6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Ουάρντα έστειλε την Ανόρθωση στους 4!Ιστορικό γεγονός οι 4 αποβολές για το ΑΠΟΕΛ

Ο Ουάρντα έστειλε την Ανόρθωση στους 4!Ιστορικό γεγονός οι 4 αποβολές για το ΑΠΟΕΛ

By on 6 Απριλίου, 2022 0 1152 Views

Σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία, η Ανόρθωση  επικράτησε του ΑΠΟΕΛ  με 1-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» Με γκολ του Ουάρντα  και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου αγώνα!
Το παιχνίδι ωστόσο δεν θα ξεχαστεί ποτέ όχι λόγω της κατάληξής του, αλλά για την εξέλιξή του! Το ΑΠΟΕΛ , όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ολοκλήρωσε το ματς με 7 ποδοσφαιριστές! Επτά, το γράφουμε ξανά για να μην πιστέψει κανείς πως κάναμε λάθος! Σωστές ωστόσο οι αποβολές με 3 δεύτερες κίτρινες ,και μια απευθείας στον Νατέλ στο 7′ με την παρέμβαση του Ιταλού VAR που διόρθωσε τον Νεοκλέους που αρχικά έδειξε κίτρινη σε ένα σκληρό φάουλ ορισμός της κόκκινης
Η… αρχή έγινε στο 7’, όταν ο Νατέλ δέχθηκε αρχικά την κίτρινη κι ακολούθως την απευθείας κόκκινη μετά από υπόδειξη του VAR για σκληρό φάουλ στον Αρτυματά. Στο 36’ αποβλήθηκε ο Ντανίλο, όπως προαναφέραμε με δευτερη κίτρινη σε δυο λεπτά,, με τον Αμρ Ουάρντα να ανοίγει το σκορ επτά λεπτά αργότερα!Ο Αιγύπτιος που παρολίγο να σκοράρει και πιο νωρίς με κεφαλιά ψαράκι έφαγε αρκετό ξύλο…ήταν κίνδυνος για το ΑΠΟΕΛ αλλά δεν απέφυγε τον πειρασμό και πανηγύρισε μπροστά στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ αλά..Κβιλιτάια και ο Νεοκλέους εφάρμοσε τον κανονισμό σωστά και του έδειξε κίτρινη.
Το ΑΠΟΕΛ είχε άλλες δύο αποβολές στο β’ ημίχρονο, αρχικά του Βινίσιους στο 68’ κι ακολούθως του Σόουζα στο 73’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (σωστές οι υποδείξεις και στις δύο περιπτώσεις) κι απ’ εκεί και πέρα, τα πάντα ουσιαστικά είχαν τελειώσει. Η Ανόρ6ωση   πολλές ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά οι παίκτες της ήταν επιπόλαιοι ενώ το ΑΠΟΕΛ  και να ήθελε, με επτά παίκτες δεν μπορούσε και η «κυρία» σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Το ΑΠΟΕΛ έπαιξε με αρκετές αλλαγές και είχε πάθος αλλά κάποιοι παίκτες του πέρασαν τα όρια του πάθους ,ιδιαίτερα ο Σόουζα που μπορούσε να πάει ακόμα πιο νωρίς στα αποδυτήρια.Ο Νατέλ έκανε σκληρί φάουλ για κόκκινη.ο Βινίσιους είχε κίτρινη στο Α’ημίχρονο κάνοντας λαβή ελληνορωμαικής πάλης στον Ουάρντα από το Α’ημίχρονο και αντίκρυσε την δεύτερη σε φάουλ από πίσω σε αντεπίθεση του Χουσμπάουερ.Ο Ντανίλο σε δυο λεπτά έκανε δυο φάουλ κίτρινης και έπρεπε να ήταν προσεκτικός.

Ο Νεοκλέους εφάρμοσε τους κανονισμούς ανεξάρτητα αν οι 4 αποβολές ήταν πολλές και εκνεύισαν το ΑΠΟΕΛ.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τζουρ, Ρισβάνης (46′ Εσκοβάλ), Κορρέα, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ (70′ Πόποβιτς), Χριστοδουλόπουλος (63′ Βερχόβετς), Χριστοφή (46′ Ρουσιάς), Ουάρντα, Νοβότνι (61′ Ντέλετιτς).
Στον πάγκο: Λόρια, Παπαδόπουλος, Βερχόβετς, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Αραγιούρι, Εσκοβάλ, Ντέλετιτς, Χρυσοστόμου. 
ΑΠΟΕΛ: Μιχαήλ, Σάβιτς, Έσελινγκ, Βινίσιους, Θεοδώρου (65′ Ντονγκαλά), Γουίλερ (61′ Σαμπάλα), Σατσιάς (65′ Σαρφό), Σόουζα, Ντανίλο, Νατέλ, Μάγκλιτσα (69′ Μάγκλιτσα).
Στον πάγκο: Σκουφέτ, Τσιλινγκίρης, Εφραίμ, Μιντίκκης, Οκριασβίλι. Γαβριήλ, Τσεπάκ, Ντιαβαρά, Σαμπάλα, Σαρφό, Γεωργίου, Ντονγκαλά. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρισβάνης, Ουάρντα, Αρτυματάς / Ντονγκαλά
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Νατέλ (7′), Ντανίλο (36′), Βινίσιους (68′), Σόουζα (73′)
ΣΚΟΡΕΡ: Ουάρντα (43′)
ΘΕΑΤΕΣ: 7500
Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Di Paolo Aleandro
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος