17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Λύτρωση στο 93΄για το ΑΠΟΕΛ,που άξιζε τη νίκη!Ο Ζαπάλα το χρυσό γκολ και στο -4

Λύτρωση στο 93΄για το ΑΠΟΕΛ,που άξιζε τη νίκη!Ο Ζαπάλα το χρυσό γκολ και στο -4

By on 10 Απριλίου, 2022 0 612 Views

Το ΑΠΟΕΛ ήταν ο νικητής στον αγώνα κόντρα στην Πάφος FC στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ του Πρωταθλήματος Cyta. Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν με 2-1 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε τρία δοκάρια (Σατσιάς (42’), Ντογκαλά (45’+1) και Οκριασβίλι (46’)), με το πρώτο γκολ να επιτυγχάνεται στο 66’  με τον Ντογκαλά ο οποίος σκόραρε με κοντινό πλασέ.= μετά από απόκρουση του Ρούτκο σε σουτ του Μάγκλιτσα

Η Πάφος FC έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 83΄με τον Βαλακάρι  αφού ακυρώθηκε από το ΒΑΡ προηγουμένως γκολ του Κοβάσεβιτε που έφυγε από θέση οφσάιντ , με τον Σαμπάλα να λυτρώνει το ΑΠΟΕΛ στο 90’+3 με ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ αφού προηγήθηκαν δύο καλές ευκαιρίες από τον Εφραίμ.

Ο αγώνας:

Έπρεπε να περάσουν 28 λεπτά στο «Γ.Σ.Π» για την πρώτη τελική στην εστία, με την προβολή του Οκριασβίλι από κοντινή απόσταση να σταματά στον Ρούτκο.

Στο 42ο λεπτό και μετά την σέντρα του Πέδρο, ο Σατσιάς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της Πάφου.

Στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου ο Εντογκαλά με διαγώνιο σουτ απείλησε τον εκ νέου τον Ρούτκο. Ο Ουκρανός κίπερ απέκρουσε ασταθώς με την μπάλα να κτυπά στην ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Β’ ημίχρονο
Όπως τελείωσε το πρωτο μέρος ξεκίνησε το ΑΠΟΕΛ και στο δεύτερο. Ο Οκριασβίλι στο 46ο λεπτό σημάδεψε με πλασέ το αριστερό δοκάρι του Ρούτκο, για τρίτη φορά στον αγώνα.

Στο 54ο λεπτό ήταν η σειρά της Πάφου να απειλήσει, με την κεφαλιά του Μπάιριτς να σταματά στον Νεόφυτο Μιχαήλ.

Η υπεροχή του ΑΠΟΕΛ καρποφόρησε στο 66′ όταν ο Μάγκλιτσα πλάσαρε τον Ρούτκο, αυτό απέκρουσε ασταθώς, η μπάλα στρώθηκε στον Εντογκαλά όπου από κοντά έγραψε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 84ο λεπτό με τον Βαλακάρι να ισοφαρίζει με πλασέ από το ύψος του πέναλτι για το 1-1.

Στο 87ο λεπτό ο Εφραίμ από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της Πάφου.

Στο 90+3 ο Ζαμπάλα με διαγώνιο σουτ έδωσε σπουδαία νίκη στην ομάδα του.Προηγήθηκε σουτ του Εφραίμ που έδιωξε σε κόρνερ ο Ρούτκο και στην εξέλιξη η άμυνα της Πάφου δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα που έφθασε στον σκόρερ που έστειλε το εκπληκτικό σουτ.

AΠΟΕΛ Μιχαήλ, Καρώ (83′  Εφραίμ), Βινίσιους, Σαμπάλα, Ζοάο Πέδρο, Σατσιάς (88′  Γεωργίου), Σαρφό, Σόουζα, Οκριασβίλι (76′  Έσελινκ), Ντονγκαλά (76′  Θεοδώρου), Μάγκλιτσα.
Στον πάγκο: Σκουφέτ, Τσιλινγκίρης, Μιντίκκης, Γαβριήλ, Τσεπάκ, Ντιαβαρά, Γουΐλερ
ΠΑΦΟΣ FC: Ρούντκο, Παλάσιος, Ν. Αουρέλιο (51′  Φουρ), Μπάιριτς, Ζ. Αουρέλιο, Πάνιτς, Πάντσεον (76′  Ντράγκομιρ), Τόμεσακ, Σεμέδο (65′ Κοβάσεβιτς), Ζάιρο (46′ Βαλακάρι), Αλ Γκαντιούι (65′  Αμπντουσαλάμοφ)
Στον πάγκο: Πέτρου, Αντός, Χότσκο, Φυλακτού, Μιχαήλ, Πάγιτς. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οκριασβίλι / Πάντσεον, Αλ Γκαντιούι (3η), Βαλακάρι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 66′  Ντογκαλά,93΄Ζαμπάλα / 83′  Βαλακάρι
ΘΕΑΤΕΣ: 8.000
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Gozalez Fuertes Pablo
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης