18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Στεπίνσκι μίλησε στο τέλος.Ο Άρης έκοψε τη φόρα του ΑΠΟΕΛ(1-1)

Ο Στεπίνσκι μίλησε στο τέλος.Ο Άρης έκοψε τη φόρα του ΑΠΟΕΛ(1-1)

By on 5 Μαρτίου, 2022 0 978 Views

ΑΠΟΕΛ και Άρης εξήλθαν ισόπαλοι 1-1 στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ στο πρώτο γκρουπ.
Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με τον Ντογκαλά στο 24’ με ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Σόουζα, με τον Στεπίνσκι να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 87’ με προβολή.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν πέναλτι στο 17’ (απόκρουση του Άλβες σε εκτέλεση του Κβιλιτάια), ενώ είχαν και άλλες ξεκάθαρες ευκαιρίες με τον Ντογκαλά στο δεύτερο ημίχρονο για να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη. Για τους φιλοξενούμενους, ο Στεπίνσκι, είχε δοκάρι στο 55’.
Το ΑΠΟΕΛ έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο -4 από την κορυφή και να αυξήσει τη διαφορά από Ανόρθωση και ΑΕΚ. Πλέον με 40 βαθμούς είναι στη 2η θέση και στο -6 από τον Απόλλωνα. Ο Άρης με 37 βαθμούς παραμένει στην 5η θέση.

Το ΑΠΟΕΛ πλήρωσε και τις πολλές απουσίες του αφού όταν ήθελε φρέσκα πόδια στο παιχνίδι δεν υπήρχαν οι καλές επιλογές στον πάγκο ενώ νωρίς έχασε και τον Βινίσιους.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Με αρκετή ένταση και σε γρήγορο ρυθμό κυμάνθηκε το πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΠ. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι.

Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 12ο λεπτό, σε αγκωνιά του Στεπίνσκι στον Σόουζα, ο οποίος ματώθηκε και του δέθηκε το κεφάλι αργότερα. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 17’ ο Κβιλιτάια, με τον Βανά Αλβες να αποκρούει και να κρατά ανέπαφη την εστία του.

Το χαμένο πέναλτι δεν επηρέασε την ψυχολογία του ΑΠΟΕΛ και στο 24ο λεπτό οι «γαλαζοκίτρινοι» βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν. Ο Σόουζα έκανε την σέντρα από δεξιά μετά από λάθος του Άρη και ο Εντογκαλά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η εξέλιξη αυτή, έδωσε νέα δεδομένα στο παιχνίδι, με το ΑΠΟΕΛ ακολούθως να προσπαθεί να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και ο Άρης να αντιδράσει. Στο 34΄ είχαμε την πρώτη απειλή από την «ελαφρά ταξιαρχία», αλλά το σουτ του Στεπίνσκι μάζεψε χωρίς δυσκολία ο Σκουφέτ.

Ενώ, ένα λεπτό αργότερα, ο Στεπίνσκι έκανε την σέντρα από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Γιανγκό έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του ΑΠΟΕΛ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή προϋπόθεση στο πρώτο μέρος.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πιο δυνατά και επιθετικά μπήκε στα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης, ο οποίος επιδίωξε το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από 1-2 καλές προϋποθέσεις, στο 54ο λεπτό είχε δοκάρι Ο Στεπίνσκι έκανε την ενέργεια μέσα στην περιοχή, βρήκε τον χώρο, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και έφυγε πλάγια.

Τρία λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες, όταν ο Πέδρο εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει στο Κβιλιτάια, ο οποίος έκανε το πλασέ, αλλά οι αμυντικοί του Άρη έδιωξαν προ της γραμμής του τέρματος.

Μετά και από αυτή την φάση, η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές, είχαμε κάποιες καλές προϋποθέσεις, αλλά χωρίς να υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι το 74ο λεπτό όπου το ΑΠΟΕΛ έχασε μεγάλη φάση. Ήταν η ατομική ενέργεια του Εντογκαλά, οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία.

Ενώ, στο 82’ είχαμε ακόμα μία μεγάλη φάση για το ΑΠΟΕΛ. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Ντιαβαρά στον Εντογκαλά, ο οποίος μόνος απέναντι στον Βανά Άλβες, έκανε το πλασέ, αλλά ο Βραζιλιάνος απέκρουσε.

Στο 87ο λεπτό ο Άρης βρίσκει τον τρόπο να ισοφαρίσει το σκορ, με τον Στεπίνσκι να μπαίνει στην περιοχή παλικαρίσια και με πλασέ έκανε το 1-1

ΑΠΟΕΛ (Σ. Αυγουστή): Σκουφέτ, Ζοάο Πέδρο, Γουίλερ (89′ Μάγκλιτσα), Βινίσιους (6′ Έσελινγκ), Καρώ, Σαρφό (79′ Ντιαβαρά), Γαβριήλ (46′ Σατσιάς), Σόουζα, Κβιλιτάια, Ντογκαλά, Θεοδώρου
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσεπάκ, Πολυκάρπου, Γεωργίου, Βρόντης, Χαραλάμπους, Κούτσακος, Σάβιτς

Άρης (Α. Σπιλέφσκι): Άλβες, Μανού Γκαρσία (55′ Γιαμπλόνσκι), Μπράουν, Στεπίνσκι, Ντελμίρο (79′ Φλορίς), Γιαγκό, Πακέ (62′ Σπόλιαριτς), Σίλντενφελντ, Μουσούντα, Μπρόρσον, Παμπίκα
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Σικόρσκι, Φράγκος, Ρονκάλια, Κορόμα, Σιμιόν

ΣΚΟΡΕΡ: 24′ Ντογκαλά / 87′ Στεπίνσκι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρώ, Σόουζα, Ντογκαλά, Αυγουστή / Στεπίνσκι, Μπρόρσον, Σπιλέφσκι
ΘΕΑΤΕΣ: 6.000
Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος
4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Μαρίνου Μιχάλης
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας