19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Νάπολι – Μίλαν 0-1: Ο Ζιρού σίγησε το «Μαραντόνα» και την έστειλε κορυφή

Νάπολι – Μίλαν 0-1: Ο Ζιρού σίγησε το «Μαραντόνα» και την έστειλε κορυφή

By on 7 Μαρτίου, 2022 0 528 Views

«Καθάρισε» κόντρα στην Ίντερ, το επανέλαβε τώρα και με τη Νάπολι! Ο Ολιβιέ Ζιρού αποδεικνύεται άνθρωπος των ντέρμπι για τη Μίλαν, αφού χάρη σε (ακόμα ένα) δικό του γκολ οι Ροσονέρι άλωσαν το «Μαραντόνα» (0-1) και σκαρφάλωσαν στην κορυφή!

Η Μίλαν έχει βρει τον δικό της άνθρωπο των ντέρμπι. Εκείνον που θα βγει μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή, εκείνον που θα βρει το θάρρος να «μιλήσει» στα δύσκολα! Και στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στη Νάπολι, ο Ολιβιέ Ζιρού κατέθεσε και πάλι διαπιστευτήρια. Χάρη στο πρώτο του εκτός έδρας γκολ σε ματς πρωταθλήματος από τον Δεκέμβριο του 2020, ο Γάλλος έδωσε (ξανά) τη λύση στους Ροσονέρι (0-1) και τους έστειλε στην πρώτη θέση της Serie A, δυο βαθμούς πάνω από την συμπολίτισσα Ίντερ, αλλά με ματς περισσότερο.

Η αναμέτρηση πάντως προμήνυε εξ αρχής πως θα ήταν κλειστή, με τη Νάπολι να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δίχως ωστόσο να μπορεί να μετατρέψει την (ελαφριά) υπεροχή της σε κάτι περισσότερο. Και όσο τα λεπτά κυλούσαν χωρίς να αισθάνεται απειλή, η Μίλαν άρχισε να κερδίσει έδαφος, να ισορροπεί, αλλά με την σειρά της να παρουσιάζεται ακίνδυνη μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Μια κεφαλιά του Μεσίας που απέκρουσε ο Οσπίνα ήταν η μοναδική αξιοσημείωτη φάση σε ένα φτωχό πρώτο μέρος, που όμως έδωσε τη θέση του σε ένα εντελώς διαφορετικό δεύτερο!

Από την αρχή της επιστροφής των δυο ομάδων στο χορτάρι, οι Ροσονέρι έδειξαν πως μπήκαν με επιθετική διάθεση και όρεξη για γκολ, το οποίο τελικά πέτυχαν στο 49΄με τον… συνήθη ύποπτο των φετινών ντέρμπι. Έπειτα από διαγώνιο σουτ του Καλάμπρια, ο Ζιρού μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε με προβολή στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο εκτός έδρας γκολ του στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα από τον Δεκέμβριο του 2020, όταν αγωνιζόταν ακόμα με τα χρώματα της Τσέλσι! Το προβάδισμα των Μιλανέζων μάλιστα τους ώθησε και σε περισσότερα ανεβάσματα, με τα μακρινά σουτ των Λεάο (51΄) και Μπενασέρ (52΄) να καταλήγουν στα χέρια του Οσπίνα.

Η Νάπολι αδυνατούσε να βρει απάντηση στο γκολ, οι κινήσεις του Σπαλέτι από τον πάγκο δεν είχαν ιδιαίτερο αντίκτυπο, με τον Οσιμέν να σπαταλά τη μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων στο 85΄. Ένα λεπτό αργότερα ο Οσπίνα απέκρουσε τον κεραυνό του Ερναντέζ, ενώ στο 90΄ο Σαλεμάκερς έχασε το… άχαστο απέναντι από την εστία, με το τελικό 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε και να σηματοδοτεί την επιστροφή της Μίλαν στην κορυφή, δυο βαθμούς πάνω από την Ίντερ και τρεις πάνω από τη μεγάλη χαμένη της βραδιάς, Νάπολι.

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρουί, Λομπότκα (82΄Λοζάνο), Ρουίθ (76΄Μέρτενς), Πολιτάνο (67΄Ουλμάς), Ζιελίνσκι (82΄Ανγκισά), Ινσίνιε (67΄Ελμάς), Οσιμέν

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (80΄Φλορέντσι), Τομόρι, Καλουλού, Ερναντέζ, Τονάλι (68΄Τονάλι), Μπενασέρ, Μεσίας (80΄Σαλεμάκερς), Κεσί, Λεάο (89΄Ιμπραΐμοβιτς), Ζιρού (68΄Ρέμπιτς)