5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ:Διαπίστωσαν ότι διαφωνούν…Άλλοι θέλουν αλλαγές, άλλοι κατάργηση και άλλοι να μείνει ως έχει

ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ:Διαπίστωσαν ότι διαφωνούν…Άλλοι θέλουν αλλαγές, άλλοι κατάργηση και άλλοι να μείνει ως έχει

By on 23 Μαρτίου, 2022 0 4759 Views

Τέθηκε ενώπιον της επιτροπής Νομικών για συζήτηση η πρόταση νόμου του Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου για τροποποιήσεις στην κάρτα φιλάθλου.

Aπό τη συζήτηση που έγινε και τις απόψεις που εκφράστηκαν διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν διιστάμενες απόψεις και διαφωνίες και δύσκολα θα περάσουν αλλαγές αφού κάποιες ομάδες, οι περισσότερες, δεν επιθυμούν να πάρουν την καυτή πατάτα …στα αρχεία τους με τις ανάλογες ευθύνες, άλλε ζητούν πλήρη κατάργηση της, άλλες   να παραμείνει  ως έχει με κάποιες τροποποιήσεις στις ποινές και φυσικά οι οργανωμένοι ζητούν κατάργηση της. Διαβάστε συνοπτικά κάποιες από τις απόψεις που εκφράστηκαν.

Ξενοφών Χαραλάμπους (Πρόεδρος Σωματείου Απόλλων): «Πάγια θέση μας ήταν από την αρχή η κατάργηση της, λόγω των κακών αθλητικών εγκαταστάσεων που είχαμε. Με το να έρθει στα σωματεία, θα κάνουμε τη δουλειά της πολιτείας και μας βρίσκει αντίθετους».

Πρόδρομος Πετρίδης (Πρόεδρος Εταιρείας ΑΠΟΕΛ): «Πάγια θέση μας να καταργηθεί αυτή η κάρτα. Εάν οι αρχές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν μέσα στα γήπεδα και να βάλουν την τάξη, δεν φταίει κανένα σωματείο. Βλέπουμε περισσότερη βία. Εισήγηση μας είναι η πλήρης κατάργηση της κάρτας».

Ευγένιος Χαμπουλλάς (Πρόεδρος Εταιρείας Ανόρθωσης): «Θέλουμε τους οργανωμένους στα γήπεδα. Βλέπουμε πως ακόμα υπάρχουν επεισόδια έξω από τα γήπεδα και υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Ναι, να φέρουμε την κάρτα στα σωματεία, αλλά το κομμάτι που αφορά διατήρηση κεντρικού μητρώου από τον ΚΟΑ να καταργηθεί. Ουδέποτε βοήθησε αυτό το μητρώο. Δεν είναι κακό ο ΚΟΑ και η Αστυνομία να πουν ένα «mea culpa» για αυτόν τον αποτυχημένο νόμο. Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο να υπάρχει νέο μητρώο και παλιό ταυτόχρονα. Αν θα δημιουργηθεί νέο με δικά μας έξοδα, τότε, όπως προανάφερα, πρέπει να καταργηθεί αυτό του ΚΟΑ».

Ανδρέας Δημητρίου (Εκπρόσωπος Τύπου Ομόνοιας): «Δεν βρίσκουμε σοβαρά επιχειρήματα να εφαρμοστεί η τροποποίηση αφού επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Κάποια ποινικά ζητήματα μπορούν να συζητηθούν».

Θεόδωρος Αντωνίου (Διευθυντής ΑΕΛ): «Σε σχέση με την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου, οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν σταθεί σε αυτό το κομμάτι. Κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων, έχουμε δει να γίνονται πολλά πράγματα. Αυτός ο νόμος έχει αποτύχει από καιρό και ενεργείται επιλεκτικά ο συγκεκριμένος νόμος. Ίσως πρέπει να μιλήσουμε και για ολική κατάργηση της κάρτας φιλάθλου».

Αυξέντης Ευαγγέλου (Μέλος Διοίκησης ΑΕΚ): «Είμαστε υπέρ της κάρτας όπως ακριβώς είναι. Δεν θέλουμε να υπάρξουν οι όποιες αλλαγές στον νόμο».

Στέφη Δράκου (Υπουργός δικαιοσύνης): «Θα το μελετήσουμε. Θα δούμε αν θα πρέπει να γίνουν αλλαγές, χωρίς να φύγει η ηρεμία και η τάξη και θα πούμε ποιες αποδεχόμαστε και ποιες όχι. Όσες δεν αποδεχόμαστε θα τις αιτιολογήσουμε. Πρέπει να τονίσουμε ξανά πως θα το μελετήσουμε προσεχτικά».

** ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ (Τους εκπροσωπεί ο δικηγόρος Κρίτωνας Διονυσίου): Η θέση των οργανωμένων ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωσης, ΑΕΛ, Ομόνοια 29Μ, Νέας Σαλαμίνας είναι η κατάργηση της κάρτας, όπως εκφράστηκε μέσω του δικηγόρου τους που ήταν στη συνάντηση.

** Η θέση των οργανωμένων της Ομόνοιας είναι να τροποποιηθεί ο νόμος της κάρτας φιλάθλου.

** Η θέση των οργανωμένων οπαδών του Απόλλωνα είναι τα στοιχεία να μένουν μόνο στα σωματεία.

Θέση ΚΟΑ (Γενική Διευθύντρια Μαίρη Παπαχαραλάμπους Παπαμιλτιάδη): «Έχουν εκδοθεί 137 χιλιάδες κάρτες. Επειδή αναφέρθηκε πολλές φορές, ουδέποτε υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων από το μητρώο του ΚΟΑ. Μεταφέρω τη θέληση μας και θα εξετάσουμε αλλαγές για την κάρτα φιλάθλου». Στάθηκε επίσης και στις αλλαγές και στις βελτιώσεις που γίνονται στα γήπεδα.

Φοίβος Κωνσταντινίδης (Διευθυντής ΓΣΠ): «Η κάρτα αποτελεί ένα εργαλείο που είναι χρήσιμο. Αφενός υπάρχει η Αστυνομία και από την άλλη πλευρά, αν καταφέρει να γίνει, το μητρώο να μεταφερθεί στα σωματεία. Εγώ πιστεύω ότι το μητρώο πρέπει να  παραμείνει στον ΚΟΑ. Δεν υπάρχει ακόμα αυτή η εμπιστοσύνη, όπως στο εξωτερικό, που τα σωματεία δεν θα καταχραστούν την κάρτα. Ναι, πρέπει να γίνουν αλλαγές και να ανοίξουμε τους ορίζοντες της κάρτας για να έχουμε διπλό σκοπό. Αποφυγή της βίας και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα σωματεία».

Σπύρος Νεοφυτίδης (ΠΑΣΠ): «Είμαστε υπέρ του όποιου μέτρου θα φέρει πίσω τον κόσμο αλλά αν θα γίνει, πάντα να υπάρχει ασφάλεια. Εγώ προτείνω το ισπανικό μοντέλο, που τα στοιχεία μένουν μόνο για 30 ώρες κάτω από την Αστυνομία. Όμως, για να γίνει το Ισπανικό μοντέλο, θέλουμε καλά γήπεδα και υψηλής ευκρίνειας κάμερες, αλλά και ταξιθέτηση των οπαδών».

Μιχάλης Αγγελίδης (υπεύθυνος Ασφαλείας της ΚΟΠ): «Για εμάς θεωρούμε ότι ο νόμος είναι επιτυχημένος αλλά σίγουρα θέλει κάποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις, εφόσον ληφθούν οι απόψεις των μελών μας που είναι τα σωματεία».