4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • KATAΛΑ:Ασφαλώς μπορούμε για τον τίτλο.Δεν θέλω άτομα στην ομάδα που να μην το πιστεύουν

KATAΛΑ:Ασφαλώς μπορούμε για τον τίτλο.Δεν θέλω άτομα στην ομάδα που να μην το πιστεύουν

By on 18 Μαρτίου, 2022 0 3368 Views

Πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη του προπονητή της ΑΕΚ David Catala για τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος απέναντι στον Άρη (Kυριακή, 19:00).

Αρχικά ανέφερε… “Είναι μεγάλη πρόκληση το ματς με τον Άρη. Ξέρουμε τι παιχνίδι μας περιμένει. Είναι ακόμα ένας τελικός”.

Πως επηρέασε η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ και τι χρειάζεται για να πάρει η ΑΕΚ τον τίτλο… “Σίγουρα επηρέασε. μετά που αναλύσαμε το παιχνίδι είδαμε πως κάναμε αρκετά καλά πράγματα. Είχαμε προσωπικότητα. Ήταν επώδυνο το πως χάσαμε. Πρέπει να έχουμε περισσότερο χαρακτήρα στα παιχνίδια μας, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Για να κατακτήσουμε τον τίτλο θέλουμε νίκες. Ειδικά στο παιχνίδι της Κυριακής. Να έχουμε πίστη. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές οι ομάδες.. Όποιος είναι πιο έτοιμος πνευματικά θα πάρει τον τίτλο”

Παίζετε με μια ομάδα που σας έσπασε το αήττητο πως επηρεάζει αυτό… “Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Μια από τις πιο δύσκολες ομάδες. Διαθέτει πολύ καλή άμυνα και ποιοτικούς παίκτες. Πρέπει να βγάλουμε όλα μας τα όπλα. Να είμαστε καλή στην κατοχή και να έχουμε προσωπικότητα. Πιστεύω στην ομάδα και στους παίκτες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”

Μπορεί ο αγώνας με τον Ονήσιλο να ήταν απέναντι σε ομάδα β κατηγορίας, αλλά είδαμε παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο, να αγωνίζονται και να διακρίνονται. Να περιμένουμε ότι κάποιοι θα παραμείνουν στο αρχικό σχήμα και στο ματς με τον Άρη; “Το πιο καλό νέο είναι ότι όλοι οι παίκτες δείχνουν έτοιμοι να αγωνιστούν. Το έδειξαν στο τελευταίο παιχνίδι. Θα το δούμε και θα αποφασίσω το καλύτερο για το παιχνίδι της Κυριακής. Όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι για να αγωνιστούν είτε 5 είτε 10 είτε 20 λεπτά”

Για τις απουσίες και το πως επηρεάζει η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στον Άρη… “Περιμένουμε τον Άνχελ και τον Άνταμ (Γκιούρσκο), προπονήθηκαν σήμερα κανονικά θα τους δούμε και αύριο. Ελπίζουμε να πάμε με όλους τους παίκτες στη διάθεση μας. Αλλάξανε τον προπονητή και το σύστημα. Πιέζουν πιο ψηλά πλέον. Έχουν ψηλό μπάτζετ συνεχίζουν να είναι η ίδια ομάδα, και είναι πάντα επικίνδυνοι και ακόμα καλύτεροι. Είναι πιο επιθετικοί στα τελευταία παιχνίδια”

Για τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας και τι πρέπει να κάνει για να πάρει τη νίκη… “Είχαμε καλή απόδοση όμως ήταν μεγάλη απογοήτευση που δεν πήραμε τη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος αλλά θέλω περισσότερα. Αν θέλουμε να είμαστε στην κορυφή δεν πρέπει να δεχόμαστε γκολ στα τελευταία λεπτά. Δεν πρέπει να σταματήσουμε σε κανένα σημείο σε αυτά τα πλέι-οφ. Τον Στεπίνσκι πρέπει να τον επιτηρείς από πολύ κοντά, είναι πολύ καλοί στο τρανζίσιον, είναι καλοί στην άμυνα, στις στημένες φάσεις. Είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες. Πρέπει να δώσουμε πάνω από το 100%”

Μπορεί να πάρει τον τίτλο η ΑΕΚ; Νιώθει περισσότερη πίεση από ότι όταν ήταν παίκτης; “Σίγουρα έχεις μεγαλύτερη πίεση σαν προπονητής. Δεν είσαι συγκεντρωμένος μόνο στον εαυτό σου αλλά σε 25 άτομα. Όμως το αγαπώ. Έχω την ίδια φιλοδοξία όπως είχα σαν παίκτης. Ασφαλώς μπορούμε για τον τίτλο, θα είμαστε εκεί μέχρι το τέλος. Το πιστεύουμε και πρέπει να το πιστέψουμε περισσότερο από ποτέ. Αν κάποιος είτε παίκτης, είτε προπονητής είτε φίλαθλος, δεν πιστεύει στον τίτλο δεν θέλω τέτοια άτομα στην ομάδα”.

Για το αν μίλησε στους παίκτες για το γκολ που δέχθηκαν στο τέλος με το ΑΠΟΕΛ και αν είναι σημαντικό το παιχνίδι αφού υπαάρχει και το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλων και μπορεί να εκμεταλλευτεί απώλειες τους… “Σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Είμαι άνθρωπος που αγαπώ τους παίκτες μου και τους υπερασπίζομαι. Μετά το τελευταίο παιχνίδι είπα όμως ότι δεν έπρεπε να το χάσουμε με αυτό τον τρόπο γιατί το ελέγχαμε. Πρέπει αν δέχονται και την κριτική για το ότι χάσανε το παιχνίδι. Αυτό που είναι ξεκάθαρο από μέρους μου είναι πως δεν έπρεπε να κάνουμε το λάθος και να χάσουμε. Είναι πολύ σημαντικό το ματς με τον Άρη. Αν κερδίσουμε θα είμαστε πιο κοντά είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη θέση”.

Αν είναι έτοιμος ο Άνχελ για 11άδα, ο Γκιούρτσκο αν μπορεί να πάρει λεπτά και αν ο Γκασπάρ είχε πρόβλημα και για αυτό αντικαταστάθηκε στο Κύπελλο στο ημίχρονο… “Θα περιμένουμε μέχρι αύριο για Άνχελ και Γκιούρτσκο. Όποιος και να παίξει είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή πρέπει να είναι στο 100% έτοιμος. Ο Γκασπάρ δέχθηκε στη φάση με την κόκκινη με το ΑΠΟΕΛ δέχθηκε πολύ δυνατή κλωτσιά και δεν θέλαμε να αγωνιστεί περισσότερο στο παιχνίδι Κυπέλλου και για αυτό βγήκε στο ημίχρονο”