5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Λάζαρος με γκολάρα απέτρεψε την ήττα της Ανόρθωσης στην Πάφο(2-2 σε ένα μεγάλο ματς)

Ο Λάζαρος με γκολάρα απέτρεψε την ήττα της Ανόρθωσης στην Πάφο(2-2 σε ένα μεγάλο ματς)

By on 19 Μαρτίου, 2022 0 711 Views

Δεν ανέδειξε νικητή το πρώτο χρονικά παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής για το α’ γκρουπ. Πάφος FC και Ανόρθωση μετά από μια ματσάρα εξήλθαν ισόπαλες 2-2 σε μια αναμέτρηση που  στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μάριου Αντωνιάδη που έχασε τις αισθήσεις του και έφυγε με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο αλλά πλέον δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Η Πάφος FC πολύ νωρίς στο παιχνίδι κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ντάγκλας Αουρέλιο στο 7ο λεπτό.

Στο 48’ ένα χτύπημα στο κεφάλι σώριασε στο έδαφος τον Αντωνιάδη που έχασε τις αισθήσεις του και όλοι «πάγωσαν» στο «Στέλιος Κυριακίδης». Ο διεθνής Κύπριος αμυντικός αποχώρησε με ασθενοφόρο για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Λίγα λεπτά αργότερα ένα λάθος του Ρούτκο ο οποίος ανέτρεψε τον Αμπαρζουμιάν, έστησε την Ανόρθωση στην άσπρη βούλα. Ο Αρμένιος κέρδισε το πέναλτι στο 55ο λεπτό και στο 57ο ο Χριστοφή το μετέτρεψε σε γκολ για να κάνει το 1-1.

Το γκολ που έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Πάφος FC ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Ανόρθωσης δεν μπόρεσαν να διώξουν οι αμυντικοί, ο Χέτσαντ πάτησε στον Ζάιρο ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού κόντραρε και σε πόδι αμυντικού.

Τον τελευταίο λόγο τον είχε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος με μια γκολάρα στο 90+7’ από ασιστ του Αμπουρτζαμιάν διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ο Λάζαρος μπήκε στο 88΄καιμ έπαιξε συνολικά 12΄.Αν έμπαινε πιο νωρίς ίσως να βοηθούσε περισσότερο στην επίθεση ωστόσο με το έξοχο γκολ σε φάση που ο ίδιος ξεκίνησε έδειξε την κλάση του.

Με την ισοπαλία αυτή και μόλις 7 αγώνες να απομένουν, τα όνειρα της Ανόρθωσης για επιστροφή στη μάχη του τίτλου όλο και λιγοστεύουν ενώ η Πάφος έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πέμπτη θέση.

Το παιγνίδι

Η Πάφος ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερο το παιγνίδι και μόλις στο πρώτο λεπτό είχε την πρώτη της τελική, με τον Αουρέλιο σε φάση διαρκείας στην περιοχή της Ανόρθωσης να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα να πηγαίνει απευθείας στον Λόρια.

Η Ανόρθωση δεν μπορούσε να δημιουργήσει παιγνίδι με την Πάφο όποτε είχε τη μπάλα στα πόδια της, να φεύγει γρήγορα μπροστά.

Στο 7’ μάλιστα ο Αουρέλιο έκανε αυτό που δεν έκανε στο πρώτο λεπτό, καθώς μετά από γρήγορη αντεπίθεση της Πάφου, από παρόμοιο σημείο έκανε ένα εξαιρετικό σουτ, κερδίζοντας τον Λόρια και ανοίγοντας το σκορ για την Πάφο.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο γήπεδο με την Ανόρθωση να δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο 16’ και πάλι ο Αουρέλιο δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με την Ανόρθωση να έχει την πρώτη της ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα αλλά το σουτ του Χουσμπάουερ πέρασε έξω.

Η Ανόρθωση σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή της αλλά ήταν η Πάφος που στο 25’ είχε απίστευτη ευκαιρία για το 2-0. Τεράστια φάση για την Πάφο. Ήταν το λάθος από τον Κορρέα ο οποίος δεν βρήκε τη μπάλα, ο Κοβάσεβιτς έφυγε μόνοςς του, έκαμνε το πλασέ αλλά ο Αμπαρτζουμιάν απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης και πάλι ο Κοβάσεβιτς με πλασαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα έξω.

