17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πότε θα παραδοθούν οι δρόμοι για το γήπεδο Λεμεσού;Προβληματισμός και διαβεβαιώσεις…

Πότε θα παραδοθούν οι δρόμοι για το γήπεδο Λεμεσού;Προβληματισμός και διαβεβαιώσεις…

By on 15 Απριλίου, 2022 0 2997 Views

Στο επίκεντρο ο δρόμος του νέου γηπέδου Λεμεσού – Διαφορετικές θέσεις

To προβληματισμό του για το γεγονός ότι το νέο γήπεδο της Λεμεσού θα παραδοθεί πριν την ολοκλήρωση του έργου για τους δρόμους που θα οδηγούν σε αυτό, εξέφρασε το πρωί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μαρίνος Μουσιούτας, στα πλαίσια επαφών της Επιτροπής, για ενημέρωση σε σχέση με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουσιούτας, κατά την επίσκεψη του στο υπό ανέγερση γήπεδο της Λεμεσού, δήλωσε πως: «έχουμε πληροφορηθεί ότι το γήπεδο τον Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμο και η πρώτη φάση του οδικού δικτύου θα είναι έτοιμη 7 του Δεκέμβρη και αυτή θα βοηθήσει στη χρήση του γηπέδου. Οι επόμενες δύο φάσεις του οδικού δικτύου θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, όπως μας αναφέρθηκε, και είναι παρεμφερείς δρόμοι οι οποίοι θα βοηθήσουν στην κυκλοφορία στις γύρω περιοχές και κοινότητες».

Ερωτηθείς κατά πόσο αληθεύει η πληροφόρηση πως οι φιλοξενούμενοι που θα κάθονται στην βόρεια κερκίδα θα πρέπει να κάνουν τον γύρο του γηπέδου για να εισέλθουν σε αυτό, ο κ. Μουσιούτας απάντησε πως «ο ΚΟΑ θα πρέπει να βρει τη σωστή ρύθμιση έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι, που θα έρχονται από τον αυτοκινητόδρομο να μπαίνουν απευθείας στις κερκίδες που τους αναλογούν για να μην υπάρχει συνωστισμός και να μπαίνουν μεταξύ τους οι φίλαθλοι των ομάδων… Σίγουρα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες καταστάσεις».

«Θα υπάρχει το απαραίτητο οδικό δίκτυο για να εξυπηρετήσει το στάδιο» λέει ο Καρούσος

Για το ζήτημα με το οδικό δίκτυο του νέου γηπέδου μίλησε από τη Λεμεσό και ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος διευκρίνισε πως με τη λειτουργία του γηπέδου τον Σεπτέμβριο, ένα μέρος της πρώτης φάσης του δρόμου θα έχει ήδη παραδοθεί. «Επομένως θα υπάρχει το απαραίτητο οδικό δίκτυο για να εξυπηρετήσει το στάδιο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καρούσος εξήγησε επίσης πως «το όλο έργο όμως θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2023 και δεν θα εξυπηρετεί μόνο το στάδιο, θα εξυπηρετεί και τις κοινότητες και τους δήμους της περιοχής. Δεν είναι έργο το οποίο κάνουμε αποκλειστικά για το στάδιο».

«Επομένως», σημείωσε, «να είναι όλοι σίγουροι ότι με το πρώτο παιχνίδι (αγώνα) θα υπάρχει και το απαραίτητο οδικό δίκτυο για να εξυπηρετήσει τους πολίτες και τους φιλάθλους οι οποίοι θα έρθουν να παρακολουθήσουν τον οποιοδήποτε αγώνα».about:blank

Πρόσθεσε δε, πως «το στάδιο είναι ένα έργο ιδιαίτερο, το οποίο το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει αποδείξει τη σημασία που έχει σε αυτόν τον τόπο. Το παραλάβαμε εμείς το έργο για να το ολοκληρώσουμε και να το παραδώσουμε. Όλα κυλούν ομαλά και βλέπουμε ότι δημιουργείται ένα στολίδι, όχι μόνο για τη Λεμεσό αλλά για ολόκληρη την Κύπρο».

«Είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα, θα παραδοθεί τέλη Αυγούστου, όπως έχω ενημερωθεί, και το οδικό δίκτυο στις ημερομηνίες που έχουμε αναφέρει», υπογράμμισε καταληκτικά.