17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λεβάντε – Μπαρτσελόνα 2-3: «Απόδραση» και με τρία πέναλτι κατά

Λεβάντε – Μπαρτσελόνα 2-3: «Απόδραση» και με τρία πέναλτι κατά

By on 11 Απριλίου, 2022 0 908 Views

Με γκολ του Λούουκ Ντε Γιονγκ στο 92’, η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» από την έδρα της προτελευταίας Λεβάντε (3-2), ξεπέρασε τα τρία πέναλτι εις βάρος της (πρώτη φορά στην ιστορία της La Liga), έφτασε τις επτά διαδοχικές νίκες και επέστρεψε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Αυτή η Mπαρτσελόνα, εκτός από ωραίο ποδόσφαιρο, δείχνει και χαρακτήρα. Και, σε έναν αγώνα που ήταν κακή, που της σφύριξαν τρία πέναλτι κατά (!), κατάφερε να «αποδράσει» από την έδρα της προτελευταίας Λεβάντε (3-2), έφτασε τις επτά διαδοχικές νίκες στη La Liga και επέστρεψε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ούσα ισόβαθμη με την Σεβίλλη, αλλά με ματς λιγότερο.

Ο Τσάβι, ο οποίος δεν είχε στην διάθεσή του τον τραυματία Ζεράρ Πικέ, επέλεξε να μην ξεκινήσει τον βεβαρημένο με πολλά λεπτά συμμετοχής Πέδρι, βάζοντας τον Νίκο στην μεσαία γραμμή, ως παρτενέρ των Σέρχιο Μπουσκέτς και Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Η Λεβάντε, η οποία «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και άρχισε εσχάτως να πιστεύει στο «θαύμα» της παραμονής, μπήκε δυνατά και άγγιξε το γκολ μόλις στο 23ο δευτερόλεπτο σε σουτ του Χοσέ Λουίς Μοράλες που έφυγε ελάχιστα άουτ, ύστερα από λάθος γύρισμα του Ντάνι Άλβες.

Η Μπάρτσα, η οποία αιφνιδιάστηκε από την πίεση ψηλά των γηπεδούχων, απάντησε με ωραίο σουτ του Φρένκι Ντε Γιονγκ που έφυγε λίγο άουτ, με τον Χοσέ Καμπάνια να χάνει δεύτερη καλή ευκαιρία στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν να μπλοκάρει το σουτ του.

Καλύτεροι και πιο δραστήριοι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 15λεπτο, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν σταδιακά στροφές και να απειλούν στο 20λεπτο με σουτ του Φεράν Τόρες που μπλόκαρε ο Ντάνι Κάρδενας, ύστερα από βαθιά μπαλιά του… Τερ Στέγκεν!

Η Λεβάντε απάντησε με μια καταπληκτική ενέργεια του Μοράλες, ο οποίος πέρασε όλη την μπλαουγκράνα άμυνα σαν σταματημένη και έμεινε μόνος του προ του Γερμανού τερματοφύλακα, με το πλασέ του να αποκρούεται ελαφρά από τον Τερ Στέγκεν και να το βγάζει ο Έρικ Γκαρθία πάνω στην γραμμή (26’).

Νέα μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων τρία λεπτά αργότερα, όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Ρόναλντ Αραούχο πρόλαβε τον Μοράλες προτού πλασάρει εξ’ επαφής, στο πιθανότατα χειρότερο πρώτο ημίχρονο των Καταλανών επί εποχής Τσάβι.

Δύο πέναλτι, ένα γκολ η Λεβάντε

Η Λεβάντε άξιζε το γκολ με βάση την εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο και, εντέλει, το πέτυχε στο ξεκίνημα του δευτέρου, αφού πρώτα γλίτωσε το 0-1 σε τρομερή απόκρουση του Κάρδενας σε κεφαλιά του Φεράν Τόρες.

Πέναλτι του (κάκιστου και εκτός αγώνα) Ντάνι Άλβες πάνω στον Σον και ο Μοράλες, από την άσπρη βούλα, νίκησε τον Τερ Στέγκεν, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Αλέσιο Λίστσι (52’).

