6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • N.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Η απόφαση για τον Μπεργκ,ο νέος προπονητής,απολογία για την πορεία,και στήριξη στον Δ. Γρηγόρη

N.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Η απόφαση για τον Μπεργκ,ο νέος προπονητής,απολογία για την πορεία,και στήριξη στον Δ. Γρηγόρη

By on 1 Μαρτίου, 2022 0 5810 Views

Στην εκπομπή της Ομόνοιας, «Total Green», που προβάλλεται στην PrimeTel είναι καλεσμένος, το μέλος της πράσινης διοίκησης, Νικόλας Γεωργιάδης.

Όπως ήταν λογικό, αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του Χένινγκ Μπεργκ, το νέο προπονητή, στο μοντέλο λειτουργείας και στον Δημήτρη Γρηγόρη που δέχεται αρκετά «πυρά» τις τελευταίες ώρες.

Αρχικά μίλησε για τον Μπεργκ: «Το κεφάλαιο Μπεργκ είναι τεράστιο για την Ομόνοια. Έκανε τα παιδιά μας να πηγαίνουν με ψηλά το κεφάλι στα σχολεία. Έχουμε ένα δείγμα 34 αγώνων. Η φετινή Ομόνοια δεν ήταν καλή. Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που μπορούσε να πάρει το συμβούλιο, για μένα η πιο δύσκολη κι από το 2018. Δεν μπορούσαμε να δούμε ουσιαστική αλλαγή σε αυτό που βλέπαμε και νιώθαμε ότι δεν θα την βλέπαμε στα παιχνίδια κυπέλλου. Για να αλλάξει η ψυχολογία των παικτών. Το υλικό μας είναι πολύ καλύτερο απ’ αυτό που βλέπουμε τώρα. Για να αλλάξει η εικόνα μας έπρεπε να γίνει η αλλαγή. Νιώθαμε ότι υπήρχε κίνδυνος να χαθεί και ο δεύτερος στόχος. Κανείς δεν εγγυείται ότι ο νέος προπονητής θα πετύχει, αλλά είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις. Θα προσπαθήσουμε με το νέο προπονητή να φέρουμε το κύπελλο στην Ομόνοια. Θέλω να απολογηθώ στον κόσμο, στις 12 χιλιάδες που ήταν ξανά ο δωδέκατος παίκτης στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ».

Για τον νέο προπονητή: «Ήδη το τμήμα σκάουτινγκ ξεκίνησε να μελετάει βιογραφικά. Είναι μεγάλος ο αριθμός. Πολύ σύντομα θα γίνει μία short list που θα έρθει στη διοίκηση και μία επιτροπή από τεχνοκράτες του σκάουτινγκ και της διοίκησης, θα κάνει τις συνεντεύξεις ώστε πολύ σύντομα να έχουμε τον νέο προπονητή. Θα ακολουθηθεί η ίδια πολιτική όταν φέραμε και τον Χένινγκ Μπεργκ. Θα πάμε στο Δασάκι με τον Μάριο αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να έρθει σύντομα ο νέος προπονητής. Δεν θα έρθει για τρεις μήνες για να γυρεύουμε άλλον το καλοκαίρι. Εκτός από τη βελτίωση της αγωνιστικής μας εικόνας θα ξεκινήσει και τον προγραμματισμό της νέας σεζόν».

Για τα κριτήρια του νέου τεχνικού: «Υπάρχει φιλοσοφία στην Ομόνοια, από την πρώτη ομάδα μέχρι τις ακαδημίες. Το τι ζητάμε δεν αλλάζει. Θέλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία. Με ειδική αναφορά στην ακαδημία. Η διοίκηση έχει εμπλοκή στη short list και στο οικονομικό κομμάτι, όχι στο ποδοσφαιρικό».

about:blank

Για τον τρόπο λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομάδας: «Όταν έφυγε ο Νεόφυτος Λάρκου, μοιράστηκαν στο τμήμα σκάουτινγκ και στον προπονητή οι αρμοδιότητές του. Η διοίκηση θεωρεί ότι το μοντέλο με την τριανδρία ήταν πετυχημένο κι αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε. Όταν έφυγε ο Νεόφυτος θέλαμε να περιμένουμε και να αξιολογήσουμε. Δεν αλλάζει η φιλοσοφία μας. Προτεραιότητά μας είναι ο προπονητής και μετά να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για τον αθλητικό διευθυντή».

