6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H AEΛ ανέβασε ψυχολογία και έβαλε σε σκέψεις τον Ολυμπιακό

H AEΛ ανέβασε ψυχολογία και έβαλε σε σκέψεις τον Ολυμπιακό

By on 11 Μαρτίου, 2022 0 4440 Views

Σε ένα παιχνίδι αρκετά μέτριο, η ΑΕΛ κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό με 1-0 στο ΓΣΠ, με ένα γκολ που πέτυχε ο Αντρέ Τεσέιρα με πέναλτι στο 65ο  λεπτό και πάει με καλή ψυχολογία στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με την Ομόνοια. Οι «μαυπράσινοι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μουχτάρη στο 85ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός πλέον περιμένει τον αγώνα ΠΑΕΕΚ-Εθνικού για να δεί πόσο σοβαρά πρέπει να ανησυχήσει αφού οι νέες απώλειες και η εικόνα της ομάδας δεν δίνουν σιγουριά για παραμονή,

Α’ ημίχρονο

Χωρίς αξιόλογες φάσεις, αλλά με δυνατά μαρκαρίσματα εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο.
Η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα, είχε την μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου, αλλά μέχρι εκεί. Η ομάδα της Λεμεσού προσπάθησε με μακρινά σουτ των Παπαφώτη και Έουλερ να απειλήσει τον Μολ, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μην ανησυχεί ιδιαίτερα.Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν πίσω από την μπάλα και περίμεναν κάποιο λάθος ώστε να βγουν στην κόντρα κάτι που δεν επέτρεψαν οι αντίστοιχοι της ΑΕΛ.

Β’ ημίχρονο

Πανομοιότυπη ήταν η εικόνα στα πρώτα στάδια της επανάληψης, με τον Έουλερ να δοκιμάζει το πόδι του και να βρίσκει τον Μολ σε ετοιμότητα. Μέχρι το 61’ όταν μετά από προσπάθεια του Μαρόσα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μανρίκε και με παρέμβαση του VAR, ο Θεουλή έδωσε πέναλτι.

Ο Τεσέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στη μια πλευρά και τον Μολ στην αντίθετη. Η ΑΕΛ απέκτησε προβάδισμα στο 65’ και έβαλε επιπλέον πίεση στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Πολυκάρπου ανέβασαν τις γραμμές πιο ψηλά, κρατούσαν περισσότερο την μπάλα και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για το γκολ, χωρίς να καταφέρουν κάτι επί της ουσίας.

Στο 84’ το έργο των μαυροπρασίνων έγινε ακόμα πιο δύσκολο, όταν ο Μουχτάρης σε μια αψυχολόγητη ενέργεια έκανε δυνατό φάουλ στον Φραντζή και δέχθηκε την απευθείας κόκκινη.

Η τελευταία και καλύτερη φάση ήταν στις καθυστερήσεις, όταν στο 96′ ο Τσέποβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όμως, το σουτ του πέρασε έξω.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Μολ, Μποβέδα, Μουκτάρης, Κα (Μανιάς 56′), Γουίλσον, Μανρίκε, Πεχλιβάνης (Ευτυχίδης 56′), Κονφέ, Ντιαγνέ, Γουακασό (Μακρής 74′), Χαραλάμπους (Κυριάκου 82′)

Στον πάγκο: Κόβατς, Τσούπιτς, Γκουστάβο, Μακρής, Χριστοδούλου, Ευτυχίδης, Πηλαβάς, Νάνι, Κυριάκου, Μανιάς, Τιάγκο

ΑΕΛ: Μέγερι, Τεϊσέιρα, Νταβόρ, Σάντος, Έουλερ (Τόρες 66′), Ριέρα (Μαρόσα 46′), Ανδρέου (Μπαλντέ 46′), Παπαφώτης (Φραντζής 74′), Μαζάν, Μιλιντσεάνου (Τσέποβιτς 66′), Ριστέφσκι

Στον πάγκο: Κεραυνός, Εβόρα, Φραντζής, Ντάφερφελντ, Τσέποβιτς, Τόρες, Αντωνίου, Σωτηρίου, Μαϊντεβατς, Μπαλντέ, Μαρόσα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαλντέ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μουκτάρης
ΣΚΟΡΕΡ: Τεϊσέιρα (65′, πέν.)
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης