3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Eλαφρύ προβάδισμα στην Ομόνοια με το 1-1 αλλά όλα ανοικτά στη ρεβάνς

Eλαφρύ προβάδισμα στην Ομόνοια με το 1-1 αλλά όλα ανοικτά στη ρεβάνς

By on 16 Μαρτίου, 2022 0 1082 Views

Με δυο πανέμορφα γκολ, ένα για κάθε ομάδα, στιγματίστηκε ο πρώτος αγώνας της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου, ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ομόνοια. Οι δυο ομάδες συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που δίνει ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στους πράσινους λόγω του εκτός έδρας τέρματος.

Όλα τα λεφτά στην επανάληψη, με τις ομάδες να… αποζημειώνουν το φίλαθλο κοινό με γκολ και καλό ποδόσφαιρο μετά το κακό πρώτο ημίχρονο. Ο Σάντος με ωραίο σόλο έβαλε την ΑΕΛ μπροστά στο σκορ, με αντεπίθεση για σεμινάριο και τελικό αποδέκτη τον Παπουλή, ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα η Ομόνοια.

Την Τετάρτη, 13 Απριλίου, στο ΓΣΠ θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός.

Α’ ημίχρονο
Παιχνίδι τακτικής και αλληλοεξόντωσης ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες πιστές στο πλάνο τους και χωρίς καμία διάθεση για ρίσκα, είχαν κλειστούς όλους τους διαδρόμους προς τους Ουζόχο και Μέγερι, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες, ακόμα και οι προϋποθέσεις να ήταν ελάχιστες.

Οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας πατούσαν καλύτερα, ήταν ελαφρώς πιο απειλητικοί, αν και η μπάλα ήταν λίγο περισσότερο στην πλευρά της ΑΕΛ, με ελάχιστη διαφορά στο ποσοστό κατοχής (52-48%).

Λίγα σουτ πέρασαν ανεκμετάλλευτα, με το μοναδικό εντός εστίας να καταγράφεται στο 34’ από τον Παπουλή, με την μπάλα να κοντράρει να μειώνει ταχύτητα και να καταλήγει στα χέρια του Μέγερι.

Β’ ημίχρονο
Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα στην επανάληψη. Και γι’ αυτό η ευθύνη βαραίνει τον Σάντος, ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια και σουτ έβαλε από αρκετά νωρίς την ΑΕΛ μπροστά στο σκορ. Ο δεξιός αμυντικός των γηπεδούχων στο 52ο λεπτό πήρε την μπάλα από το ύψος της περιοχής πέρασε από Μπασιρού και Χούμποτσαν, έκανε το διαγώνιο σουτ και έγραψε το 1-0.

Το τέρμα της ΑΕΛ δεν επηρέασε την Ομόνοια, η οποια αμέσως έψαξε την ισοφάριση. Οι πράσινοι δεν άργησαν να φέρουν το ματς στα ίσα, αφού στην επόμενη καλή τους επίσκεψη στην εστία του Μέγερι το πέτυχαν. Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση στο 60’ η μπάλα έφτασε στον Παπουλή, ο οποίος με κοντινό πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-1 και διαφοροποιησε εκ νέου τα δεδομένα.

Το παιχνίδι συνέχισε σε καλό ρυθμό. Ήταν ισορροπημένο, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν και να ψάχνουν το δεύτερο τέρμα, το οποίο θα τους έδινε σαφές προβάδισμα για τον επαναληπτικό. Η ΑΕΛ έφτασε πιο κοντά όταν ο Τσέποβιτς στο 78’ , έστειλε με το κεφάλι την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στον πρώτο αγώνα, ο οποίο έληξε ισόπαλος 1-1 και έδωσε μικρό πλεονέκτημα στην Ομόνοια.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Μέγιερι, Σάντος, Μαζάν, Ριστέφσκι, Τεϊσέιρα, Ζτραβκόφσκι (74’Ρέινολντς), Παπαφώτης (89′ Φραντζής), Μπαλντέ (46′ Τόρες), Έουλερ (84′ Ριέρα), Μιλιτσεάνου, Μάροσα (74′ Τσέποβιτς).

Στον πάγκο: Κεραυνός, Εβόρα, Φραντζής, Ντάφερβερλντ, Ρέινολντς, Τσέποβιτς, Τόρες, Ριέρα, Ανδρέου, Αντωνίου, Σωτηρίου, Μαΐντεβατς.

Ομόνοια: Ουζόχο, Γιούστε, Μάταβζ (69′ Κακουλλής), Μποτεάκ, Παπουλής (92΄ Ζαχαρίου), Χούμποτσαν (69′ Ψάλτης), Λέζιακς, Μπασιρού, Λανγκ, Λοϊζου (81′ Λοβέρα), Χαραλάμπους.

Στον πάγκο: Παναγή, Κυριακίδης, Ψάλτης, Κίκο, Ζαχαρίου, Παναγιώτου, Λοβέρα, Κακουλλής, Ασημένος, Χρίστου, Ασάντε.

Κίτρινες: Μπαλντέ, Ρέινολντς, Μιλιτσεάνου / Λέζιακς