21 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 21 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Υπόκλιση στην Κυρία.Άλωσε το ΓΣΠ με τον Λάζαρο και τον μικρό!Τρομερό κοουτσάρισμα απο τον Τιμούρ

Υπόκλιση στην Κυρία.Άλωσε το ΓΣΠ με τον Λάζαρο και τον μικρό!Τρομερό κοουτσάρισμα απο τον Τιμούρ

By on 17 Φεβρουαρίου, 2022 0 1102 Views

Σπουδαία νίκη της Ανόρθωσης με 2-0 επί του ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ με γκολ του Χριστοδουλόπουλου το πρώτο ημίχρονο και του Χρυσοστόμου στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα της Αμμοχώστου ανέβηκε στη 2η θέση με 37 βαθμούς ξεπερνώντας τους γαλαζοκίτρινους που έπεσαν στην 3η θέση, παραμένοντας στους 36. Μάλιστα, η «Κυρία» έσπασε το σερί του ΑΠΟΕΛ που μετρούσε 17 ματς χωρίς ήττα!


Τεράστια από κάθε άποψη η νίκη της ομάδας της Αμμοχώστου, που ξεπέρασε κατά ένα βαθμό τον σημερινό της αντίπαλο, δίνοντας τέλος στο αήττητο σερί του και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή και τον Απόλλωνα στο -8 και πλέον δείχνει πανέτοιμη για όλα!
Το ΑΠΟΕΛ απ’ την πλευρά του δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα των «γαλάζιων» της Λεμεσού και συνάμα έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το ΑΠΟΕΛ μπήκε δυναμικά στο ματς, αλλά η Ανόρθωση ισορρόπησε κι ανέλαβε τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 26’. Στο ξεκίνημα του αγώνα (5’), ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Αμπαρτζουμιάν, αλλά αναίρεσε την απόφασή του αφότου πήγε στο on field review.
Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είτε λόγω της αστοχίας του είτε ελέω Λόρια, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, δεν μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Κόντρα στη ροή του αγώνα, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ο Χρυσοστόμου με εξαιρετική ενέργεια και τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Στο 76’ η ομάδα της Λευκωσίας έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Σαμπάλα και κάπου εκεί τελείωσαν όλα, με την Ανόρθωση να χάνει ευκαιρίες στο τέλος για μεγαλύτερο σκορ. Το ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε το ματς με εννέα ποδοσφαιριστές αφού στο 85′ αποχώρησε τραυματίας ο Οκριασβίλι ενώ είχαν πραγματοποιηθεί και οι πέντε αλλαγές.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με… όλη τη σημασία της λέξης! Από νωρίς χρειάστηκε το VAR καθώς ο Μάριος Χριστοφόρου υπέδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Αμπαρτζουμιάν εντός περιοχής, ωστόσο μετά από παρέμβαση του Πορτογάλου VARίστα και έλεγχο του Κύπριου ρέφερι, η απόφαση του ακυρώθηκε καθώς δεν υπήρξε παράβαση. Το ΑΠΟΕΛ ήταν επιθερικό στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ωστόσο η Ανόρθωση μετά το 15ο λεπτό πήρε τα ηνία του αγώνα και γρήγορα έφτασε στο γκολ. Στο 26’ ο Λάζαρος δεν λάθεψε και με κεφαλιά νίκησε τον Σκουφέτ, βάζοντας… φωτιά στο ΓΣΠ.Προηγήθηκε ένα δυνατό σουτ του Λάζαρου λίγο πριν αλλά ο Σκουφέτ έδιωξε σε κόρνερ.

Η Ανόρθωση βρήκε εξαιρετική ευκαιρία με τον Ουάρντα που εντελώς μόνος με το τέρμα λίγα λεπτά μετά το γκολ αλλά αμυντικός εβγαλε άμυνα και εδιωξε σε κόρνερ.Η Ανόρθωση μέχρι το 35′ ήταν πολύ καλή και απειλούσε με δεύτερο γκολ που δεν ήρθε ενώ το τελευταίο 10λεπτο άνηκε στο ΑΠΟΕΛ, χωρίς να σημειωθεί κάποια κλασσική ευκαιρία.

Όσον αφορά στο δεύτερο μέρος, οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια. Νατέλ, Μάγκλιτσα και Βινίσιους έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τον Λόρια να κρατλα το μηδέν. Η Ανόρθωση, κόντρα στη ροή του αγώνα και στο 72’ διπλασίασαν τα γκολ τους με τον Χρυσοστόμου που… χόρεψε την άμυνα του ΑΠΟΕΛ μετά από αντεπίθεση και σκόραρε με εύστοχο πλασέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, τα δεδομένα για τους γηπεδούχους δυσκόλεψαν κατά πολύ, αφού ο Ζαμπάλα δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα.Η Ανόρθωση με τους μικρούς Χρυσοστόμου και Ιωάννου δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο ΑΠΟΕΛ και ο Χοσμπάουερ έχασε στο 94’την μεγάλη ευκαιρία για το 0-3 ενώ και ο Αρτυματάς δεν βρήκε στόχο

Στην σκακιέρα των προπονητών ο Κετσπάγια πήρε άριστα.Ξεκίνησε με την εμπειρία και την ποιότητα ,κέρδισε το κέντρο και με ταχύτητα επιβλήθηκε η Κυρία και έγινε πιο δυνατή με το γκολ του Λάζαριυ.Στο β’ ημίχρονο όταν έβαλε και τον Μάγκκιτσα ο Σωφρόνης ο Τιμούρ έβαλε τον Ρισβάνη και μετά τους μικρούς που κάλυψαν άριστα του Λάζαρο και Ουάρντα που τα εδωσαν όλα και έμειναν από δυνάμεις.

ΑΠΟΕΛ:Σκουφέτ, Τσεπάκ (46′ Θεοδώρου), Σαμπάλα, Καρώ, Βινίσιους, Νταουσβίλι (46′ Μάγκλιτσα), Σόουζα, Ντογκαλά (67′ Οκριασβ΄ίλι), Ντε Βινσέντι (77′ Γαβριήλ), Νατέλ (84′ Πολυκάρπου), Κβιλιτάια.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλινγκίρης, Εφραίμ, Μάγκλιτσα, Οκριασβίλι, Θεοδώρου, Γαβριήλ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουΐλερ, Βροντής, Χαραλάμπους. 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αντωνιάδης, Κορρέα, Αμπαρτζουμιάν, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Χριστοδουλόπουλος (68′ Ιωάννου),  Ουάρντα (68′ Χρυσοστόμου), Χριστοφή (51′ Ρισβάνης), Νοβότνι (59′ Ρουσιάς).
Στον πάγκο: Tζουρ, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Ρισβάνης, Χατζημιτσής, Μότης, Ιωάννου, Χρυσοστόμου.
KITΡΙΝΕΣ: Νατέλ, Βινίσιους / Ουάρντα, Αρτυματάς, Ρισβάνης (3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Σαμπάλα 76′ (απευθείας)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7000.
ΣΚΟΡΕΡ: Χριστοδουλόπουλος (26′), Χρυσοστόμου (72′)
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος
4ος: Κουμή Δημήτρης
VAR: Fernandes Ferreira Vitor Jorge
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης