28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ:Έφυγε ο θρυλικός Πάπυρος

By on 24 Φεβρουαρίου, 2022 0 1894 Views

“Εφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Αλέξανδρος Χαμπίδης γνωστός σαν ο «Πάπυρος» της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ.

Η ανάρτηση στην σελίδα Pride of Famagusta – Glory Days:“Μεγάλη η θλίψη μας.“Εφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Πάπυρος.Αλέξανδρος Χαμπίδης. Με καταγωγή από τον Άγιο Θεόδωρο Καρπασίας.Γνωστός σαν ο «Πάπυρος» της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ.Από τις μεγαλύτερες μορφές του Συλλόγου.Tερματοφύλακας της χρυσής ομάδας των τίτλων της περιόδου 1957-1964 κερδίζοντας 5 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα.Ο Πάπυρος ήταν ο εμπνευστής του προσωνυμιου “ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ”.Σε συνέντευξη του πριν από κάποια χρόνια :” Tρία πράγματα λάτρεψα στη ζωή μου. Την πατρίδα μου , την θρησκεία μου και την ΑΝΟΡΘΩΣΗ.”Αιωνία του η μνήμη…”.

Ποιος ήταν ο Πάπυρος

Ο Πάπυρος γεννήθηκε το 1935, με την ένταξη του στην Ανόρθωση να χρονολογείται το 1953. Ήταν ένα από τα ταλέντα που ανίχνευσε ο αείμνηστος Αντώνης Παπαδόπουλος και τα έφερε στην Ανόρθωση. Αρχικά αγωνιζόταν ως ακραίος, ωστόσο ο Αντώνης Παπαδόπουλος τον καθιέρωσε ως τερματοφύλακα.

Επί ημερών του Αράμ Τσατιρτσιάν το 1956, καθιερώθηκε στη βασική εντεκάδα θέση την οποία διατηρούσε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Σταθερός σε απόδοση, με πολύ καλά αντανακλαστικά, αρκετά καλή μακρινή μπαλιά,  αποτελούσε εχέγγυο κάτω από τα δοκάρια της γαλανόλευκης θύελλας.

Από το 1963, διετέλεσε αρχηγός της ομάδας για να αποσυρθεί από την ενεργό δράση δύο χρόνια αργότερα.

Μάλιστα, ο Πάπυρος θεωρείται ο ο εμπνευστής του προσωνυμίου «Μεγάλη Κυρία». Μετά από μια επιβλητική νίκη επί της συμπολίτισσας Νέας Σαλαμίνας με 8-0, ο Πάπυρος ανάρτησε έξω από το καθαριστήριο που διατηρούσε στην Αμμόχωστο, ένα πανό που έγραφε πάνω σε κόλλες με μεγάλα γράμματα «Μεγάλη Κυρία 8 Σαλαμίνα 0».

Η προσφορά του Πάπυρου στην Ανόρθωση δεν σταμάτησε με το κρέμασμα των γαντιών του, μιας και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της ομάδας από το 1982-87.

Ο Πάπυρος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία της Ανόρθωσης.