19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Πορτογαλία – Τουρκία 3-1: “Καθάρισε” και προκρίθηκε στον τελικό των μπαράζ, μοιραίος ο Γιλμάζ

Πορτογαλία – Τουρκία 3-1: “Καθάρισε” και προκρίθηκε στον τελικό των μπαράζ, μοιραίος ο Γιλμάζ

By on 25 Μαρτίου, 2022 0 1318 Views
Ο Ζότα πανηγυρίζει γκολ του στο Πορτογαλία - Τουρκία

Η Πορτογαλία πήρε την πρόκριση στον τελικό των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου επικρατώντας 3-1 της Τουρκίας. Οτάβιο (15′), Ζότα (42′) και Νούνιες (90+4′) τα γκολ των γηπεδούχων, μείωσε ο Γιλμάζ στο 65′ και έχασε πέναλτι στο 85′. Στον τελικό απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία.

Η Πορτογαλία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Στο 9′ ο Ντάλοτ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Ρονάλντο έκανε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 11′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ζότα έκανε την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, όμως δεν έπιασε από κοντά την μπάλα όπως θα ήθελε και έφυγε άουτ.

Στο 15′ η Πορτογαλία τελικά μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τσακίρ, ο Οτάβιο πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά η Τουρκία ανέβασε ρυθμό προσπαθώντας να βρει μία απάντηση. Στο 23′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, ο Κουτλού πήρε την κεφαλιά από κοντά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 27′ ο Κουκτσού έχασε νέα ευκαιρία.

Η Τουρκία ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, με την Πορτογαλία να βρίσκει κενούς χώρους. Έτσι, στο 42ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Οτάβιο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, είδε τον Ζότα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, σκορ του ημιχρόνου.

Η Πορτογαλία μπήκε στο δεύτερο μέρος θέλοντας να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Η ομάδα του Σάντος δεν απειλούταν έως το 65ο λεπτό. Ήταν η στιγμή που η Τουρκία ξαναμπήκε στο παιχνίδι μειώνοντας. Ο Γιλμάζ έπαιξε το ένα-δύο με τον Ουντέρ, ο επιθετικός της Λιλ βρέθηκε απέναντι από τον Κόστα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Τουρκία ανέβηκε και έχασε αμέσως μετά ευκαιρία ξανά με πρωταγωνιστή τον Γιλμάζ.

Η Τουρκία είχε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, λίγα λεπτά πριν από το φινάλε. Στο 83ο λεπτό ο Φόντε βρήκε τον Ουνάλ στην περιοχή με το πόδι στην διεκδίκηση της μπάλας, ενώ ο Τούρκος είχε τσιμπήσει την μπάλα. Έπειτα από εξέταση στο VAR δόθηκε πέναλτι. Ο Γιλμάζ ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ στο 85

Στο 90+4′ η Πορτογαλία τσέκαρε την πρόκριση. Ο Νούνιες βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ της Τουρκίας, έπειτα από πάσα του Λεάο, και έκανε το 3-1. Στις καθυστερήσεις ο Ρονάλντο έκανε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Ντανίλο, Φόντε, Γκερέιρο (88′ Μέντες), Μπρούνο Φερνάντες (80′ Καρβάλιο), Ζοάο Μουτίνιο (88′ Νούνιες), Μπερνάρντο Σίλβα, Ζότα (71′ Φέλιξ), Οτάβιο (89′ Λεαό), Ρονάλντο.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Καμπάκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Κουτλού (90′ Ντουρσούν), Σελίκ (80′ Γιαζίτσι), Κοκτσού (80′ Τοκόζ), Τσαλχάνογλου, Ακτούρκογλου (66′ Ουνάλ), Ουντέρ, Γιλμάζ.