28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απόδραση από την Αρένα στο 96 ΄με Καρώ και το ΑΠΟΕΛ φουλ για τίτλο

Απόδραση από την Αρένα στο 96 ΄με Καρώ και το ΑΠΟΕΛ φουλ για τίτλο

By on 13 Μαρτίου, 2022 0 2257 Views

Με buzzer beater του Ανδρέα Καρώ στο 90+6′ του ντέρμπι, το ΑΠΟΕΛ πήρε τεράστιο διπλό στην “Αρένα” επί της ΑΕΚ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 43′ με τον Φάραζ, οι γαλαζοκίτρινοι ισοφάρισαν στο 62′ με τον Σαμπάλα, ενώ στο τέλος, η ΑΕΚ παίζοτνας με παίκτη περισσότερο λόγω αποβολής του Μαγκλίτσα (88′), πίεσε κι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για τη νίκη, την οποία πήρε ο ΑΠΟΕΛ με κεφαλιά του Καρώ στην εκπνοή!

Mε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ ο ΑΠΟΕΛ ξεπέρασε την ΑΕΚ κι ανέβηκε δεύτερος με 43 βαθμούς, μειώνοντας στο -4 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα ο οποίος φιλοξενεί την Ανόρθωση.

Οι κιτρινοπράσινοι υποχώρησαν στην τρίτη θέση, διατηρήθηκαν στο -5 και κινδυνεύουν είτε να πέσουν τέταρτοι, είτε να δουν τη διαφορά τους από την κορυφή να διευρύνεται.Για άλλη μια φορά μετά από μια μεγάλη νίκη δεν μπορεσε να δώσει συνέχεια σε άλλο ένα ντέρμπι που θα την κρατούσε κοντά στην κορυφή από την δεύτερη θέση

Α’ ημίχρονο
Με διάθεση να επιτεθεί, κυρίως από τον άξονα μπήκε στο γήπεδο η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε από τα πόδια των παικτών του ΑΠΟΕΛ. Στο 3’ μετά από αντεπίθεση ο Κβιλιτάια έφυγε στο ανοιχτό γήπεδο από λίγο πλάγια, ωστόσο το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Οι κιτρινοπράσινοι συνέχισαν να έχουν την μπάλα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ, χωρίς αποτέλεσμα. Με την πάροδο του χρόνου το ΑΠΟΕΛ κέρδιζε μέτρα, έκλεισε τους διαδρόμους και έβαλε φρένο στο ρυθμό του αντιπάλου.

Στο 20’ μετά από κόρνερ η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τρισκόφσκι να χάνει την ευκαιρία. Σε ένα δεκάλεπτο χωρίς τίποτα το αξιόλογο ήρθε η υπόδειξη πέναλτι του Βασίλη Δημητρίου σε χέρι του Γκονζάλεθ για να ξυπνήσει το γήπεδο. Ωστόσο ο Κύπριος διαιτητής κλήθηκε να επαναξιολογήσει τη φάση στο VAR και εν τέλει ακύρωσε την αρχική του απόφαση.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το μηδέν, ήρθε η φάση του 43’ για να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Εγγλέζου σέντραρε από τα αριστερά και ο Φαράς με κοντινή δυνατή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Β’ ημίχρονο
Με δυο αλλαγές, η μια υποχρεωτική λόγω προβλήματος του Σκουφέτ, μπήκε στην επανάληψη το ΑΠΟΕΛ. Η είσοδος του Μάγκλιτσα ήταν ξεκάθαρο τι ήθελε ο Αυγουστή. Να πιέσει για να σκοράρει.

Εν τούτοις οι πρώτες καλές ευκαιρίες ήρθαν από τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Πρώτα ο Νταρμπισάιαρ και ακολούθως ο Τρισκόφσκι απείλησαν τον Μιχαήλ. Η πρώτη φάση πέρασε πάνω από τα δοκάρια, όμως, η επόμενη στο 60ο λεπτό, δοκίμασε τις ικανότητες του Κύπριου τερματοφύλακα και έδιωξε εντυπωσιακά το εξ επαφής σουτ του Σκοπιανού.

Η μπάλα πήγε κόρνερ και στην εκτέλεση του το ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε. Η μπάλα έφτασε στη μεσαία γραμμή και ο Εγγλέζου χωρίς πίεση έκανε τραγικό λάθος και γλίστρησε, ο Σαμπάλα έκλεψε και κουβάλησε την μπάλα στην περιοχή του Λεάλ, τον οποίο πέρασε σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1.

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στο 62’ έδωσαν ώθηση στο ΑΠΟΕΛ, το οποίο ήταν καλύτερο στα επόμενα δέκα περίπου λεπτά, με τον Οκριασβίλι να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά και τον Λεάλ να αποκρούει σε κόρνερ. Ωστόσο η επόμενη ευκαιρία, της ΑΕΚ ήταν μεγάλη. Ο Φαράς στο 74’ έκανε το διαγώνιο δυνατό σουτ και ο Μιχαήλ έδιωξε δύσκολα .

Στα εναπομείναντα λεπτά οι δυο ομάδες έψαξαν το τέρμα το οποίο θα ήταν το νικητήριο, χωρίς να δημιουργήσουν κινδύνους. Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν με απλά λόγια.

Τα αξιοσημειώτο στα τελευταία στάδια του ντέρμπι ήταν τρία. Η αψυχολόγητη ενέργεια του Μάγκλιτσα στη μεσαία γραμμή, όπου αποβλήθηκε απευθείας λόγω του σκληρού φάουλ στον Μάμα και οι δυο ευκαιρίες της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις. Ο Μιχαήλ φώναξε “παρών” στα σουτ των Τρισκόφσκι και Ακοράν και κράτησε το 1-1.

Βασικά άνοιξε το δρόμο για το τεράστιο διπλό. Στην τελευταία φάση του ντέρμπι το ΑΠΟΕΛ κερδισε φάουλ και ο Ανδρέας Καρώ με καρφωτή κεφαλιά έφερε τούμπα το ματς και χάρισε το τεράστιο διπλό στην ομάδα του.

Oι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Λεάλ, Γκονζάλεθ, Μιλίσεβιτς, Εγγλέζου, Ροσάλες, Λέδες, Άλτμαν (Ακοράν 59′), Εσπινόσα (Μάμας 82′), Φαράζ (Παναντέρο 82′), Τρισκόφσκι, Ντάρμπισαϊρ (Ρόμο 59′)

Στον πάγκο: Τούμπας, Τάντι, Ακοράν, Αναστασίου, Λαμπόικο, Ναούμ, Χριστοφόρου, Μάμας, Μαρτής, Παναντέρο, Ολατούντζι, Ρομό.

ΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ (Μιχαήλ 46′), Καρώ, Σάβιτς, Ζαμπάλα, Πέδρο, Σόουζα, Σατσιάς, Οκριασβίλι (Εφραίμ 82′), Θεοδώρου (Μάγκλιτσα 46′), Νατέλ, Κβιλιτάια

Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλιγγίρης, Εφραίμ, Μάγκλιτσα, Έσελινγκ, Γαβριήλ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουίλερ, Ντανίλο

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Ortiz Arias Miguel Angel
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης