11 Μαΐου, 2024
  • 11 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Νίκη με 10 για την Εθνική μας και ραντεβού με την Ελλάδα!

Νίκη με 10 για την Εθνική μας και ραντεβού με την Ελλάδα!

By on 29 Μαρτίου, 2022 0 1745 Views

Η Εθνική μας νίκησε με 2-0 την Εσθονία και με την επικράτηση της θα συμμετάσχει στη Γ’ Κατηγορία του επόμενου Nations League.

Μετά το 0-0 της Εσθονίας, η ομάδα μας απόψε στο ΑΕΚ Αρένα ήθελε απαραίτητα τη νίκη και δίκαια έφτασε στην επίξευση του στόχου. 

Το σκορ άνοιξε στο 19ο λεπτό ο Τζιωνής και στο 51ο λεπτό, Πιέρος Σωτηρίου διαμόρφωσε το 2-0.

Στο 47ο αποβλήθηκε κίτρινη κάρτα ο Ντανίλο Σπόλιαριτς και η Εθνική μας ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές.

Ο αγώνας:

Μόλις στα 30 δευτερόλεπτα η Κύπρος είχε την πρώτη της τελική εντός στόχου, με τον Ίνγκονεν να αποκρούει το σουτ του Τζιωνή.

Η Εθνική μας συνέχισε να έχει την μπάλα και τις πρωτοβουλίες για να φτάσει σε ένα γκολ.

Στο 19′ έγινε αλλαγή παιχνιδιού στα αριστερά για τον Ιωάννου, αυτός ανέβηκε, βρήκε τον Τζιωνή που με ένα σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ίνγκονεν για το 1-0.

Η Εσθονία στο 34′ απείλησε με την κεφαλιά του Σινιάσκι να φεύγει παράλληλα με την εστία και να καταλήγει άουτ.

Mέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο όμως δεν βρήκαν τις ευκαιρίες για ισοφάριση.

Β’ ημίχρονο

Μόλις στο 47′ ο Πορτογάλος διαιτητής έδειξε την δεύτερη κίτρινη στον Σπόλιαριτς και ακολούθως την κόκκινη για καθυστέρηση. Μία αυστηρή απόφαση από τον Αρτούρ Ντίας που άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παπουλής πίεσε την άμυνα των Εσθονών, ανάγκασε σε λάθος τον Κρέιντα, ο Τζιωνής κέρδισε την μπάλα, μοίρασε στην Παπουλή, αυτός έδωσε στον Πιέρο που με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0.

Στο 65′ μετά από πολύ ωραία συνεργασία Τζιωνή-Ιωάννου, η μπάλα πήγε στον Παπουλή που από πολύ ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Οι Εσθονοί απάντησαν στο 67′ με την προβολή του Σόργκα να αποκρούεται από τον Μιχαήλ εξ επαφής.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος, με την Κύπρο να εξασφαλίζει την νίκη-παραμονή στην Γ’ κατηγορία.

Κύπρος (Ν. Κωστένογλου): Ν. Μιχαήλ, Μ. Αντωνίου (83′ Ε. Κυριάκου), Α. Γκόκιτς, Χ. Κυριάκου, Ν. Παναγιώτου, Ν. Ιωάννου, Κ. Αρτυματάς, Ν. Σπόλιαριτς, Φ. Παπουλής (90′ Πίττας), Π. Σωτηρίου (79′ Αβραάμ), Τζιωνής (79′ Χριστοφή).

Αναπληρωματικοί: Ι. Τούμπας, Α. Χριστοδούλου, Σ. Ανδρέου, Κ. Σωτηρίου, Α. Χρυσοστόμου,  Δ. Θεοδώρου, Κακουλλής.

Η ομάδα μας μετά την παραμονή στη Γ΄’ Κατηγορία, θα αγωνιστεί σε όμιλο με την Ελλάδα, τη Β. Ιρλανδία και το Κόσοβο και οι αγώνες του επόμενου Nations League θα γίνουν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2022