18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ήταν ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο και μια ανάσα από την κορυφή(Κέρδισε δίκαια 2-1 τον Άρη,με Μάγκλιτσα-Εφραίμ)

Ήταν ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο και μια ανάσα από την κορυφή(Κέρδισε δίκαια 2-1 τον Άρη,με Μάγκλιτσα-Εφραίμ)

By on 17 Απριλίου, 2022 0 1988 Views

Με ψυχολογική στήριξη των πορτοκαλί που εξάντλησαν τα εισιτήρια που τους αναλογούσαν και δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο Τσίρειο, το ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον Άρη με 2-1 χάρη στα τέρμα των Μάγκλιτσα και Εφραίμ πλησιάσε σε απόσταση αναπνοής τον Απόλλων (50 έναντι 51).Ο Άρης που μείωσε στο 92΄ με τον Ζλόγκαρ μπορεί να είχε κάποιες ευκαιρίες να ισοφαρίσει πριν γίνει το 0-2 υστέρησε στο Α΄ημίχρονο και η αντίδραση του στην επανάληψη δεν ήταν αρκετή έτσι δέχθηκε την ήττα που τον άφησε στην 3η θέση χωρίς σιγουριά αφού αύριο μετά τον αγώνα ΑΕΚ-Ανόρθωσης θα πέσει την 4η θέση.

Οι γαλαζοκίτρινοι εξαργύρωσαν με το πολυπόθητο τέρμα το σχεδόν τέλειο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη χρειάστηκαν την εξαιρετική απόκρουση του Μιχαήλ και το τέρμα του Εφραίμ στο τέλος για να αποδράσουν από το Τσίρειο και να βάλουν… φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Με δέκα ολοκλήρωσε ο Άρης λόγω της απευθείας κόκκινης του Καζού στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Το τέρμα των γηπεδούχων πέτυχε ο Ζλόγκαρ στο 92′.

Α’ ημίχρονο
Με το μαχαίρι στα δόντια μπήκε στον αγωνιστικό χώρο το ΑΠΟΕΛ, έψαξε το γρήγορο τέρμα και έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να το πετύχει. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών παιχνιδιού οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν με τους Θεοδώρου (5’) και Μάγκλιτσα (7’ και 10’), με τις ευκαιρίες του Κροάτη επιθετικού να ήταν κλασικές. Η πρώτη πέρασε δίπλα από το δοκάρι και η επόμενη αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Σίλντενφελντ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά οι παίκτες του Άρη ανασυντάχθηκαν, έκλεισαν τους διαδρόμους και έβαλαν τέλος στην πολιορκία του αντιπάλου. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν κάπως και στο 35’ έφτασαν στην πρώτη τους καλή ευκαιρία, όταν ο Σπόλιαριτς έδωσε κάθετη πάσα στον κενό χώρο, όμως, ο Γιανγκό από ευνοϊκή θέση δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ.

Το ΑΠΟΕΛ απάντησε άμεσα, αλλά αυτή τη φορά αποτελεσματικά. Ο Μάγκλιτσα στην τρίτη απόπειρα του μπροστά από τον Άλβες σκόραρε. Στο 36’ ο Οκριασβίλι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σόουζα με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Μάγκλιτσα και ο Κροάτης με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων αύξησε ακόμα περισσότερο τα… ντεσιμπέλ στην ανατολική κερκίδα, όπου οι πορτοκαλί έστησαν πάρτι. Εν τούτοις, το τέρμα του Μάγκλιτσα δεν προκάλεσε κάτι ιδιαίτερο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με το ΑΠΟΕΛ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του αποτέλεσμα.

Β’ ημίχρονο
Με μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 48’ ο Θεοδώρου βρέθηκε φάτσα με τον Άλβες, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη βγήκε νικητής από τη… μονομαχία και κράτησε την ομάδα του στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτερη στην επανάληψη, πιο διεκδικητικοί και απαιτητικοί. Στο 60’ ο Τζαβέ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά το κοντινό σουτ του πήγε πάνω από τα δοκάρια του Μιχαήλ.

Το ΑΠΟΕΛ οπισθοχώρησε και έδωσε χώρους στον Άρη που προσπάθησε να τους αξιοποιησει. Ο Σπιλέφσκι έκανε μέχρι το 71’ και τις πέντε αλλαγές προκειμένου να αλλάξει την ιστορία της αναμέτρησης και ο Μπόγκναρ στο 73’ με εκτέλεση φάουλ, λίγο μετά την είσοδο του, υποχρέωσε τον Μιχαήλ σε εξαιρετική απόκρουση.

Η ομάδα του Αυγουστή προσπαθούσε να… σπάσει τον πολύ καλό ρυθμό του Άρη και να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από την εστία της. Τα κατάφερε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και ανέκοπτε αποτελεσματικά τις προσπάθειες των παικτών του Σπιλέφσκι που έφταναν μέχρι την περιοχή, αλλά μέχρι εκεί.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο κόσμος… επέστρεψε και εκεί που οι παίκτες της ομάδας του έμεναν από δυνάμεις, τους έδινε ώθηση για να αντέξουν.

Στο 86’ το ΑΠΟΕΛ… κλείδωσε τη νίκη. Ο Ντιαβαρά έφυγε από τα δεξιά και έδωσε στον Μάγκλιτσα, ο Κροάτης πάσαρε στον Εφραίμ και ο τελευταίος πέρασε τον Άλβες και σε κενή εστία έγραψε το τελικό 0-2.

Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ νόμιζαν πως όλα τέλειωσαν και ο Βινίσιους σε μια… χαλαρή στιγμή, έκανε τραγική εκτίμηση και έδωσε το δικαίωμα στον Ζλόγκαρ να μειώσει στο δεύτερο -από τα πέντε- λεπτό των καθυστερήσεων. Λίγο μετά, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καζού αποβλήθηκε απευθείας.

Το τριπλό σφύριγμα του Πορτογάλου διαιτητή έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν μπροστά από την ανατολική κερκίδα, με τους παίκτες εντός και τους οπαδούς να ζητούν το πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά Άλβες, Γιαγκό (71′  Μπογκνάρ), Σίλντενφελντ, Ρονγκάλια, Μπρόρσον, Καζού, Μπράουν, Ντελμίρο (57′  Σλόγκαρ), Σπόλιαριτς (71′  Σικόρσκι), Γιαμπλόνσκι (57′  Γκαρσία), Μπαμπίκα (38′  Ντζιαβέ)

Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Φράγκος, Σιμιόν

ΑΠΟΕΛ: Μιχαήλ, Πέδρο (67′  Τσεπάκ), Καρώ, Βινίσιους, Σαμπάλα, Σαρφό (77′  Εφραίμ), Σόουζα, Ντανίλο (67′  Σατσιάς), Θεοδώρου (82′  Ντε Βινσέντι), Οκριασβίλι (82′  Ντιαβαρά), Μάγκλιτσα

Στον πάγκο: Σκουφέτ, Έσελινκ, Γαβριήλ, Πολυκάρπου, Γουίλερ, Γεωργίου, Σάβιτς

ΣΚΟΡΕΡ: 92΄Ζλόγκαρ/36′  Μάγκλιτσα, 86′  Εφραίμ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπράουν (3η) / Μάγκλιτσα, Εφραίμ, Σατσιάς

KOKKINH: 93΄Καζού

ΓΗΠΕΔΟ: Τσίρειο

ΘΕΑΤΕΣ:  5.000

Διαιτητής: Domingues Da Silva Narciso Andre Filipe

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Nasca Luigi

AVAR: Τζιωρζής Όμηρος

Παρατηρητής:  Δημητρίου Ανδρέας