Για το περιστατικό με τον Δημήτρη Γρηγόρη και οπαδό: «Με πρωτοβουλία του αναπληρωτή προέδρου, ήρθε σε επαφή με ένα παιδί που έγινε το περιστατικό. Σήμερα το απόγευμα. Ήταν ειλικρινής, ομονοιάτικη συζήτηση και το συμβάν είναι λήξαν. Ο σεβασμός της διοίκησης προς τον κόσμο, δεν έχω λόγια για να τον περιγράψω. Το μόνο πράγμα που έμεινε να καταλογιστεί στον αναπληρωτή πρόεδρο είναι το ουκρανικό. Ούτε διαλέγει ενδεκάδα, προπονητές ή ακαδημίες. Είμαστε εκεί για να στηρίξουμε το τεχνικό τιμ και την ομάδα».

Για τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν: «Άρχισε ήδη ο κύκλος ο ανανεώσεων. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανανεώσουμε όσους χρειαζόμαστε. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο».

Ποιος θα αποφασίσει για το νέο προπονητή: «Θα το ξαναπώ, η φιλοσοφία δεν αλλάζει. Το τμήμα σκάουτινγκ που ήταν ένας από τους τρεις πυλώνες που έτρεχαν τον προγραμματισμό. Ο υπεύθυνος σκάουτινγκ θα κάνει ότι έκανε και στην περίπτωση του Χένινγκ Μπεργκ. Θα γίνουν σοβαρές συνεντεύξεις και θα παρθεί η απόφαση. Γυρεύουμε προπονητή που θα κάνει την Ομόνοια ξανά βασίλισσα».

Γιατί δεν αντικαταστάθηκε ο Νεόφυτος Λάρκου: «Τη συγκεκριμένη στιγμή νιώσαμε πως ήταν καλύτερο, παρά να τρέχουμε στο μέσο της σεζόν να τρέχουμε για τεχνικό διευθυντή, να μείνουμε με τους δύο δυνατούς πυλώνες (σ.σ Μπεργκ-Ταραπουλούζη). Δεν θεωρούμε πως αυτό ήταν το πρόβλημα».

Τα κριτήρια για τον νέο τεχνικό διευθυντή: «Άτομο που πρέπει να γνωρίζει την Κύπρο είτε πρωταθλήματα όπως το κυπριακό. Να μην υπάρχει το στοιχείο της υποτίμησης. Ακούω διάφορα για τα μέλη του δ.σ. Ξεκινά σε μία συνεδρία ο τεχνικός διευθυντής ή τώρα ο Σίμος, το κάθε μέλος βάζει θέματα που νιώθει ότι πρέπει να συζητηθούν κι ελεύθερα γίνεται μία πολύ καλή συζήτηση».

Για τις ευθύνες της διοίκησης για το… διαζύγιο με Λάρκου-Μπεργκ: «Ευθύνη για την Ομόνοια έχει η διοίκηση. Όπως πέρυσι απολαμβάναμε το νέκταρ της αποθέωσης, τώρα έχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε την ομάδα στις επιτυχίες. Γι’ αυτό παίρνουμε την πολύ δύσκολη απόφαση έως και ριψοκίνδυνη για τον Χένινγκ Μπεργκ, για να φέρουμε το κύπελλο στην ομάδα».

Αν το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο από το περσινό: «Θεωρώ ότι έχουμε καλό υλικό. Υπήρχαν στιγμές που η εικόνα όμως δεν ήταν καλή. Έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που είναι εκεί. Αυτοί μας έφεραν στις επιτυχίες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι με την αλλαγή προπονητή, ο οποίος θα φέρει φρέσκιες ιδέες να πάρει πράγματα από τους ποδοσφαιριστές».

Για την επόμενη μέρα: «Τα λάθη αξιολογούνται. Η Ομόνοια δεν είναι στον αυτόματο πιλότο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να την επαναφέρουμε».

Αν επηρεάζει το μπάτζετ η έξοδος ή όχι στην Ευρώπη: «Ο πρόεδρος έδειξε μέχρι τώρα ποιος είναι. Αν δεν πάμε Ευρώπη, να είστε σίγουροι πως ο πρόεδρος θα είναι και πάλι εκεί. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι ότι δεν θα βγούμε στην Ευρώπη διότι αρχίζουν άλλα προβλήματα. Στο ποιοι παίκτες θα έρθουν και πάει λέγοντας».