6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ:Να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας για την ένταση.Ο Πρόδρομος δεν αρνήθηκε συνάντηση

ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ:Να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας για την ένταση.Ο Πρόδρομος δεν αρνήθηκε συνάντηση

By on 10 Μαρτίου, 2022 0 444 Views

Απάντησε στους ισχυρισμούς της Ανόρθωσης και στα όσα ακολούθησαν μετά το παιχνίδι με την «Κυρία», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, σε ραδιοφωνικές τοποθετήσεις (ΣΠΟΡ FM 95.0).

Τα σχετικά αποσπάσματα:

Για τους ισχυρισμούς της Ανόρθωσης ότι ο Πετρίδης αρνήθηκε να συναντηθεί πριν το ντέρμπι: «Δεν τα ξέρει καλά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης. Απάντησε ο πρόεδρος μας ότι δεν μπορεί λόγω υποχρέωσης. Αυτή ήταν η απάντηση. Δεν μπορούσε την συγκεκριμένη μέρα που ορίστηκε η συνάντηση. Θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μην επικαλούμαστε ότι πχ ο ΑΠΟΕΛ αρνήθηκε την πρόσκληση για εξομάλυνση των σχέσεων».

Για τα όσα ακολούθησαν μετά το παιχνίδι: «Όπως είπα και χθες, αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Αλλά επειδή δεν μπορεί το επίπεδο να αλλάξει από αύριο, με εκφράσεις παντού, σε γήπεδα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κτλπ. Μπορεί να είναι και κομψό αυτά που λέγονται στο γήπεδο, αν αναλογιστούμε τα προσωπικά μηνύματα σε παράγοντες και παίκτες. Αυτό που λέμε ως ΑΠΟΕΛ είναι ότι θα πρέπει αυτό το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργήθηκε, να γίνει αυτοκριτική. Από όλους, από τον πρώτο ως τον τελευταίο φίλαθλο. Ευθύνη έχουμε όλοι. Ο Κετσπάγια σημείωσε κάτι που τον ενόχλησε. Κατ’ εμένα, δεν το έκανε με τον σωστό τρόπο γιατί χρησιμοποίησε κάποιους χαρακτηρισμούς… Το σημειώνεις χωρίς χαρακτηρισμούς. Εκεί είναι το σημείο για το αν θα το σταματήσουμε ή όχι. Δεν είναι αυτός ο τρόπος. Σε όλα τα γήπεδα, ζούμε το ίδιο πράγμα. Για να έχει υπόσταση αυτό που λες και για να μην σου απαντήσει ότι συμβαίνει παντού… Να μην είμαστε υποκριτές. Να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Είναι κάλεσμα αυτό. Να ξεχωρίσουμε τι επιτρέπεται, ποιο είναι το όριο για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι, αλλά και τι κάνουμε για να μην φτάσουμε σε αυτό το όριο. Μίλησα για τον χαρακτήρα του Ουάρντα, κατανοώ την αντίδραση του. Όμως κατηγορείται συνεχώς για το ίδιο πράγμα, άρα κάτι κάνει λάθος. Η ιστορία άρχισε από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ουάρντα. Δεν ήταν επιλογή μας να πούμε το όνομα του. Από πλευράς Ανόρθωσης δημιουργήθηκε αυτό το θέμα. Τι θα γίνει με τον Κβιλιτάια στο επόμενο παιχνίδι; Να μην κάνουμε πράγματα που κατηγορούμε. Μπορούμε να βγάλουμε στην δημοσιότητα μετά το 1-1. Αλλά δεν θα το κάνουμε.

Για το αν ήταν ανάγκη ο Κβιλιτάια να πανηγυρίσει μπροστά στον κόσμο της Ανόρθωσης: «Συμφωνώ αλλά να μην εξισώνουμε τα πάντα. Είδατε τι έγινε μετά τον τελικό Τσέλσι-Λίβερπουλ; Σκόραραν και έκαναν «σιωπή» στους αντιπάλους. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο είναι το όριο του επιτρεπτού; Να βρίζω μια ομάδα ή να πανηγυρίζω λανθασμένα ναι μπροστά από αντίπαλη κερκίδα; Ο Κβιλιτάια έπαιξε στην Ανόρθωση, πρόσφερε και πήρα από την Ανόρθωση. Στο πρώτο παιχνίδι εναντίον της Ανόρθωσης που σκόραρε, δεν πανηγύρισε. Θυμόταν ότι έπαιξε απέναντι σε αυτή την ομάδα. Για πιο λόγο συζητάμε για τον Κβιλιτάια; Μήπως δεν ειπώθηκαν κάποια πράγματα για να δημιουργηθεί αυτό το ζήτημα; Να μην είμαστε υποκριτές. Να μην δημιουργούμε εντάσεις. Θα υπάρχει ένταση στα πλαίσια του επιτρεπτού».

Για το αν θα κληθεί ο ΑΠΟΕΛ σε συνάντηση: «Χθες οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν; Μίλησαν; Υπάρχει πρόβλημα για να μην συναντηθούν; Τα είπαν χθες. Οι φωτογραφίες είναι εκεί. Για ποιο λόγο αναγάγουμε αυτό το θέμα; Δεν μπορώ να το καταλάβω».