2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δεν το χωνεύουν στην Ανόρθωση αλλά συνεχίζουν…Επιστρέφουν Αρτυματάς-Βερχόβετς,αναμονή για Κορέια -Ιωάννου

Δεν το χωνεύουν στην Ανόρθωση αλλά συνεχίζουν…Επιστρέφουν Αρτυματάς-Βερχόβετς,αναμονή για Κορέια -Ιωάννου

By on 14 Μαρτίου, 2022 0 1746 Views

Μια ισοπαλία με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα στο Τσίρειο υπό κανονικές συνθήκες δεν πρέπει να στενοχωρεί…’Όμως με τον τρόπο που ήρθε και η δέυτερη ισοπαλία στο Τσίρειο με χαμένα πέναλτι και κραυγαλέες ευκαιρίες δεν χωνεύεται με τίποτε απο τον Κετσπάγια,τους παίκτες και τον κόσμο της ομάδας. Τέσσερις χαμένοι βαθμοί σε δύο αγώνες με τον Απόλλωνα κράτησαν την Ανόρθωση 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή ενώ έστω και τους δύο να έπαιρνε θα ήταν πολύ πιο κοντά και θα είχε πολλές ελπίδες για τον τίτλο. Έδειξε για άλλη για άλλη μια φορά η ΑΝόρθωση όμως ότι έχει μέατλλο και ομάδ αικανή για όλα κια δεν πρέπει να αφήσει την απογοήτευση να την επηρεάσει γιατί υπάρχει δρόμος ακόμα και ελπίδες για την δέυτερη θέση ενώ έχει και αποστολή στο κύπελλο.Το ότι δεν αξιοποίησε το πέναλτι και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία αλλά και το γκολ του Απόλλωνα μετά από αδυναμία της άμυνας και δει του Αραγιούρι να διώξει ήταν αιτία για παογοήτευση αλλά υπήρχαν και πάλι τα θετικά στοιχεία της αντίδρασης. Γιατί χάθηκε το πέναλτι,ήρθε το 1-1 αμέσως και η Ανόρθωση δεν στάμάτησε.Άντέδρασε και είχε την ευκαιρία για το δεύτερο γκολ ενώ δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα να φτιάξει άλλες ευκαιρίες για γκολ. Θέμα συζήτησης στις τάξεις της Ανόρθωσης είναι μεν τα χαμένα πέναλτι αλλά και το γεγονός ότι δύο πέναλτι με τον Απόλλωνα δόθηκαν από ξένο VAR αφού οι διαιτητές(Β.Δημηξτρίου,Μ.Χριστοφόρου) δεν τα έδωσαν αρχικά,ενώ στον αγώνα πρρωταθλήματος με το ΑΠΟΕΛ ο διαιτητής (Μ.Χριστοφόρου)σφύριξε πάναλτι για χέρι αρχικά σε βάρος της Ανόρθωσης και το ακύρωσεο ξένος VAR. Επίσης ο Γ,Νικολάου αγνόησε την πρόκληση του Κβιλιτάια μπροστά στην κερκίδα της Ανόρθωσης και χθές ο Ουάρντα σωστά κιτρινίστηκε γιατί υπέδειξε με το δάκτυλο στην μύτη στον κ.Τσόρνιγκερ να σιωπήσει γιατί διαμαρτύρετο στον έλεγχο του VAR όταν τελικά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

H χθεσινή βαθμολογική απώλεια της Ανόρθωσης στο Τσίρειο Στάδιο με τον Απόλλωνα… πλήγωσε την «Μεγάλη Κυρία», καθώς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πλησιάσει την κορυφή αλλά και για να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος αλλά από σήμερα στρέφει την προσοχή της στον αγώνα με την Πάφο όπου θα δώσει μάχη για την επσιτροφή στις νίκες πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος όπου θα πάρει ανάσες για τις μάχες με το ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο 2 και 6 Απριλίου στο Α.Παπαδόπουλος.

Ο εκπρόσωπος τύπου της προσφυγική ομάδας, Δημήτρης Χριστοφόρου αναφερόμενος στην χθεσινή ισοπαλία τόνισε πως είναι σαν ήττα, τονίζοντας ότι είναι λες και ένα αόρατο χέρι προστατεύει τους Λεμεσιανούς όταν παίζουν μεταξύ τους…Οι δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ ΦΜ:

Για την ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα: «Έχει πολύ καιρό να κερδίσουμε τον Απόλλωνα και στα παιχνίδια που δεν κερδίσαμε, έχουν γίνει όλα τα απίθανα για να μην κερδίσουμε. Η κατάληξη είναι η ίδια, νιώθουμε πως η ισοπαλία είναι σαν ήττα, όπως το νιώθαμε και πριν από δύο εβδομάδες. Πρέπει να είμαστε σκληροί με τους εαυτούς μας, πρωτάθλημα παίρνεις με νίκες και αυτές λείπουν τώρα. Είναι λες και υπάρχει ένα αόρατο χέρι που προστατεύει τον Απόλλωνα όταν παίζουμε μεταξύ μας. Όλοι σαν ομάδα, πρέπει να δούμε τι μας εμποδίζει να παίρνουμε μεγάλες νίκες και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί…».

Για την συνέχεια και τον αγώνα με την Πάφος FC: «Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να πάμε στην Πάφο να κερδίζουμε. Δεν έχει νόημα να ειπωθεί κάτι άλλο. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποτελεσματικοί για να κερδίσουμε στην Πάφο. Κάναμε λάθη που μας φέρνουν αυτό το σημείο. Όσο δεν κερδίζουμε εμείς, δεν υπάρχει νόημα να ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι. Κερδίζουμε και χάνουμε σαν ομάδα. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανένα, όμως αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα».

Για το αγωνιστικό: «Ο Ιωάννου δεν ένιωθε καλά, γι΄ αυτό βγήκε ως αλλαγή. Και του Κορέια ήταν αναγκαστική. Είναι αμφίβολοι και οι δύο, θα τους εξετάσει το ιατρικό μας επιτελείο και θα ενημερώσουμε. Επιστρέφουν οι Αρτυματάς, Βερχόβετς και Ρουσιάς».

Για την τροποποίηση της κάρτας φιλάθλου: «Το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει η Πολιτεία. Έχουμε ακούσει πως επίκεινται αλλαγές στο εν λόγω θέμα. Δεν έχουμε καμιά αντίθεση στην τροποποίηση του νόμου για την καταστολή της βίας, όπως και να διασκεδάζονται οι εντυπώσεις αυτών που απέχουν. Η Ανόρθωση έχει τις θέσεις της και θα τις πει, εάν ερωτηθεί».

Για τον προγραμματισμό: «Δεν είναι σε παύση ο προγραμματισμός, γίνονται ενέργειες και κινήσεις, όμως μας απασχολεί μόνο ο αγώνας με την Πάφο. Καλούμε τον κόσμο να είναι μαζί μας και όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους»