28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΟΥΑΡΝΤΑ:Η νοοτροπία του προπονητή μας με κάνει χαρούμενο στην Ανόρθωση

ΟΥΑΡΝΤΑ:Η νοοτροπία του προπονητή μας με κάνει χαρούμενο στην Ανόρθωση

By on 22 Φεβρουαρίου, 2022 0 3183 Views

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή, «ΑΝΟλα στην φόρα», ο Αμρ Ουάρντα μίλησε και για τον Τιμούρ Κετσπάγια.
«Πολλοί παρεξηγούν τον προπονητή μας επειδή σπάνια χαμογελά. Δεν πρέπει να τον παρεξηγούν. Η νοοτροπία του είναι ότι δεν θέλει να χάνει με τίποτα και αυτό είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο που είμαι εδώ. Είναι από τα πολύ καλά στοιχεία που έχει ο προπονητής. Mετά το ΑΠΟΕΛ,μας είπε ότι πάμε στο επόμενο ντέρμπι».

Για την πορεία της Ανόρθωσης: «Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και μας δυσκόλεψε πως να βρούμε τα πατήματα μας και να παίζουμε όλοι μαζί. Χάσαμε παιχνίδια που δεν έπρεπε. Αυτό συμβαίνει σε κάθε μεγάλη ομάδα. Κάποτε είσαι στα κάτω σου και κάποτε στα πάνω σου. Τώρα η ομάδα παίζει καλά, είμαστε στη 2η θέση και σιγά σιγά να φτάσουμε στην πρώτη ώστε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ: «Από τα πιο μεγάλα ντέρμπι. Δουλέψαμε σκληρά, παίξαμε με πάθος. Αυτός είναι ο στόχος, να παίζουμε σαν ομάδα ώστε να παίρνουμε τη νίκη, όχι έναν βαθμό. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες, στο τεχνικό τιμ και στον κόσμο που είναι δίπλα μας συνεχώς».

Για το κλειδί της επιτυχίας στο ντέρμπι: «Είναι φυσιολογικό να δεχθείς πίεση, παίζαμε στην έδρα τους. Κερδίζαμε 1-0, έπρεπε να βάλουμε μυαλό όταν δεχθήκαμε την πίεση. Περιμέναμε την ευκαιρία, σκοράραμε στο 70’ και κάπου εκεί τέλειωσε το ματς».

Για την συμβολή του Λόρια: «Ναι ήταν πολύ καλός. Μας βοήθησε. Όμως τέτοια παιχνίδια τα κερδίζουν 20 παίκτες. Φάνηκε πως όλοι ήμασταν έτοιμοι, ο Χρυσοστόμου μας έδωσε τη νίκη».

Για το πλεονέκτημα τέτοιων νικών σε περίπτωση ισοβαθμίας: «Κάθε ντέρμπι είναι έξι βαθμών, όχι τριών. Ειδικά όταν είσαι στην Ανόρθωση, θέλεις να τα κερδίζεις ενόψει και των αγώνων που ακολουθούν».

Για τις δύσκολες στιγμές της σεζόν: «Πριν από δύο μήνες ήμασταν στην 9η θέση, ήμασταν σε δύσκολη θέση. Έγινε μεγάλη συνάντηση με τον προπονητή, τον πρόεδρο και εκεί ο προπονητής γύρισε και μας είπε πως είστε η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Ο προπονητής μίλησε σε κάθε παίκτη ξεχωριστά, μπροστά σε όλους, τους είπε πόσο καλός είναι και πως αυτό πρέπει να βγαίνει στο γήπεδο, να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Βλέπουμε ότι από τότε δεν έχουμε χάσει. Τώρα είμαστε στη 2η θέση και έχουμε δείξει πως ξέρουμε πως παίζονται τα ντέρμπι».

Για το σερί που χρειάζεται ώστε να πιάσει πρωτιά η Ανόρθωση: «Ξέρουμε από ντέρμπι, θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα, ξέρουμε πως γίνεται. Έχω εμπιστοσύνη στον προπονητή και στο ρόστερ. Πολλοί παρεξηγούν τον προπονητή επειδή δεν χαμογελά, αλλά ξέρει πως να στηρίξει τον κάθε παίκτη. Δεν πρέπει να τον παρεξηγούν επειδή δεν χαμογελά, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Δεν θέλει να χάνει και αυτή η νοοτροπία είναι καλά στοιχεία για την ομάδα».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια μετά από ήττα: «Το μυστικό είναι να αντιλαμβάνεσαι πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Ο προπονητής έχει αυτή τη νοοτροπία, μετά από κάθε παιχνίδι κάνουμε συνάντηση και ο προπονητής μας είπε πάμε στο επόμενο. Αυτό έγινε και μετά το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Αυτή είναι η νοοτροπία του πρωταθλητή».

Για το ότι κληρώθηκε στο κύπελλο η Ανόρθωση με το ΑΠΟΕΛ: «Όπου πάω το συναντώ. Πρωτάθλημα, κύπελλο… (σ.σ. γέλια). Είναι μεγάλα παιχνίδια, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Πιστεύω και είμαι σίγουρος πως θα περάσουμε. Δεν θα πω μεγάλα λόγια για να χαρεί ο οποιοσδήποτε. Το νιώθεις στην ομάδα όταν έρχεται μια ισοπαλία, νιώθουμε πως είναι ήττα. Έχουμε παίκτες που είναι έτοιμοι να παίξουν για την φανέλα και τον κόσμο».

Για τον χαρακτήρα του και το γεγονός πως «πειράζει» τους πάντες στο παιχνίδι: «Είναι το φυσικό μου, δεν προσποιούμαι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Στο γήπεδο είμαι διαφορετικός, δίνω τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα μου».

Για την μεταγραφή του στην Ανόρθωση: «Όταν βλέπεις τον ενθουσιασμό των φιλάθλων θέλεις να δίνεις περισσότερα. Με βοηθάει η κοπέλα μου γιατί είναι από την Αμμόχωστο, έρχεται πάντα στο γήπεδο. Την έχω δίπλα μου ότι κι αν κάνω. Το απολαμβάνω εδώ. Το δέσιμο μου με την ομάδα είναι και λόγω της κοπέλας μου. Δεν τα λέω αυτά επειδή με βλέπει (σ.σ. γέλια), τα εννοώ. Πολύ δύσκολα μπορώ να δω τον εαυτό μου σε άλλη ομάδα στην Κύπρο. Όταν λαμβάνεις τόση αγάπη… Δεν είναι το παν τα λεφτά. Δεν θέλω να πληγώσω τον κόσμο που μου δίνει ο κόσμος. Είναι 100% σίγουρος ότι δεν θα παίξω σε άλλη ομάδα, δεν θέλω να χαλάσω την σχέση μου με τον κόσμο της ομάδας. Θα είναι λυπημένη και η κοπέλα μου αν το κάνω αυτό ».

-Για το αν θα μείνει στην Κύπρο και την Ανόρθωση: Για τον εαυτό μου η μεγαλύτερη ομάδα είναι η Ανόρθωση. Αφού είμαι εδώ, δεν χρειάζεται να πάω σε άλλη. Δεν είναι το παν τα λεφτά. Όπως σε όλες τις χώρες υπάρχουν και εδώ και άλλες μεγάλες ομάδες.Αλλα για μένα η Ανόρθωση είναι η πιο μεγάλη και η πιο ιστορική ομάδα. Δεν έχει ιστορία μόνο, αλλά και μέλλον.Είμαι 28 χρόνων και έχω στόχους, αν έρθει πρόταση από Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία,δεν θα πω όχι όμως να θυμάται ο κόσμος ότι θα γυρίσω.

-Για τους νεαρούς Χρυσοστόμου και Μότη: Είναι τα παιδιά μου. Είναι δύο πολλοί καλοί παίκτες. Είναι σαν αδέρφια μου. Είναι στο δωμάτιο μου, τους πιστεύω γιατί εκτός από τρελοί είναι και πολύ καλοί παίκτες. Μπορεί να βοηθήσουν πολύ την Ανόρθωση. Όταν ο Χρυσοστόμου είναι συγκεντρωμένος είναι πολύ καλός. Τους δίνω συμβουλές.

-Για το παιχνίδι του Σαββάτου: Μισό μηδέν μας κάνει μια χαρά. Φτάνει να επιστρέψουμε με τους τρεις βαθμούς. Αν το κάνουμε πάμε για πρωτάθλημα. Δεν πάμε για διασκέδαση στη Λεμεσό, πάμε για να κερδίσουμε.

-Το μήνυμα του στον κόσμο: Είναι μεγάλο παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον Απόλλωνα. Ο κόσμος θα είναι όπως ήταν στο ΓΣΠ. Έτσι τους θέλουμε και το Σάββατο και στο τέλος να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη.

Για το ότι είναι αυθόρμητος και τα όσα ακούγονται: «Αναρωτιέμαι αν με έχετε δει να κάνω τίποτα στην Κύπρο, αν έχω βγει έξω να διασκεδάζω… Πολλοί θα πουν πράγματα για σένα. Το ξέρω ότι λένε πολλά. Κάποιοι για να μου καταστρέψουν την ψυχολογία, κάποιοι άλλοι “μπράβο παιχταρά”. Το θέμα είναι τι βλέπετε εσείς… Προκαλώ με την ομάδα ή όταν βγαίνω; Εμένα με ενδιαφέρει να παίζω καλά και να βοηθώ την ομάδα. Στην κοινωνία που ζούμε, κρίνει ο κόσμος χωρίς να με ξέρει. Δεν με ξέρουν, κρίνουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αυτοί που μισούν, θα συνεχίσουν να το κάνουν».