28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τώρα όλοι ξέρουν ότι το ΑΠΟΕΛ είναι κοντά στον τίτλο. Το DNA αυτής της ομάδας κάνει την διαφορά

Τώρα όλοι ξέρουν ότι το ΑΠΟΕΛ είναι κοντά στον τίτλο. Το DNA αυτής της ομάδας κάνει την διαφορά

By on 14 Μαρτίου, 2022 0 2001 Views

Μια τεράστια νίκη πέτυχε στην ΑΡΕΝΑ το ΑΠΟΕΛ το οποίο για άλλη μια φορά απέδειξε πως έχει στην φιλοσοφία του να μην τα παρατά ποτέ. Με γκολ στο 96΄κατάφερε να φύγει από μια δύσκολη έδρα και να ολοκληρώσει μια σπουδαία ανατροπή με πολλές προεκτάσεις.

Οι γαλαζοκίτρινοι με την νίκη τους κατάφεραν να περάσουν στην 2η και… προνομιούχα θέση. Ας μην ξεχνάμε πως με ήττα θα έμεναν πολύ πίσω από την ΑΕΚ και το ότι γύρισαν το παιχνίδι δείχνει ψυχική δύναμη. Δείχνει επίσης την διαφορά του DNA που έχει σαν ομάδα πρωταθλητισμού από τις υπόλοιπες  που δείχνουν σοβαρά συμπτώματα υψοφοβίας… Ομάδα που ήταν  στο -12 και πάλευε να μπει στην εξάδα τώρα είναι στο -5 ,δεύτερη και μπορεί να λέει ότι έχει το πρωτάθλημα στα πόδια της αφού θα αντιμετωπίσει δύο φορές τον πρωτοπόρο που ξέχασε εδώ και βδομάδες τη νίκη. Η ΑΕΚ σε κρίσιμα σημεία του πρωταθλήματος υποχωρεί ενώ η Ανόρθωση σε δύο παιχνίδια όπου μπορούσε να κερδίσει και να είναι μαζί με το ΑΠΟΕΛ μια ανάσα από την κορυφή ,έχασε πέναλτι και έμεινε μακριά.

Το ΑΠΟΕΛ όμως είναι ομάδα που δεν σταματά να πιστεύει και να παλεύει και πλέον όλοι νιώθουν ότι μπήκε δυνατά και αποφασιστικά στην μάχη για κατάκτηση του τίτλου με όπλο το DNA της ομάδας αλλά και το πλούσιο έμψυχο υλικό που έχει σε ποσότητα και ποιότητα ώστε καλύπτονται επάξια οι απουσίες που δεν είναι λίγες.

Εξάλλου, παρόλο που είχαν ένα σημαντικό ντέρμπι μεσοβδόμαδα, κατάφεραν να αντέξουν και να φύγουν με νίκη στο 96΄. Αυτό λέει πολλά για την νοοτροπία της ομάδας. Ας μην ξεχνάμε μάλιστα τις σημαντικές απουσίες όπως του Σαρφό, του Ντε Βινσέντι, του Νταουσβίλι, του Ντογκαλά και του Βινίσιους, τις οποίες το ΑΠΟΕΛ ξεπέρασε με επιτυχία.

Πλέον οι γαλαζοκίτρινοι έχουν την ευκαιρία απέναντι στον Απόλλωνα με νίκη να πάνε στο -2 και να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου. Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι που ενδεχομένως να καθορίσει την συνέχεια και είναι πολύ μεγάλης σημασίας το ότι θα πάνε φρέσκοι σε αυτό και με ορισμένες επιστροφές.

Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι στην ΑΡΕΝΑ, το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο στο δεύτερο μέρος και είχε τον Οκριασβίλι σε μεγάλη μέρα ενώ ο Μάγκλιτσα έβαλε πίεση (μέχρι την αποβολή του) και έδωσε στοιχεία που είχε ανάγκη η ομάδα. Αλλαγμένος στην επανάληψη παρουσιάστηκε και ο Σόουζα κάτι που βοήθησε σημαντικά στο να αλλάξει εικόνα η ομάδα και να έρθει η ανατροπή.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον Νεόφυτο Μιχαήλ ο οποίος στο Β΄μέρος αντικατέστησε τον Σκουφέτ και έκανε 3 τρομερές αποκρούσεις, βάζοντας το δικό του… μεγάλο λιθαράκι για να έρθει αυτή η σπουδαία νίκη.