Αυτό ήταν το πρώτο πέναλτι εις βάρος της Μπαρτσελόνα στο φετινό πρωτάθλημα και, τέσσερα λεπτά αργότερα, δόθηκε και δεύτερο, σε χέρι του Έρικ Γκαρθία μέσα στην περιοχή. Αυτή την φορά το ανέλαβε ο Ροτζέ Μαρτί, ο Τερ Στέγκεν το απέκρουσε και κράτησε ζωντανούς τους Μπλαουγκράνα.

Ανατροπή σε τέσσερα λεπτά

Ο Τσάβι έριξε Πέδρι και Γκάβι στο παιχνίδι αντί Νίκο και Ντε Γιονγκ, με την απάντηση να έρχεται άμεσα, αφού στο 59’ ο (άφαντος μέχρι εκείνο το σημείο) Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα με το αριστερό (έχει και τα δύο πόδια) του Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος έφτασε αισίως τις έντεκα ασίστ την φετινή σεζόν.

Από το πιθανό 2-0 περάσαμε στο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν νέα ευκαιρία με τον «Όμπα» και το momentum να είναι καθαρά υπέρ της Μπάρτσα, ύστερα από ένα εφιαλτικό, πρώτο 50λεπτο.

Το 1-2, μάλιστα, δεν άργησε να έρθει. Καταπληκτική ενέργεια του Γκάβι από τα δεξιά, ο 17χρονος ξεπερνάει δύο αντιπάλους και σερβίρει στον 19χρονο Πέδρι ο οποίος, με σουτ με τη μια, έβαλε μπροστά την ομάδα του Τσάβι από το… πουθενά (63’).

Λυτρωτής (ξανά) ο Ντε Γιονγκ

Το «διπλό» δεν έδειχνε να… ξεφεύγει, αλλά ο γνωστός για τις γκάφες του Κλεμάν Λενγκλέ μπήκε αλλαγή και… πρόλαβε να κάνει πέναλτι εις βάρος του Ντάνι Γκόμεθ (το τρίτο εις βάρος της Μπαρτσελόνα), με το οποίο ο Γκονθάλο Μελέρο ισοφάρισε για μια Λεβάντε που δεν τα παράτησε ποτέ (83’).

Παρά το νέο σοκ, η Μπάρτσα έψαξε ξανά το προβάδισμα, με τον Γκάβι να χάνει μια μοναδική ευκαιρία σε τετ – α – τετ με τον Κάρδενας. Και στο 92’ ο Λούουκ Ντε Γιονγκ, όπως έχει κάνει επανειλημμένως στη φετινή σεζόν ο Ολλανδός επιθετικός, λύτρωσε την ομάδα του με τρομερή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της La Liga, σφυρίχτηκαν τρία πέναλτι εις βάρος της Μπαρτσελόνα. Και, για πρώτη φορά στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, μια ομάδα εις βάρος της οποίας σφυρίζονται τρία πέναλτι, καταφέρνει να φτάσει στη νίκη.

Λεβάντε (Αλέσιο Λίστσι): Κάρδενας – Μιραμόν, Ρομπέρ, Ποστίγο, Βέζο (76’ Καντέρο), Σον – Ραντόγια (76’ Μπάρντι), Πεπέλου, Καμπάνια (65’ Μελέρο) – Ροτζέ Μαρτί (65’ Ντάνι Γκόμεθ), Μοράλες (90’ Πουμπίγ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Ντάνι Άλβες (81’ Λενγκλέ), Αραούχο, Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα – Νίκο (57’ Πέδρι), Μπουσκέτς, Φρένκι Ντε Γιονγκ (57’ Γκάβι) – Ντεμπελέ (84’ Ανταμά Τραορέ), Ομπαμεγιάνγκ (84’ Λούουκ Ντε Γιονγκ), Φεράν Τόρες.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 31 ματς): Ρεάλ Μαδρίτης 72, Μπαρτσελόνα (30) 60, Σεβίλλη 60, Ατλέτικο Μαδρίτης 57, Μπέτις 56, Ρεάλ Σοσιεδάδ 54, Βιγιαρεάλ 46, Αθλέτικ Μπιλμπάο 45.