβρουαρίου, 2022 0 1282 Views

Μεγάλη νίκη για το ΑΠΟΕΛ με 1-0 απέναντι στην ΑΕΚ, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κβιλιτάια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να γράφουν το τελικό σκορ.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα το ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στην 2η θέση και ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στους 36 βαθμούς. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι στο -8 από την κορυφή.

Πάντως το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα θα συζητηθεί και όντως είναι μια φάση δύσκολη και αμφισβητούμενη.Χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR πείσει τον Νεοκλέους ότι υπήρχε παράβαση αλλά σηκώνει συζήτηση…Ο αμυντικός της ΑΕΚ πού είχε την μπάλα στον έλεγχο του κάνει κίνηση και βάζει μπροστά από τον επιθετικό το πόδι του και στο κατέβασμα του ποδιού του ίσως να έρχεται σε επαφή με το πόδι του Κβιλιτάια αλλά αφήνει ερωτηματικά αν έγινε ανατροπή.Η ουσία είναι ότι δόθηκε παράβαση και το ΑΠΟΕΛ που ήταν καλύτερο στο Α΄ημιχρονο πηγε στα αποδυτήριθα με το 1-0. Η ΑΕΚ προσπάθησε στο τελευταίο ημίωρο ωστόσο δεν είχε ηρεμία και η καλύτερη στιγμή της ήταν ένα σουτ του Ακοράν στο δοκάρι λίγομ πριν το τέλος

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 6ο λεπτό ο Τρισκόφσκι έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ροσάλες και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 10 λεπτά μετά ο Κβιλιτάια έπιασε μια πισινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέδρο, με τον Λεάλ να μαζεύει εύκολα. Στο 22ο λεπτό ο Νατέλ έκανε ένα σουτ από πολύ μεγάλη απόσταση, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. 7 λεπτά μετά, ο Λεάλ μάζεψε μια κεφαλιά του Καρώ. Στο 35ο λεπτό ο Νατέλ έπιασε νέο σουτ, με τον Λεάλ να λέει ξανά όχι.  Ο Νατέλ απείλησε με κεραυνό στο 43ο λεπτό όταν εκτέλεσε ένα φάουλ από απόσταση, ο Λεάλ απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Σόουζα έκανε το πλασέ με τους παίκτες της ΑΕΚ να απομακρύνουν πριν η μπάλα περάσει την γραμμή!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σε μια φάση με τον Κβιλιτάια και τον Τόμοβιτς, το ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι. Ο Νεοκλέους έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά ο ΒΑΡίστας τον κάλεσε να δει την φάση με αποτέλεσμα να δώσει στην συνέχεια το πέναλτι. Ο Κβιλιτάια το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 για το ΑΠΟΕΛ.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 52ο λεπτό έγινε μια σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΚ, η μπάλα έσκασε στην μικρή περιοχή, αλλά για καλή τύχη των φιλοξενουμένων, απομακρύνθηκε.  Στο 61ο λεπτό ο Σκουφέτ απέκρουσε σε κόρνερ μια καλή κεφαλιά του Ρομό.

Στο 72ο λεπτό, ο Ακοράν έκανε το σουτ, ο Τρισκόφσκι έβαλε την προβολή αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα, η οποία πέρασε ελάχιστα έξω. 5 λεπτά μετά ο Σκουφέτ μάζεψε εύκολα το πλασέ του Ακοράν.

Στο 87ο λεπτό ο Ακοράν έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

AΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Ζοάο Πέδρο, Σαμπάλα, Βινίσιους, Καρώ, Σόουζα, Σαρφό (76′ Οκριασβίλι), Ντε Βινσέντι (66′ Νταουσβίλι), Ντονγκαλά (87′ Έσελινγκ), Νατέλ (76′ Θεοδώρου), Κβιλιτάια (76′ Μάγκλιτσα).
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Νταουσβίλι, Εφραίμ, Μάγκλιτσα, Οκριασβίλι, Θεοδώρου, Έσελινγκ, Γαβριήλ, Τσεπάκ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουΐλερ. 
ΑΕΚ: Λεάλ, Ροσάλες, Εγγλέζου (88′ Λαμπόικο), Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Λουΐς Γκουστάβο, Μάμας (58′ Ακοράν), Φαράζ (58′ Ρόμο), Εσπινόσα (88′ Ολατούντζι), Άλτμαν (66′ Παναδέρο), Τρισκόφσκι.
Στον πάγκο: Τούμπας, Τάντι, Ακοράν, Ρόμο, Λαμπόικο, Γκονζάλεθ, Ολατούνζι, Αναστασίου, Χριστοφόρου, Παναδέρο, Μαρτής, Ναούμ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λούκας Σόουζα, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι / Εγγλέζου, Φαράζ, Ροσάλες, Ρόμο (3η), Παναδέρο

ΣΚΟΡΕΡ: 45+6′ Κβιλιτάια (πέν.)
ΘΕΑΤΕΣ: 7500-8000.
Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Fernandes Ferreira Vitor Jorge
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Νικολαίδης Χρίστος