Ο Κοβάσεβιτς στο 34΄ μπήκε στην περιοχή της Ανόρθωσης αλλά από πλάγια το σουτ που επιχείρησε πέρασε έξω ενώ στην επόμενη φάση, επιχείρησε σουτ ο Ουάρντα έξω από την περιοχή με τη μπάλα να πηγαίνει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ρούτκο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Μάριου Αντωνιάδη. Ο Κύπριος αμυντικός γλύστρησε και ο επερχόμενος Ζαίρο τον χτύπησε στο κεφάλι. Ο Αντωνιάδης έχασε τις αισθήσεις του αρχικά και αμέσως μπήκε ασθενοφόρο στο γήπεδο. Ευτυχώς ο Κύπριος άσος βρήκε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.Την θέση του πήρε ο Αραγιούρι

Μάλιστα στο 56’ και αμέσως με την επανέναρξη του αγώνα, η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Αμπαρτζουμιάν από τον Ρούτκο ο οποίος αρχικά έχασε τη μπάλα από τα χέρια του.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δημήτρης Χριστοφή ο οποίος ήταν εύστοχος και ισοφάρισε σε 1-1 το παιγνίδι!

Η Ανόρθωση είχε την ψυχολογία μαζί της μετά το τέρμα που πέτυχε και είχε τον έλεγχο του αγώνα, και μάλιστα στο 66’ μπορούσε για την ανατροπή αλλά η κεφαλιά του Χριστοφή από εξαιρετικό σημείο πέρασε έξω.

Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα της Αμμοχώστου συνέχιζε να βάζει πίεση στην Πάφο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες εκείνες για ένα δεύτερο τέρμα. Mια κεφαλιά του Χριστοφή από καλή θέση ήταν άστοχη ένώ ο Χρυσσοστόμου έχασε το κοντρόλ από θέση βολής και χάθηκε καλή ευκαιρία. Η είσοδος των Χριστοφή και Χρυσσοστόμου αντί των Πόποβιτς και Ντέλετιτς που ήταν θεατές στο Α΄ημίχρονο βοήθησαν όπως και ο Λάζαρος.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερο παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν να φύγουν μπροστά με αντεπιθέσεις αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό από τους Παφίτες.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα όμως η Πάφος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και αφού στο 91’ προειδοποίησε ο Ζάιρο με σουτ έξω από την περιοχή, ο ίδιος παίκτης μετά από φάση διαρκείας στην άμυνα της Ανόρθωσης με δυνατό σουτ έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους!

Όμως η Ανόρθωση δεν τα παράτησε και στο 97’ σε γρήγορη αντεπίθεση, ο Αμπαρτζουμιάν με εκπληκτική σέντρα βρήκε τον Λάζαρο με τον Ελλαδίτη να κάνει το απευθείας πλασέ και να ισοφαρίζει σε 2-2!

Στα λεπτά που έμειναν δεν είχαμε κάτι από τις δύο ομάδες με το τελικό αποτέλεσμα να βρίσκει ισόπαλες Πάφο και Ανόρθωση στο 2-2.

ΠΑΦΟΣ FC (Ντ.Μίλανιτς):  Ρούτκο, Κβίντα, Κοβάσεβιτς (80′ Χέσταντ), Ζάιρο, Ντάγκλας Αουρέλιο (80′ Φουρ), Ζοάο Αουρέλιο, Αλ Γκαντιουί (68′ Βαλακάρι), Ταλίς, Πάνιτς, Ντράγκομιρ, Μπάιριτς

Στον πάγκο: Πέτρου Άντος, Παλάσιος, Αμπντουσαλάμοφ,  Φυλακτού, Μιχαήλ,  Παγιτς, Γιοβάνοβιτς

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Αντωνιάδης (53′ Αραγιούρι), Αρτυματάς, Κορέια, Πόποβιτς (46′ Χρυσοστόμου), Αμπαρτζουμιάν, Χουσμπάουερ, Κορρέα, Ντέλετιτς (46′ Χριστοφή), Ουάρντα, Νοβότνι (88′ Χριστοδουλόπουλος)

Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Βερχόβετς, Ρουσιάς, , Αβραάμ, Καλτσάς, Ρισβάνης, Εσκοβάλ, Χριστοφή, Χρυσοστόμου

ΣΚΟΡΕΡ: 7′ Ντάγκλας Αουρέλιο, 90+1 Ζάιρο/57′ Χριστοφή (π.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλ Γκαντιουί, Κοβάσεβιτς, Ζοάο Αουρέλιο/Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.500

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Melero Lopez Mario

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος

Παρατηρητής:  Τσαγγάρης Μάριος