28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΛΕΝΟΝ:Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο της Ομόνοιας

ΛΕΝΟΝ:Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο της Ομόνοιας

By on 12 Απριλίου, 2022 0 1659 Views

Δηλώσεις του Νιλ Λένον ανέβασε η Ομόνοια.

Αναλυτικά:

Ο προπονητής της ομάδας μας, Νιλ Λένον, αναφέρθηκε στο επικείμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ, τόνισε τη σημαντικότητά του και το κίνητρο που υπάρχει, σχολίασε την άσχημη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου για να έρθει η πρόκριση.

 Δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΛ για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Ποιες είναι οι σκέψεις σου γι’ αυτόν τον αγώνα;

Θα είναι δύο ομάδες με πολύ κίνητρο για να κερδίσουν το παιχνίδι. Έχουμε ήδη δώσει δύο παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΛ. Τους είδα το Σαββατοκύριακο, τα πήγαν καλά, είναι αρκετά καλή, αθλητική ομάδα. Μπορεί να είναι ευέλικτη με τον τρόπο που παίζει όσο αφορά το σύστημα με τετράδα ή τριάδα πίσω. Για εμάς είναι ένα ερωτηματικό στο εντός έδρας. Θεωρώ τα πήγαμε πολύ καλά εκτός έδρας, ελέγξαμε το παιχνίδι κατά μεγάλα διαστήματα. Πρέπει να βάλουμε αυτή τη νοοτροπία στο παιχνίδι της Τετάρτης. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι, όχι μόνο για τον Σύλλογο αλλά και για τους οπαδούς. Οι παίκτες θα έχουν πολύ κίνητρο για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, πώς θα προσεγγίσουμε αυτό το ματς;

Θα το προσεγγίσουμε από σήμερα παίζοντας μπροστά και παίρνοντας το παιχνίδι στην ΑΕΛ όσο πιο πολύ γίνεται, βάζοντας τους κάτω από πίεση και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι απίθανο στο ποδόσφαιρο να παρατάξεις μια ομάδα που θα παίξει για την ισοπαλία, γιατί υπάρχουν πολλές συγκυρίες που μπορούν να γίνουν στο παιχνίδι. Ένα αυτογκόλ, ένα πέναλτι, μια κόντρα, οπότε πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι σαν 0-0 και να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι διακυβεύεται μια θέση για τα ημιτελικά. Όλα θετικά από σήμερα, είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα και ανέλαβα την ευθύνη γιατί έκανα πολλές αλλαγές στην ομάδα, καθώς ήθελα όλοι να είναι σε καλή κατάσταση με αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους ώστε να είναι έτοιμοι να αποδώσουν την Τετάρτη.

Ο στόχος του κυπέλλου φέτος είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας. Αυτό προσθέτει περισσότερη πίεση, περισσότερο κίνητρο ή και τα δύο;

Περισσότερο κίνητρο για εμένα. Πρέπει να κρατάμε την πίεση μακριά από τους παίκτες. Οι παίκτες αυτοί έχουν κερδίσει πρωτάθλημα οπότε ξέρουν να παίζουν κάτω από πίεση. Υπάρχει καλή εμπειρία στο ρόστερ και επίσης πολλοί καλοί νεαροί παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον πυρήνα του ρόστερ μας. Οι παίκτες μπορούν να διαχειριστούν την πίεση και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην ακούμε τα όσα λέγονται και τους εξωτερικούς παράγοντες, απλά να συγκεντρωθούμε σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε εδώ στην προπόνηση και να το εφαρμόσουμε στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Η εμφάνιση της ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό εξέπληξε αρνητικά. Πώς αντιμετώπισε η ομάδα αυτό το αποτέλεσμα;

Η ομάδα ήταν απογοητευμένη όπως και εγώ. Συνεχίζουμε να έχουμε καλούς παίκτες, δώσαμε δύο εύκολα γκολ αρχικά, χάσαμε την τακτική μας πειθαρχία, όμως μερικοί ίσως να είχαν στο μυαλό το παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΛ και να προσπαθούσαν να τελειώσουν το παιχνίδι χωρίς κάποιο τραυματισμό, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά καλό. Δεχόμαστε ότι δεν παίξαμε όσο καλύτερα θα μπορούσαμε. Το αναλύσαμε και προσεγγίζουμε το παιχνίδι με την ΑΕΛ με ό,τι αυτό διακυβεύεται. Με πολύ θετική νοοτροπία πάμε στο παιχνίδι. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Πολλοί οπαδοί αναμένεται να έρθουν και να στηρίξουν την ομάδα την Τετάρτη. Ποιο είναι το μήνυμά σου προς αυτούς;

Φέρτε πολλή ενέργεια. Η ομάδα το χρειάζεται αυτό. Ανυπομονώ να τους δω όλους εκεί και να είναι η πρώτη μου εμπειρία με μεγάλη ατμόσφαιρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος προφανώς και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να κάνουμε τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ περήφανο και χαρούμενο.