6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Super League : Σημαντική «στροφή» για τη μάχη της 3ης θέσης και την Ευρώπη

Super League : Σημαντική «στροφή» για τη μάχη της 3ης θέσης και την Ευρώπη

By on 20 Μαρτίου, 2022 0 603 Views

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική των play offs και ο Άρης τον Παναθηναϊκό με την Ένωση, τους «κίτρινους» και τους «πράσινους» να μάχονται για την ευρωπαϊκή έξοδο. ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός το άλλο παιχνίδι της ημέρας.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η 2η αγωνιστική των play offs στη μάχη της διεκδίκησης της 3ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. ΑΕΚ, Άρης και Παναθηναϊκός είναι οι τρεις ομάδες που στοχεύουν στο ευρωπαϊκό εισιτήριο και η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη καθώς την ώρα που η ΑΕΚ θα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ο Άρης θα κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενείται στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ στο ματς που ανοίγει το κυριακάτικο πρόγραμμα.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

Η αρχή, λοιπόν, γίνεται στους Ζωσιμάδες στις 15:30 με τον ΠΑΣ Γιάννινα να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Ηπείρου που είναι στην 6η θέση ηττήθηκε δύσκολα στο τέλος από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην πρεμιέρα, με τους ερυθρόλευκους να πηγαίνουν στην πόλη των Ιωαννίνων θέλοντας να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς την εξασφάλιση του τίτλου, έχοντας διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας 12 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ χάρη στη νίκη με 2-1 επί του Άρη.

Δύο απουσίες έχει ο Ηρακλής Μεταξάς στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς δεν υπολογίζει στους Λώλη και Πίρσμαν. Εκτός φυσικά παραμένει ο Κόντε, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες από την πολύμηνη απουσία του. Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Μεταξάς είναι οι: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Καραγιάννης, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, Οικονομόπουλος, Κάργας, Καραχάλιος, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Σιόντης, Λιάσος, Γκαρντάβσκι, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα, Μίνα και Περέα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε στην αποστολή του Ολυμπιακού αυτή τη φορά τον Ονιεκούρου. Εκτός τέθηκαν οι Φορτούνης, Λόπες, Κούντε, Μασούρας και Βρουσάι και ενώ ο Μαρτίνς πήρε τον Ανδρούτσο που είχε ανακοινωθεί στην αποστολή της Β’ ομάδας αλλά δεν έπαιξε. Οι εκλεκτοί είναι οι Βατσλίκ, Κρίστινσον, Παπαδούδης, Λαλά, Ανδρούτσος, Ο. Μπα, Σισέ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κίτσος, Κανέ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Ροντρίγκες, Ονιεκούρου, Φαντιγκά, Τικίνιο και Ελ Αραμπί.

Άρης – Παναθηναϊκός

Στις 19:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς για την 3η θέση, με τους «κίτρινους» αυτή τη στιγμή με 45 βαθμούς στην 4η θέση, δύο πίσω από την ΑΕΚ, και τους «πράσινους» στην 5η θέση με 43 πόντους. Ο Άρης ηττήθηκε δύσκολα στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, με τον Παναθηναϊκό να έρχεται ισόπαλος με την ΑΕΚ μετά από κακή εμφάνιση.

Ο Χερμάν Μπούργος στον Άρη έχει πέντε απουσίες καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι Λούμορ, Σάκιτς και Δεληζήσης καθώς ανακοινώθηκε ότι και οι τρεις ταλαιπωρούνται από ίωση, ενώ δεν υπολογίζονται επίσης οι Μαντσίνι και Μάνος. Επίσης η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε ότι ανιχνεύτηκε ένα θετικό δείγμα στους ελέγχους για κορονοϊό, που αφορά ποδοσφαιριστή. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Σιαμπάνης, Γκάμα, Γκαρσία, Λούκας Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Μπερτόγλιο, Ντιαγέ, Ματίγια, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Πάλμα, Χαΐροβιτς, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Λόπεθ και Ασλανίδης.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα καθώς η ίωση διέλυσε τους «πράσινους», οι οποίοι θα αναχωρήσουν σήμερα Κυριακή για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποτρέψουν μεγαλύτερη διασπορά. Εκτός από τους τραυματίες Βέλεθ και Ιωαννίδη, η ανακοίνωση της αποστολής του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση φανερώνει πως απουσιάζουν επίσης και οι Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ και Ρούμπεν, εκτός από τους Γκατσίνοβιτς και Χατζηθεοδωρίδη που έχουν ίωση και τους… μονίμως απόντες Μακέντα και Λούντκβιστ. Στην αποστολή είναι οι Διούδης, Μπρινιόλι, Χατζηγιαννάκης, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Αγιούμπ, Καρλίτος, Σάντσες, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Θεοχάρης, Σαρδέλης, Τσιριγώτης.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Στις 19:30 στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ που αυτή τη στιγμή έχει ελαφριά το πάνω χέρι για την 3η θέση υποδέχεται τον δεύτερο ΠΑΟΚ που πάει στην Αθήνα με ενισχυμένη ψυχολογία μετά και τη μεγάλη πρόκριση επί της Γάνδης στα προημιτελικά του Conference League. Η Ένωση από τη μεριά της θέλει μόνο τη νίκη φυσικά για να εκμεταλλευτεί και τις απώλειες που θα υπάρξουν στο Άρης – Παναθηναϊκός στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο, όμως θα πρέπει να σπάσει και την κακή προϊστορία που έχει στα ματς με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο έχει να νικήσει στο ΟΑΚΑ εδώ και σχεδόν 4,5 χρόνια!

Το νέο αστέρι της ΑΕΚ, ο Κριχόβιακ βρίσκεται φυσικά στην αποστολή και θα ντεμπουτάρει, ενώ την τελευταία στιγμή κατάφερε να μπει και ο Λιβάι Γκαρσία που ξεπέρασε την ίωση και πήρε μέρος στην τελευταία προπόνηση. Όμως η ίωση που κυκλοφορεί, έθεσε και τέσσερις παίκτες εκτός για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο με τους Σιμόες, Γέβτιτς, Λε Ταλέκ και Σβάρνα να απουσιάζουν γι’ αυτόν τον λόγο. Στην αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον ΠΑΟΚ βρίσκονται οι: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Ρότα, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Φράνσκον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αραούχο, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

Την ίδια στιγμή στον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να διαχειριστεί διάφορα προβλήματα, πέρα από την κούραση των συνεχόμενων αγώνων. Εκτός με τραυματισμό είναι οι Μιχαηλίδης και Κρέσπο, με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί ο Βαρέλα, ενώ πριν την αναχώρηση για την Αθήνα εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορονοϊού που προστέθηκαν στις απουσίες. Αποστολή δεν ανακοινώθηκε από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Το κυριακάτικο πρόγραμμα των play offs:

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (15:30) NovaSports Prime

Άρης – Παναθηναϊκός (19:00) NovaSports Prime