28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μικρό προβάδισμα για το ΑΠΟΕΛ(2-1).Όλα ανοικτά στη ρεβάνς.Γκολ ελπίδας για την Ανόρθωση και δοκάρι ο Αμπαρτζουμιάν

Μικρό προβάδισμα για το ΑΠΟΕΛ(2-1).Όλα ανοικτά στη ρεβάνς.Γκολ ελπίδας για την Ανόρθωση και δοκάρι ο Αμπαρτζουμιάν

By on 9 Μαρτίου, 2022 0 586 Views

Προβάδισμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση του κυπέλλου απέκτησε το ΑΠΟΕΛ έναντι της Ανόρθωσης μετά το 2-1 στο ΓΣΠ.

Οι Έσελινγκ και Κβιλιτάια σκόραραν για τους γαλαζοκίτρινους, ο Αμπαρτζουμιάν ισοφάρισε προσωρινά, με τον Αρμένιο να σημαδεύει το δοκάρι για δεύτερο γκολ. Αναγκαστική αλλαγή ο Ντογκαλά λόγω προβλήματος στο πρώτο ημίχρονο.

Στις 06 Απριλίου ο επαναληπτικός στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με το σκορ να δ΄λινει ελαφρύ προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ αφού το βολεύει και η ισοπαλία όμως το γκολ που πέτυχε εκτό έδρας η Ανόρθωση και η εικόνα του αγώνα προμηνύει μια καυτή ρεβάνς όπου όλα παίζονται για την πρόκριση. Παράπονα από την Ανόρθωση για την αντιμετώπιση της από τον διαιτητή Γ.Νικολάου και γαι τον προκλητικό τρόπο που πανηγύρισε ο Κβιλιτάια μετέ το γκολ που πέτυχε.

Α’ ημίχρονο
Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΠ, με τις δυο ομάδες να δίνουν ψηλό ρυθμό και να προσφέρουν από ένα γκολ.

Ονειρικό ξεκίνημα έκανε το ΑΠΟΕΛ, το οποίο καλησπέρισε την Ανόρθωση με γκολ. Στο πρώτο κιόλας λεπτό ο Έσελινγκ με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Αρχικά η κεφαλιά του αποκρούστηκε στη γραμμή από τον Αμπαρτζουμιάν, όμως, η μπάλα στρώθηκε στο πόδι του και με κοντινή προβολή σκόραρε.

Οι γηπεδούχοι είχαν ψυχολογία και οι φιλοξενούμενοι ήταν… απόντες από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 4’ ο Νατέλ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά από το σημείο του πέναλτι και με την μπάλα σε κίνηση έκανε κακό σουτ και την έστειλε πάνω από τα δοκάρια.

Η Ανόρθωση προσπαθούσε να συνέλθει και το γκολ του Αμπαρτζουμιάν ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Μετά από στημένο η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Νοβότνι να κάνει παράλληλη κεφαλιά-πάσα στον Αρμένιο αμυντικό, ο οποίος από κοντά έγραψε το 1-1.

Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, η μπάλα πηγαινοερχόταν από την μια εστία στην άλλη και οι τερματοφύλακες ανησυχούσαν δικαιολογημένα. Το ΑΠΟΕΛ ήταν πιο κινητικό, πιο επικίνδυνο, αλλά και η Ανόρθωση όποτε κρατούσε μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή… μύριζε ευκαιρία.

Οι γαλαζοκίτρινοι από στημένα έχασαν δυο καλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Με τον Κβιλιτάια και τον Σάβιτς. Αμφότερες κατέληξαν πάνω από τα δοκάρια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν επίσης δυο καλές φάσεις για να φέρουν τούμπα το ματς, αλλά τα σουτ των Αμπαρτζουμιάν και Κορέια δεν είχαν αίσια κατάληξη.

Β’ ημίχρονο
Λες και δεν μπήκαν στα αποδυτήρια. Ο ρυθμός συνεχίστηκε σε υψηλές εντάσεις και η πρώτη ευκαιρία έγινε γκολ. Στο 52ο ο Θεοδώρου έκανε τη συρτή μπαλιά από τα δεξιά προς τον Κβιλιτάια, με τον Γεωργιανό φορ να υποδέχεται ωραία την μπάλα με πλασέ τη σπρώχνει στα δίκτυα του Τζουρ για το 2-1.

Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 58’ ο Μιχαήλ σε μια αψυχολόγητη ενέργεια πήγε να προλάβει τον Ουάρντα στα 30-35 μέτρα, ο Αιγύπτιος το ντρίμπλαρε, αλλά η πάσα στον Νοβότνι ήταν ότι χειρότερο, αφού ο Ούγγρος ήταν σε θέση οφσάιντ και ως εκ τούτου η φάση έκανε… φτερά.

Ο ρυθμός έμεινε σε ψηλά επίπεδα, το ΑΠΟΕΛ έψαχνε το τρίτο γκολ, το οποίο θα του έδινε σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης και η Ανόρθωση αναζητούσε την ισοφάριση που θα έγερνε την πλάστιγγα προς το μέρος της.

Στο 70’ η «Κυρία» έχασε ευκαιριες για να το πετύχει. Το σουτ του Ουάρντα αποκρούστηκε από τον Μιχαήλ, ο Λάζαρος δεν έπιασε γεμάτο σουτ, με την μπάλα να φτάνει στον Αμπαρτζουμιάν, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Σάβιτς αποσόβησε τον κίνδυνο.

Καπάκι ήρθε η μεγαλύτερη φάση του αγώνα. Στο 72’ ο Αρμένιος ακραίος αμυντικός της Ανόρθωσης… τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας του ΑΠΟΕΛ, αλλά η κεφαλιά του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πήγε έξω.

Οι προσπάθειες των παικτών συνεχίστηκαν για το ζητούμενο, αλλά μάταια. Τα σουτ των Θεοδώρου και Πέδρο από πλευράς ΑΠΟΕΛ και των Λάζαρου και Καλτσά από πλευράς Ανόρθωσης πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Το τριπλό σφύριγμα του Νικολάου βρήκε τους γαλαζοκίτρινους να πανηγυρίζουν και να αποκτούν προβάδισμα πρόκρισης.

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μιχαήλ, Πέδρο, Έσελινκ, Σάβιτς, Σαμπάλα, Σαρφό, Σόουζα, Ντογκαλά (35′  Θεοδώρου), Οκριασβίλι (77′  Σατσιάς), Νατέλ (77′  Ντιαβαρά), Κβιλιτάια (66′  Μάγκλιτσα)
Στον πάγκο: Σκουφέτ, Εφραίμ, Γαβριήλ, Τσεπάκ, Πολυκάρπου, Γουίλερ, Γεωργίου, Χαραλάμπους
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Τζουρ, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Ρισβάνης (56′  Χριστοφή), Αντωνιάδης, Κορέια, Ιωάννου, Χουσμπάουερ, Χρυσοστόμου (56′  Χριστοδουλόπουλος), Ουάρντα, Νοβότνι (87′  Καλτσάς)
Στον πάγκο: Λόρια, Παπαδόπουλος, Εσκοβάλ, Αβραάμ, Αραγιούρι, Πόποβιτς, Μότης, Χατζημιτσής

ΣΚΟΡΕΡ: 1′  Έσελινκ, 52′  Κβιλιτάια / 13′ Αμπαρτζουμιάν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κβιλιτάια, Πέδρο / Αντωνιάδης, Νοβότνι, Ιωάννου
ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ
ΘΕΑΤΕΣ: 7.000 (1500 Ανορθωσιάτες)

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Diaz De Mera Escuderos Isidro
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Τράττος Λεόντιος